با اهمیت ترین عوامل خطر و علائم مشكوك سرطان معده
به گزارش بیمارستان دی دانشیار رادیوانکولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، سرطان معده را شایع ترین و کشنده ترین سرطان در مردان ایرانی برشمرد و اظهار داشت: سال قبل 8800 مورد جدید مبتلاشدن به سرطان معده در کشور شناسایی شد.
به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دکتر شهرام یوسفی با اشاره به اپیدمیولوژی سرطان معده در ایران و جهان اظهار داشت: سرطان معده هم اکنون در کشور ما شایعترین سرطان در بین مردان ایرانی است، در صورتیکه در کشورهای غربی و امریکای شمالی جزو پنج سرطان رایج نیز قرار ندارد که این مساله موجب اهمیت دوچندان این بیماری بعنوان یک معضل بهداشتی و درمانی در کشور ماست.
بگفته وی سرطان معده کشنده ترین سرطان در مردان ایرانی شمرده می شود و بر طبق آمار وزارت بهداشت در سال قبل ۸۸۰۰ مورد جدید مبتلاشدن به سرطان معده در بین ایرانیان شناسایی شد.
مهمترین عوامل خطر بروز سرطان معده
این دانشیار بیمارستان شهدای تجریش از با اهمیت ترین ریسک فاکتورها یا عوامل خطر بروز سرطان معده به تغییر سبک زندگی ایرانیان، افزایش مصرف فست فودها، استعمال دخانیات و الکل، مبتلاشدن به عفونت هلیکوباکترپیلوری و مصرف غذاهای نمک سود یا دودی شده اشاره نمود.
وی با اشاره به فراگیری عفونت هلیکوباکترپیلوری در جمعیت زیادی از ایرانیان اظهار داشت: متاسفانه عفونت هلیکوباکترپیلوری در کشور ما فوق العاده کلونیزه است و از با اهمیت ترین عوامل یا ریسک شاخصهای مبتلاشدن به سرطان معده بشمار می رود.
این دانشیار رادیوانکولوژی استعمال دخانیات شامل سیگار و قلیان را از مهترین عوامل خطر در مبتلاشدن به سرطان معده دانست و اشاره کرد: این خطر در کمین خود فرد سیگاری ونزدیکانش که دود سیگار را استنشاق می کنند، است.
سن شایع بروز سرطان معده در دهه پنجم تا ششم زندگی
بگفته دکتر یوسفی سن شایع بروز سرطان معده در دهه پنجم تا ششم زندگی آقایان ایرانی است و متاسفانه در مورد سرطان معده روش غربالگری خاصی وجود ندارد و تنها سفارش می شود که با مشاهده علائم مشکوک گوارشی افراد هر چه سریعتر برای پیگیری های لازم به متخصص مراجعه کنند.
دکتر یوسفی درمان سرطان معده را نیازمند همکاری گروه های مختلف پزشکی دانست و اضافه کرد: این بیماری باتوجه به چالش های بهداشتی و درمانی موجود در کشور نیاز به درمان همه جانبه و هماهنگی بین گروه های متخصص جراحی، رادیوانکولوژی و فوق تخصصان گوارش دارد تا بهترین رویکرد و روش درمانی برای بیمار انتخاب گردد.
درمان کامل بیماری در صورت تشخیص در مراحل اولیه
این دانشیار دانشگاه به افرادی که دارای ریسک شاخصهای مذکور، سابقه خانوادگی یا مشکلات گوارشی نظیر مشکل بلع غذا، احساس سیری زودرس، سنگینی پس از غذا هستند سفارش کرد که در نخستین فرصت به متخصص داخلی یا فوق تخصص گوارش مراجعه کنند تا اقدامات اولیه تشخیصی برای آنان صورت گیرد. برای اینکه با تشخیص بیماری در مراحل اولیه امکان بهبودی کامل بیمار با کمک درمان های جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی همزمان وجود دارد.
وی با تاکید بر اهمیت افزایش سطح آگاهی و اطلاع رسانی به عموم مردم در این خصوص اظهار داشت: مردم باید بدانند که درصورت وجود علائم گوارشی مشکوک و زمینه خانوادگی حتما باید به پزشک مراجعه کند تا بررسی های تشخیصی صورت گیرد و بتوان سرطان معده را در همان مراحل اولیه تشخیص داده وبا اقدامات درمانی موجب بهبود و معالجه کامل بیماری شویم.
بگفته دکتر یوسفی، سرطان معده نیز همانند سایر سرطان ها دارای مراحلی است که هرچه مرحله بیماری پایین تر باشد شانس بهبودی و علاج کامل بیمار بیشتر است به نحوی که در مرحله اول بیش از ۹۰ درصد شانس علاج یا درمان کامل وجود دارد. این درحالی است که هر چه سرطان پیشرفته تر و به سمت مرحله ۳ و ۴ پیش رود، شانس بهبودی و علاج کامل کمتر می شود. مثلا در مراحل پیشرفته و مرحله چهارم شانس بهبودی به کمتر از ۱۰-۵ درصد می رسد.
وی ادامه داد: بنا بر این تاکید می شود افراد با مشاهده علائم مشکوک یا مشکلات گوارشی به متخصص مراجعه کنند تا درصورت نیاز آندوسکوپی صورت گیرد و تشخیص بیماری در همان مراحل اولیه انجام شده و درمان شروع و بیماری ریشه کن شود.
علایم مشکوک سرطان معده
این متخصص دانشگاه با اشاره به وجود علائم مشترک در بیماریهای گوارشی اشاره کرد: شایعترین علائم هشدار دهنده در مورد سرطان معده با خیلی از علائم بیماریهای گوارشی دیگر مشابه است؛ علایمی نظیر سیری زودرس، تهوع، احساس پری پس از خوردن غذا، نفخ، درد قبل و پس از خوردن غذا. بدین سبب حتما باید فرد به پزشک مراجعه کنند.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه درصد قابل توجهی از سرطان معده در کشور در مراحل پیشرفته بیماری شناسایی می شوند، اظهار داشت: بیش از نیمی از موارد جدید مبتلاشدن به سرطان معده در مراحل سوم و یا بالاتر شناسایی می شود که بیماری به سایر ارگان نظیر کبد، ریه و استخوان گسترش پیدا کرده و درمان ها جنبه تسکینی پیدا می کند و موجب بهبود یا علاج کامل نمی گردد.
بگفته این دانشیار دانشگاه متاسفانه درصد قابل توجهی از بیماران که در مرحله پیشرفته یا چهارم بیماری شناسایی می شوند ظرف کمتر از دو سال باوجود تمامی درمان های موجود فوت می کنند.
دکتر یوسفی فست فود و غذاهای آماده را با اهمیت ترین عامل خطر و ریسک فاکتور مبتلاشدن به سرطان معده برشمرد و اشاره کرد: بهتر است مصرف فست فودها را به حداقل رسانده یا حتی به میزان صفر برسد. فست فودها یا غذاهای آماده دارای نیترات زیادی هستند که در معده به نیتروزآمین تبدیل می شوند و با اهمیت ترین عامل خطر بروز سرطان معده محسوب می شوند.
وی افزایش مصرف فست فودها خصوصاً در مناطق شهری را یک عامل هشدار ذکر کرد که موجب افزایش خطر مبتلاشدن به سرطان معده و بروز بیماری در سالهای آتی می شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، این متخصص رادیوانکولوژی در آخر به مبتلایان سرطان معده سفارش کرد که در وضعیت فعلی به خاطر ترس از کرونا، درمان خودرا رها نکنند و حتما مراحل درمانی خودرا طبق نظر پزشک معالج ادامه دهند.
منبع: deyhospital.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب