از فاویسم یا بیماری باقله ای چه می دانید؟

از فاویسم یا بیماری باقله ای چه می دانید؟ بیمارستان دی: بوشهر با فرا رسیدن فصل برداشت و افزایش مصرف باقلا، تعدادی از بیماریهای آلرژیک مانند فاویسم افزایش می یابد.

فاویسم یا بیماری باقله ای، بیماری ارثی خونی است که در اثر نقص آنزیمی به نام G6PD ایجاد می شود که مصرف یا بوییدن گل و گرده های باقلا می تواند منجر به تشدید کم خونی شود و بیماری را تشدید کند.
افزایش آمار مراجعه بیماران فاویسمی
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم از افزایش آمار مراجعه بیماران فاویسمی به بیمارستان توحید جم آگاهی داد و اضافه کرد: در چند روز اخیر بار مراجعین بیماران فاویسمی افزایش داشته که به چند بیمار نیز خون تزریق شده است.
احمد قاسمی با اشاره به اینکه ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از خوردن مواد حاوی اکسیدان مانند باقلا، در پیکر شخص واکنش رخ می دهد، اضافه کرد: با مصرف باقلا فرد بطور ناگهانی گرفتار تب خفیف، بی حالی، رنگ پریدگی، حالت تهوع و گاهی استفراغ، قرمز یا تیره رنگ شدن ادرار و گاهی درد شکم یا کمر می شود.
وی اشاره کرد: این بیماران اگر بطور مناسب درمان نشوند، احتمال لطمه دیدن کلیه تا حد از بین رفتن کلیه ها و نیز کم خونی شدید و صدمات حاصل از آن وجود دارد.
از خوردن باقلا و حضور در مزارع آن اجتناب کنید
رئیس شبکه بهداشت و درمان جم با تاکید بر اینکه این بیماری درمان قطعی ندارد، اظهار داشت: در شرایطی که با بیماری کرونا و کمبود ذخیره خون مواجه هستیم، لازم است افراد به ویژه بیماران فاویسمی از خوردن باقلا و حضور در مزارع تولید آن و حتی مکانی که در آن باقلا پاک می شود، اجتناب کنند.
قاسمی با اعلان اینکه بیماری فاویسم علائمی ندارد و تنها بوسیله آزمایش تشخیص داده می شود، اضافه کرد: در صورت وجود یک فرد مبتلا به فاویسم در خانواده، بررسی همه افراد خانواده و خصوصاً دیگر فرزندان، شامل پسر و دختر از نظر این بیماری لازم است، همین طور سفارش می شود سایر بستگان نزدیک نیز بررسی شوند.
وی افزود: در صورتیکه فرد مبتلا به فاویسم باشد، هنگام مراجعه به پزشک و یا مراکز درمانی باید بیماری را به پزشک اعلام نماید تا داروهای بی خطر تجویز شود و استفاده از نفتالین و حشره کش در منزل پرهیز کرده و به یاد داشته باشند که فرد مبتلا به فاویسم نمی تواند خون خودرا اهدا کنند.
رئیس شبکه بهداشت جم اشاره کرد: هم اکنون در مراکز درمانی با گرفتن خون از کف پای نوزاد در روز سه تا پنج پس از تولد، وی را از نظر مبتلاشدن به این بیماری بررسی می کنند و کودکان مشکوک نیز در چهار ماهگی بوسیله پزشک مجدد بررسی می شوند که در صورت تأیید بیماری، به خانواده او اطلاع رسانی شده و آموزش لازم داده می شود.

1400/01/05
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمارستان , بیماری