51 شهر در وضعیت نارنجی و قرمز

51 شهر در وضعیت نارنجی و قرمز سال جدید در حالی به سومین روز خود رسید که ازدحام و شلوغی معابر و بازارها برای خریدهای شب عید و سفرهای نوروزی نتایج خویش را نشان داد و برپایه آمارها، شمار بستری های کرونا و شهرهای قرمز و نارنجی رو به افزایش است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، زنگ خطر کرونای انگلیسی با سفرهای نوروزی در کشور نواخته شده است، زنگ خطری که متاسفانه بعضی از هموطنان حاضر به شنیدن آن نیستد و گوش شنوایی ندارند، نتایج این رفتارهای پرخطر هم چیزی نیست جز چرخش ویروس و افزایش آمارهای کرونا و شهرهای در وضعیت قرمز. ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت در اینباره، اظهار داشت: متاسفانه تعداد شهرهای قرمز و نارنجی ما افزوده شده است و هم اکنون مجموعا ۵۱ شهر در وضعیت نارنجی و قرمز قرار دارند. خوشبختانه خوزستان روند نزولی پیدا کرد و میتوان گفت تا یکی دو هفته آینده روند خیلی بهتری در خوزستان حکم فرما شود.
وی افزود: در حالیکه در کشور ثبات نسبی وجود دارد و میزان فوتی ها در حدود ۲.۲ در ۱۰۰ هزار نفر حدودا ثابت است، اما افزایش جزئی چند درصدی در موارد بستری ها دیده می شود. در بعضی شهرها نظیر تهران افزایش بستری قابل توجه تر ازسایر شهرها است. متاسفانه در دو شهر مجاور استان تهران دماوند و فیروزکوه وضعیت قرمز حاکم شده است.
حریر چی با اشاره به اینکه روز تحویل سال یک میلیون و ۴۵۰ هزار نفر تنها وارد مشهد مقدس شده اند، افزود: بوشهر روند صعودی پیدا کرده است و امکان دارد و با عنایت به روند افزایشی در ارومیه امکان دارد به روند قرمز برسد. اینها نتیجه اتفاقاتی است که دراسفند ماه و در خریدها صورت گرفت. مسافرت ها و دید و بازدیدهایی که انجام می شود دردو الی چهار هفته آینده نشان خواهد داد.

وضعیت کرونا در شهرها و استان های مختلف
آنطور که سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا هم گفته است، روند بستری در ارومیه و نقده در استان آذربایجان غربی کماکان صعودی است و امکان قرمز شدن ارومیه طی روزهای آتی وجود دارد، در استان اصفهان روند مبتلا شدن در شهرستان های خوانسار، گلپایگان و کاشان کماکان صعودی است و احتمال قرمز شدن خوانسار و نارنجی شدن کاشان وجود دارد. در ایلام شهرستان های آبدانان، ایوان، چرداول، دهلران صعودی هستند و احتمال نارنجی شدن آنها و قرمز شدن دهلران وجود دارد. در استان بوشهر هم علاوه بر شهرهای بوشهر و دیلم، نگران خیزی جدید در گناوه هستیم.
در خوزستان شهرستان های ایذه و بهبهان صعودی ترین روند بستری را دارند و در حال ورود به مرحله قرمز هستند. روند در شهرستان های ارسنجان، داراب، زرین دشت و مرودشت از استان فارس کماکان صعودی است. علاوه بر افزایش مبتلایان در شهرستان های سقز، بانه و بیجار استان کردستان، در استان لرستان هم شهرستان بروجرد روند افزایشی دارد.

افزایش تدریجی آمار بستری شدگان در تهران
در تهران هم اخبار حکایت از افزایش تدریجی بستری شدگان در تهران ادامه دارد و شهرستان های فیروزکوه و دماوند صعودی هستند و امکان دارد از نارنجی به قرمز افزایش یابند. همینطور احتمال نارنجی شدن شهر پیشوا هم وجود دارد.
علاوه بر افزایش آمار بستری شدگان، گسترش ویروس جهش یافته در کشور یکی دیگر از نگرای های مسؤلان ستاد کرونااست و به قول فرمانده ستاد مقابله با کرونا تهران، باتوجه به گسترش ویروس جهش یافته انگلیسی در کل کشور از نظر علمی نیازی به اثبات اینکه تک تک موارد ویروس کلاسیک هستند یا جهش یافته نیست. مگر اینکه همکارانمان مشکوک به شکل گیری یک خوشه جدید ویروس های جهش یافته باشند، در غیر این صورت در تمامی مواردی که به ما رجوع می کنند بنا را بر مبتلا شدن به ویروس جهش یافته می گذاریم.

نگرانی وزیر از افزایش موارد مبتلا شدن به کرونای جهش یافته به دنبال افزایش سفرها
نمکی وزیر بهداشت هم روز گذشته در ارتباط تصویری رئیس جمهور اظهار داشت: نگران افزایش موارد مبتلا شدن به کرونای جهش یافته به دنبال افزایش سفرها هستیم.
وی اضافه کرد: همکاران همچنان نگران افزایش موارد در ارتباط با ویروس جهش یافته ای که در سرتاسر کشور پخش شده است، هستند، برای مثال از یک استان ۴۹ نمونه دریافت کردم که متاسفانه ۲۹ نمونه از آنها ویروس جهش یافته بود؛ اینکه آمار مرگ دورقمی بعد ازگسترش یک ماهه ویروس جهش یافته در کشور مشاهده می شود چیزی نیست جز تلاش بی وقفه همکاران ما در مهار بیماری که ان شاالله بتوانیم این راه را ادامه بدهیم.
نگرانی ها از گسترش ویروس جهش یافته و افزایش شمار بیماران کرونایی در حالی ادامه دارد که به قول کارشناسان، عدم رعایت شیوه نامه های بهداشتی، تجمعات خانوادگی، میهمانی ها، حضور در منازل افراد پرخطر می تواند به عنوان یک عامل زمینه ای برای شکل گیری خوشه های جدید بیماری عمل کند و سبب افزایش آمار بیماری و مرگ و میر شود.
این در حالیست که رعایت دقیق تر شیوه نامه های بهداشتی و پرهیز از سفرهای غیرضروری بطور قطع تا حد زیادی می تواند در این حوزه کمک کننده باشد.

1400/01/03
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , وزارت بهداشت