هشدار نسبت به رشد ناباروری خودخواسته در خانواده های ایرانی

هشدار نسبت به رشد ناباروری خودخواسته در خانواده های ایرانی مدیرعامل شرکت شهر سالم ناباروری خودخواسته را شکل جدید ناباروری دانست که به دلیلهای اجتماعی و اقتصادی رو به افزایش است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، حمید چوبینه با اعلان اینکه ناباروری خودخواسته شکل جدید ناباروری است، اظهار داشت: زوجینی را می بینیم که با وجود آنکه قدرت باروری دارند ولی نمی خواهند بارور بشوند یا اساساً علاقه ای به داشتن فرزند ندارند. ناباروری های خودخواسته می تواند تعریف جدیدی از ناباروری بوجود آورد. وی ادامه داد: این خطر فزاینده، به خصوص برای جوامعی که اهمیتِ داشتن فرزند برای شان بسیار مهمست و یا مثل کشور ما به سمت پیری جمعیت حرکت می کنند، بسیار جدی است که عمدتاً دلیلهای اجتماعی و اقتصادی می تواند داشته باشد. این متخصص بیولوژی تولید مثل درباره اینکه دانش پزشکی چقدر می تواند به افراد نابارور کمک نماید، اظهار داشت: ۹۰ درصد کسانی که گرفتار انواع مشکلات در رابطه با ناباروری هستند و در سن باروری نیز قرار دارند، به کمک تکنولوژی های نوین که در کشور ما هم وجود دارد، امکان فرزندآوری پیدا می کنند. علوم و تکنولوژی های پیشرفته به سطحی رسیده که حتی برای سخت ترین مشکلات ناباروری نیز چاره هایی یافته است. وی با اشاره به ظرفیت های توریستی و توان کشور در حوزه پزشکی و قیمت بالای نرخ ارز را از دلیلهای اقبال کشورهای همسایه از توریسم پزشکی در ایران همچون برای درمان ناباروری دانست و اظهار داشت: تعدادی از هم وطنان گرفتار مشکلات اقتصادی برای پیگیری روند درمان خود هستند. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: خوشبختانه امروز داروهای ناباروری تحت پوشش بیمه های پایه و تکنیک های درمانی تحت تعدادی از بیمه های تکمیلی قرار دارند. مشخصاً بیمه شهرداری تهران بخش بزرگی از هزینه های درمان ناباروری را پرداخت می کند. مدیرعامل شرکت شهر سالم اضافه کرد: بعد از ابلاغ رهبری برای افزایش جمعیت نیز مراجعان به مراکز دولتی امکان دریافت یک سیکل در سال به صورت رایگان را پیدا کرده اند. وی با تاکید بر اینکه برای باروری معمولاً بیش از یک دفعه دریافت سیکل نیاز است و تعدادی از زوجین به سبب مشکلات مالی و برخی مسائل فرهنگی از حل مشکلشان مایوس شوند، اظهار نمود: در کل هزینه درمان ناباروری در مراکز دولتی، عمومی غیردولتی و خصوصی به نسبت سایر کشورها چندان بالا نیست. بگفته چوبینه، ناباروری هم زوجین را تحت تأثیر قرار می دهد هم خانواده های آنها را. ضمن اینکه سبب ایجاد بیماری هایی روانی مثل افسردگی و لطمه های اجتماعی چون طلاق نیز می شود و بدین ترتیب جامعه را درگیر می کند. وی با اعلان اینکه نمی گردد خانواده هایی محروم از صدای نوزاد باشند و از طرف دیگر به خانواده ها اجبار نماییم که بیش از دو فرزند داشته باشند، خواهان توجه بیشتر مسئولین به درمان ناباروری شد. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره دیگر خدماتی که علم پزشکی به کمیت و کیفیت جمعیت می کند اظهار داشت: علوم و فناوری جدید کمک می نماید زوجینی که در خانواده های خود تجربه تولد فرزند معیوب داشته اند، از تکرار این تجربه برای خود جلوگیری نمایند. وی ادامه داد: فناوری های نوین، امکان تعیین جنسیت فرزند را می دهند. امکان تعیین جنسیت یکی از راه های تشویق به تولید موالید برای خانواده هایی است که فرزندی از یک جنسیت خاص می خواهند. چوبینه با اعلان اینکه تعیین جنسیت از فرزند دوم به بعد امکان پذیر است، اظهار داشت: البته من واقعاً این کار را سفارش نمی کنم چون هم هزینه زیادی دارد، هم گرفتاری های مختلفی را برای خانواده به وجود می آورد و هم زنان مجبور می شوند درد و رنج اتاق عمل را تحمل کنند. وی با تاکید بر لزوم بررسی پزشکی دستگاه تولید مثل از دوره نوزادی تصریح کرد: برخی ناباروری ها ثانویه هستند و اگر در همان ابتدا به آنها توجه گردد، می توان از ناباروری در سنین بالاتر جلوگیری کرد. خصوصاً بعد از دوره بلوغ توجه به بهداشت سیستم تولید مثل بسیار مهم می باشد. این متخصص بیولوژی تولید مثل همین طور سفارش کرد: خانواده هایی که به هر علت فعلاً نمی خواهند دارای فرزند شوند، حتما با پزشک مشورت کنند که مطمئن شوند امکان باروری در آینده برای شان ممکن باشد. چوبینه در آخر با اشاره به اینکه هر کس در طول عمر خود ممکنست به دلایلی مانند بیماری، سبک زندگی و تغذیه با کاهش و اختلال در توان تولید مثل سالم مواجه شود، بهترین زمان باروری برای زنان را از ۲۲ تا ۲۹ سالگی و بعضاً تا ۳۱ سالگی و برای مردان سنین زیر ۴۰ سال دانست.

1399/12/07
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , بیمه , پزشك