گزارش مهر از بیماری های فصل بهار؛

عطسه های كرونایی را جدی بگیرید

عطسه های كرونایی را جدی بگیرید به گزارش بیمارستان دی فصل بهار به فصل آلرژی ها مشهور است و اینکه در بهار، بیماری های آلرژیک بسیار شایع می شود. اما، حالا با وجود ویروس کرونا، شرایط تشخیص آلرژی ها از کووید ۱۹، قدری سخت شده است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، این روزها یکی از علایم شایع کرونا، عطسه و آبریزش است که همین علایم در سرماخوردگی هم دیده می شود. در عین حال، بهار، فصل شیوع بیماری های آلرژیک است. از همین رو، شرایط بگونه ای شده است که عده ای با هر عطسه و آبریزش از بینی، فکر می کنند که کرونا گرفته اند و در مقابل، یک عده هم بی تفاوت به شرایط کرونایی کشور، هر طور می خواهند رفتار می کنند و بدون توجه به خطر انتقال بیماری کرونا، آزادانه در سطح جامعه تردد می کنند.
هر علامتی امکان دارد کرونا باشد
ایرج خسرو نیا رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن اشاره به اینکه در اوایل فصل بهار علایم آلرژی و آنفلوانزا وجود دارد، اظهار داشت: با عنایت به انتشار کرونا هر فردی که علایم سرماخوردگی و آلرژی و آنفلوانزا دارد، امکان دارد کرونا داشته باشد چون که برخی علایم مشترک وجود دارد بنابراین باید خویش را قرنطینه کند.
وی اضافه کرد: امکان دارد از هر ۱۰۰ نفر بیمار با علایم سرماخوردگی، یک نفر به کرونا مبتلا باشد اما اگر همین یک نفر در جامعه رها شود می تواند تعداد زیادی از افراد را مبتلا می کند ازاین رو هر فردی که علایم را در خودش دید باید در قرنطینه بماند.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران تصریح کرد: با عنایت به این که خیلی از تست های کرونا امکان دارد خطا داشته باشد، بنابراین پزشک در صورت مشاهده علایم سرماخوردگی مانند تب شدید، سرفه، علایم گوارشی شدید و…، باید به بیمار بگوید که خویش را قرنطینه و پروتکلهای بهداشتی را کاملاً رعایت کند.
نگرانی از شباهت علایم بیماری
به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، رینیت آلرژیک یک بیماری التهابی شایع مخاط بینی است که با عنایت به شباهت علایم آن با کووید ۱۹ سبب نگرانی بعضی از مبتلایان شده است.
اغلب از رینیت آلرژیک بعنوان یک مشکل فصلی یا آلرژی بهاره نام برده می شود اما این بیماری می تواند با التهاب پایدار مخاط بینی و التهاب عفونی نظیر سرماخوردگی یا سینوزیت همراه شود. ازاین رو افراد دارای آلرژی بینی مشکلات بیشتری با سرماخوردگی ویروسی دارند.
گرده درختان در فصل بهار، گرده چمن ها در ابتدای تابستان، گرده علف های هرز در انتهای تابستان و اوایل پاییز بعنوان آلرژن های خارج از محیط منزل مسئول ایجاد علایم آلرژی در این بیماران هستند.
سید علیرضا مهدویانی فوق تخصص آسم و آلرژی، در مورد تظاهرات کلینیکی این بیماری به شکایاتی نظیر احتقان بینی، خارش، عطسه، آبریزش از بینی اشاره نمود که گاهی با خارش و اشک ریزش چشم همراه می شود و هنگامی که فرد در معرض آلرژن های مسئول قرار گیرد، این شکایات افزایش می یابد.
افتراق علایم آلرژی بینی با کرونا
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: در بیماری کرونا علاوه بر تب، سرفه، بدن درد و ضعف عمومی، شاهد بروز علائمی نظیر آبریزش بینی، گرفتی و احتقان بینی و گلو درد در بیمار هستیم. ازاین رو با عنایت به پاندمی فعلی بیماری کرونا و ملاحظات اپیدمیولوژیک، وجود این علایم هم اکنون در هر فردی بیماری کرونا تلقی می شود.
به گفته مهدویانی، حداقل کار در مورد این بیماران (البته در موارد خفیف) رعایت موارد سفارش شده نظیر درمان علامتی، استراحت، تغذیه مناسب، مصرف مایعات و رعایت اصل جداسازی حداقل به مدت دو هفته است.
وی سابقه وجود آلرژی بهاره در فرد مبتلا را یکی از عوامل افتراق آن از کرونا برشمرد و اضافه کرد: در آلرژی بهاره یا رینیت آلرژیک هم علایم آبریزش از بینی، احتقان بینی و گاهی سرفه و سردرد وجود دارد. افراد مبتلا به آلرژی بهاره اغلب دارای سابقه این علایم در سالهای گذشته یا حداقل ماه های گذشته بوده اند در حالیکه در بیماری کرونا این علایم به صورت ناگهانی اتفاق می افتد و دارای سابقه این علایم در سالهای قبل نبوده اند.
مهدویانی تصریح کرد: علاوه بر این در آلرژی بهاره یا رینیت آلرژیک معمولاً تب، بدن درد، ضعف و بی اشتهایی وجود ندارد در حالیکه کرونا اغلب همراه با این علایم و بعضاً همراه با کاهش یا فقدان حس بویایی است.
این فوق تخصص آسم و آلرژی، وجود درگیری چشمی به صورت خارش، اشک ریزش و قرمزی ملتحمه را ویژه بیماری آلرژی بهاره دانست که در بیماری کرونا این موارد کمتر دیده می شود.
مهدویانی تصریح کرد: وجود تب و سرفه جزو شایع ترین شکایات در بیماری کرونا است که در آلرژی فصلی وجود نداشته یا کمتر وجود دارد در حالیکه خارش بینی و چشم از شکایات کلیدی برای تشخیص رینیت آلرژیک و افتراق آن از بیماری کرونا است.
با مشاهده علایم به قرنطینه بروید
در همین حال، محمدرضا صالحی فوق تخصص عفونی، با عنوان این مطلب که هم اکنون سرماخوردگی نداریم و هر علامت بیماری مثل تب، آبریزش، عطسه و سرفه علامت کرونا است، اظهار داشت: افراد با مشاهده این علایم باید خودشان را ایزوله کنند و در صورت بدتر شدن علایم به مراکز درمانی رجوع کنند.
وی از مردم خواست که در صورت مشاهده کمترین علامت بیماری از بیرون آمدن اجتناب کنند و پروتکل ها را شامل فاصله گذاری اجتماعی، پرهیز از تجمعات و دورهمی ها و زدن ماسک و شستشوی دست ها بیشتر رعایت نمایند.

1400/02/04
تگهای خبر: آنفلوانزا , التهاب , بهداشت , بیماری