دبیر انجمن رادیوتراپی انكولوژی ایران مطرح كرد:

ضرورت تسریع در تزریق واكسن كرونا به بیماران بدخیم و سرطانی

ضرورت تسریع در تزریق واكسن كرونا به بیماران بدخیم و سرطانی دبیر انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران اظهار داشت: تمهیداتی باید اندیشیده شود تا بیماران بدخیم و سرطانی به درستی در اولویت تزریق واکسیناسیون کرونا قرار گیرند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، حسین فودازی، ضمن اشاره به اهمیت قرار گرفتن بیماران بدخیم و سرطانی در الویت تزریق واکسن کرونا، اضافه کرد: بیماران گرفتار بدخیمی شامل دو طیف می باشند که دسته اول، بیماران در فاز فعال درمانی هستند، که مراحل جراحی، شیمی درمانی و یا رادیوتراپی را طی میکنند و گروه دوم شامل بیمارانی می شود که درمان آنها به پایان رسیده، سیر زندگی طبیعی را طی میکنند و هم اکنون تحت نظر پزشک قرار دارند. وی تاکید کرد: منعی برای تزریق واکسن کرونا به بیمارانی که در مرحله درمان فعال انکولوژی، شیمی درمانی و یا رادیوتراپی هستند وجود ندارد، چونکه باید به این نکته توجه داشت که در تهیه واکسن ها از ویروس کشته شده و یا از آنتی ژن دیواره ویروس استفاده می شود، بنابراین هیچ محدودیتی برای تزریق انواع واکسن کرونای داخلی و یا خارجی در این دسته از بیماران نمی باشد. دبیر انجمن رادیوتراپی انکولوژی ایران، امکان تزریق واکسن کرونا در زمان شیمی درمانی و همینطور بعداز جراحی های در ارتباط با تومورهای بدخیم را بدون مشکل دانست و عنوان کرد: بیماران در هر مرحله از درمان های سرطان به علت ضعف در سیستم ایمنی و صدمه پذیری بیشتر در کنار بیماران دیالیزی، پیوندی و بیماران مصرف کننده داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن در الویت تزریق واکسن کرونا قرار دارند. وی ادامه داد: تزریق واکسن کرونا در دو نوبت اولیه و یادآور (Boost) انجام می پذیرد که به مجرد در دسترس قرارگرفتن و قابل استفاده بودن آن، بیماران سرطانی می بایست با رفتن به مراکز بهداشتی و درمانی و دریافت تاییدیه های لازم از پزشک خود تزریق واکسن را انجام دهند. فودازی با تکیه بر مطالعات علمی ثابت شده، در مورد افرادی با پیوند مغز استخوان، افزود: این بیماران می بایست با گذشت حداقل دو ماه از پیوند مغز استخوان تحت تزریق واکسن کرونا قرار گیرند و فاصله زمانی دو تا شش ماه زمان مناسبی برای تزریق واکسن کرونا در این افراد است.

1400/01/27
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , جراحی , دارو