وزارت بهداشت:
حذف وعده های غذایی ماه رمضان خصوصا سحری احتمال مبتلاشدن به كرونا را بیشتر می كند
بیمارستان دی: از آنجایی که رعایت اصول صحیح تغذیه ای تاثیر مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت ها به ویژه بیماری کووید 19 دارد، تغذیه صحیح، نگرانی از تضعیف سیستم ایمنی و مبتلاشدن به کووید در روزه داری را می کاهد.
به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در پی شیوع ویروس کرونا سفارش هایی را در قالب پیام آموزشی درباره اصول تغذیه ای صحیح در ماه رمضان منتشر نموده است.
معاونت بهداشت تاکید کرده است: رعایت اصول بهداشتی بمنظور پیش گیری از مبتلاشدن به ویروس کرونا همچون شستشوی کامل دست ها با آب و صابون، رعایت فاصله با دیگران، ماندن در خانه و استفاده از ماسک در خارج از خانه در ماه مبارک رمضان باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
با تغذیه صحیح و مصرف منابع غذایی حاوی ویتامین A، D، E، C، آهن، روی و سلنیوم که برای سیستم ایمنی مفید هستند، نگرانی از تضعیف سیستم ایمنی و مبتلاشدن به کووید در روزه داری کاهش پیدا می کند. همین طور در صورت داشتن مشکلات در رابطه با سلامت، برای اطمینان از بی ضرر بودن روزه با پزشک خود مشورت کنید.
از برگزاری مراسم افطاری بپرهیزید و نذورات خودرا در قالب بسته های حمایتی در اختیار نیازمندان قرار دهید؛ امسال که ساعت روزه داری طولانی است، گرسنگی و حذف وعده های غذایی خصوصاً سحری موجب کاهش سیستم ایمنی بدن شده و احتمال مبتلاشدن به کووید را بیشتر می کند.
نقش ویتامین A در تقویت سیستم ایمنی بدن
در ادامه این پیام آموزشی آمده است: باتوجه به نقش ویتامین A در تقویت سیستم ایمنی بدن در وعده های سحر و افطار از منابع غذایی ویتامین A شامل انواع سبزی ها و میوه های زرد و نارنجی مانند هویج، کدوحلوایی و انواع مرکبات و زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات استفاده کنید؛ برای افزایش سیستم ایمنی بدن منابع غذایی ویتامین D لبنیات، زرده تخم مرغ و ماهی های چرب مصرف کنید.
ویتامین E آنتی اکسیدان بوده و به افزایش سیستم ایمنی بدن کمک می کند؛ برای تامین ویتامین E در طبخ غذا از روغن های مایع مانند کانولا، آفتابگردان و ذرت استفاده کنید. همین طور از سبزی هایی مانند اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیب زمینی در سحر و افطار و از انواع آجیل مانند فندق، بادام، گردو در فاصله افطار تا شام مصرف کنید.
در این پیام آموزشی ضمن تاکید بر اینکه از منابع غذایی حاوی ویتامین C شامل انواع میوه ها و سبزی ها همچون سبزی های برگ سبز مانند سبزی خوردن و انواع کلم و گوجه فرنگی، جوانه های گندم، ماش و شبدر، انواع مرکبات مانند لیمو ترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی، نارنج و کیوی در افطار، شام و سحر مصرف کنید، سفارش شده است: برای ارتقای سیستم ایمنی بدن در ماه رمضان، منابع غذایی ویتامین های گروه B مانند انواع سبزی برگ سبز و میوه، شیر و لبنیات، انواع گوشت، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش، مغزها (پسته، گردو، بادام و فندق) را مصرف کنید.
روش های پیش گیری از عفونت های ویروسی و تامین ویتامین12 B
بر طبق این پیام برای پیش گیری از عفونت های ویروسی و تامین ویتامین12 Bاز گوشت قرمز، ماهی، تخم مرغ و لبنیات استفاده کنید؛ دریافت آهن کافی از منابع غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن در روزهای روزه داری سفارش می شود؛ برای دریافت آهن، گوشت قرمز، مرغ و ماهی، انواع سبزی ها، حبوبات، میوه های تازه و خشک شده و غلات کامل مصرف کنید. اگر منابع غذایی آهن به همراه غذاهای حاوی ویتامین c مصرف شوند، جذب آهن افزایش می یابد.
گفتنی است؛ مصرف غذاهای غنی از روی شامل گوشت قرمز، مرغ، ماهی، غلات کامل، حبوبات و تخم مرغ برای تقویت سیستم ایمنی در سحر، افطار و شام در ماه رمضان سفارش می شود؛ از مصرف زیاد زولبیا و بامیه که حاوی مقادیر زیادی قند و چربی هستند، خودداری کنید؛ روزه داری نه فقط در افراد سالم عارضه ای ایجاد نمی کند، بلکه سبب تقویت ایمنی بدن، کاهش پاسخ های التهابی زیان بار و بهبود واکنش بدن در موارد استرس می شود؛ افراد سالم کمتر از 65 سال می توانند با رعایت موازین بهداشتی و تغذیه ای روزه بگیرند؛ افراد مبتلا به بیماری و یا دارای مشکلات سلامتی باید در مورد روزه داری با پزشک مشورت کنند.
در ادامه پیام این معاونت با اشاره به اینکه افرادی که به کروناویروس مبتلا شده و بهبود یافته اند، حداقل تا 6 هفته بعد از بیماری روزه نگیرند، ذکر شده است: مبتلایان به فشارخون بالا، قلبی، سرطان و دیابت بیشتر در معرض مبتلاشدن به وضعیت شدید کووید 19 هستند، این افراد در مورد روزه داری با پزشک مشورت کنند.
تاثیر تغذیه صحیح در تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت ها
همین طور از آنجایی که تغذیه صحیح تاثیر مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت ها به ویژه کووید 19 دارد، با رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و با بهره گیری از همه گروه های غذایی و جایگزین های آنها، انرژی، پروتئین و ریزمغذی های مورد نیاز بدن برای بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن تامین می شود.
به یاد داشته باشید؛ رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه با بهره گیری از همه گروه های غذایی و جایگزین های آنها، موجب بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن می شود؛ در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی تامین انواع مختلفی از مواد غذایی به تناسب با یکدیگر و مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت همراه با محدود کردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک و ترکیبات افزودنی سفارش می شود.
از مصرف زیاد زولبیا و بامیه خودداری کنید
بر طبق این سفارش ها در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی همراه با محدود کردن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند، نمک و ترکیبات افزودنی فراموش نشود؛ استفاده از همه گروه های غذایی برای برطرف نمودن نیازهای پیکر شخص روزه دار سفارش می شود.
در ادامه معاونت بهداشت با اعلان اینکه 6 گروه غذایی اصلی شامل نان و غلات، گوشت و تخم مرغ، حبوبات و مغز دانه ها، میوه ها، سبزی ها و شیر و لبنیات می شود، مطرح شده است: مصرف میوه و سبزی در روزهای روزه داری به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کند؛ لبنیات کم چرب (کمتر از 2.5 درصد) مصرف نماییم. در روزهای روزه داری مصرف پروتئین شامل حیوانی و یا گیاهی که برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن برای پیش گیری از کووید 19 لازم هستند، باید توجه گردد. در روزهای روزه داری برای پیش گیری از کووید 19 پروتئین های حیوانی و یا گیاهی مصرف کنید.
در انتهای این پیام آموزشی آمده است: انواع حبوبات منبع پروتئین هستند و وقتی همراه با غلات مصرف می شوند، بعنوان جایگزین گوشت، مرغ و ماهی می توانند یک پروتئین خوب و با کیفیت را برای بدن تامین کنند؛ از مصرف زیاد زولبیا و بامیه که حاوی مقادیر زیادی قند، چربی، اسید های چرب اشباع و ترانس است و سبب چاقی، دیابت و اختلالات چربی خون می شود خودداری کنید.
منبع: deyhospital.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب