یافته جدید مطالعاتی؛

داروی دیابت در مقابله با سرطان پوست مفیدست

داروی دیابت در مقابله با سرطان پوست مفیدست بیمارستان دی: نتایج یک پژوهش جدید نشان میدهد داروی دیابت همراه با شیمی درمانی در مقابله با سرطان پوست مفید می باشد.



به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از مدیکال نیوز تودی، در دهه ۱۹۵۰ پزشکان دارویی به نام فنفورمین را برای افراد دیابتی نوع ۲ تجویز کردند. هم اکنون جایگزین ایمن تر آن یعنی «متفورمین» بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
هر دو دارو در مطالعات آزمایشگاهی تأثیر خودرا بعنوان عامل ضد سرطان نشان داده اند، اما بنظر می رسد فنفورمین قوی تر است.
اکنون پژوهشگران در حال آزمایش تلفیقی از داروهای فنفورمین و شیمی درمانی در افراد مبتلا به صورتی سرطان پوست هستند.
در یک مطالعه قبلی در سال ۲۰۰۵، پژوهشگران در انگلستان پی بردند که بنظر می رسد افراد مبتلا به دیابت که از متفورمین استفاده می کردند، کمتر به سرطان مبتلا می شوند.
مطالعات آزمایشگاهی متعاقباً نشان داد که هر دو داروی متفورمین و فنفورمین دارای فعالیت ضد توموری هستند. با این وجود، آزمایشات بالینی متفورمین برای درمان سرطان ناامید کننده بود.
حال پژوهشگران بیمارستان عمومی ماساچوست استدلال می کنند داروی فنفورمین در مقابله با ملانوما (سرطان پوست) تأثیر قوی تری دارد.
دکتر «بین ژنگ»، سرپرست تیم تحقیق، در این زمینه می گوید: «یافته های ما نشان میدهد فنفورمین به خصوص در تلفیق با ایمن درمانی، تأثیر بیشتری در مقابله با سرطان دارد.»
ایمن درمانی شامل داروهای است که به سیستم ایمنی بدن اجازه می دهد سلول های سرطانی را بعنوان هدف تشخیص دهد.
ژنگ خاطرنشان می کند: «اگرچه فنفورمین بمراتب سمی تر از متفورمین است اما در وضعیت شیمی درمانی، ایمن تر است.»
در مطالعات آزمایشگاهی، دکتر ژنگ و همکارانش دریافتند که فنفورمین- و نه متفورمین- توانایی داروهایی موسوم به مهارکننده های BRAF را برای سرکوب رشد نوع شایع ملانوما می افزاید.
تقریباً نیمی از ملانوماها دارای تغییراتی در ژنی به نام BRAF هستند. این تغییرات موجب می شود سلول های آنها بطور غیرقابل کنترل تکثیر شوند. مهارکننده های BRAF سبب برعکس شدن این تأثیرات شده و مانع از تکثیر سلول می شوند.
اگر آزمایش ها نشان دهد که فنفورمین دراین زمینه بی خطر است، پژوهشگران ممکنست آنرا با سایر داروهای شیمی درمانی یا ایمن درمانی در آزمایشات بالینی بعدی برای انواع دیگر تومورهای سفت، مانند سرطان ریه، ترکیب کنند.


منبع:

1400/02/04
20:44:03
5.0 / 5
899
تگهای خبر: بیمارستان , پزشك , دارو , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
بیمارستان دی
deyhospital.ir - تمامی حقوق سایت بیمارستان دی محفوظ و متعلق به مالک دامنه است

بیمارستان دی

بهداشت و درمان