معاون بهداشت و درمان هلال احمر:

دو مركز درمانی هلال احمر در نجف و كابل افتتاح می شود

دو مركز درمانی هلال احمر در نجف و كابل افتتاح می شود به گزارش بیمارستان دی معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر اظهار داشت: یک بیمارستان بزرگ و مجهز هلال احمر بزودی در نجف راه اندازی می شود و یک مرکز درمانی نیز در کابل به این مجموعه اضافه خواهد شد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، فرید مرادیان اظهار داشت: مجموعه بهداشت، درمان و توانبخشی هلال احمر باتوجه به ماموریت های تعریف شده در عرصه های مختلف به مردم خدمات رسانی می کند. در همین راستا ۱۹۰ واحد توانبخشی در سراسر کشور انجام وظیفه می کنند. در این واحدها بینایی سنجی، شنوایی سنجی و سایر خدمات ارائه می شود. وی ادامه داد: مراکز توانبخشی نیز در این حوزه فعال می باشند که بیش از یک واحد را در خود جا داده اند و امروز نزدیک به ۶۰ مرکز توانبخشی در کشور وجود دارد. ۲۷ مرکز جامع توانبخشی و ۲۷ مرکز که خدمات ارتز و پروتز را ارائه می دهند نیز در زیرمجموعه این معاونت در سراسر کشور فعال می باشند. در همین راستا مراکز دیگری نیز در سراسر کشور امسال به بهره برداری خواهد رسید. معاون بهداشت، درمان و توانبخشی هلال احمر اشاره کرد: ما در مراکز خود خدمات پایه توانبخشی مانند ارتز، پروتز، شنوایی سنجی، فیزیوتراپی، شنوایی سنجی، بینایی سنجی، گفتاردرمانی و کاردرمانی ارائه می دهیم. از طرف دیگر خدمات تخصصی همچون رسیدگی به ضایعات مغزی و نخاعی، خدمات توانبخشی قلبی و ریوی نیز در این مراکز انجام می شود. ما در حال توسعه کارهای تخصصی خود هستیم و این مراکز سالانه حدود ۷۰ هزار مراجعه کننده دارند.مراجعه ۲ میلیون نفر به مراکز درمانی هلال احمرمرادیان افزود: همین طور ذیل اداره کل بهداشت و درمان اضطراری نیز سلامت، تامین بهداشت، پیشگیری و درمان در سوانح و حوادث در دستور کار قرار می گیرد. در مراکز مربوط به این اداره خدمات بشردوستانه نیز ارائه می شود و تعرفه ها در این مراکز بسیار پایین است. مراکز بهداشتی و درمانی هلال احمر در سال حداقل یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر مراجعه کننده دارند و در سال هایی که واکسن حجاج نیز تزریق می شود تا حدود ۲ میلیون نفر مراجعه کننده دارند.توسعه کارهای برون مرزی اداره کل بهداشت و درمانمعاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر اشاره کرد: اداره کل سلامت خارج از کشور نیز مجموعه دیگری است که در این عرصه فعالیت می کند و در آمریکای لاتین، آفریقا، آسیای مرکزی و خاورمیانه مراکزی ذیل این اداره به فعالیت پرداخته و خدمات درمانی ارائه می دهند. اکوادور، بولیوی، کنیا، غنا، مالی، نیجر، سیرالئون، ساحل عاج، یمن، ازبکستان، تاجیکستان، آذربایجان و امارات، همچون کشورهایی هستند که هلال احمر در آنها فعالیت داشته است اما مدتی است که فعالیت در ازبکستان، تاجیکستان و یمن متوقف شده است. در همین راستا یک بیمارستان بزرگ و مجهز به زودی در نجف راه اندازی خواهد شد و یک مرکز درمانی نیز در کابل به این مجموعه اضافه خواهد شد. وی ادامه داد: فعالیت مراکز درمانی در خارج کشور بهترین شیوه در امتداد ارتباط فرهنگی با سایر کشورهاست که می تواند روابط فی درخلال را تعمیق بخشد و چهره بشردوستانه ایران را به سایر کشورها نشان دهد. مرادیان با اشاره به کارهای داروخانه های این مرکز اظهار نمود: در اداره کل دارو و تجهیزات پزشکی، معاونت توانبخشی نیز کارهای خوبی در حال انجام می باشد. این مجموعه دو داروخانه در تهران و یک داروخانه در جزیره کیش دارد که بصورت مستقیم فعالیت می نمایند. همین طور ۳۶ داروخانه دیگر در سراسر کشور ذیل این مجموعه فعالیت می نمایند. این داروخانه ها با حاشیه سود پایین به مردم خدمات رسانی می کنند و بیشتر نسخه های تک دارویی و آنچه که بیماران خاص و صعب العلاج نیاز دارند توسط این داروخانه ها تامین و ارائه می شود.تخفیف ۳۰ تا ۵۰ درصدی به مراجعه کنندگان نیازمندوی با اشاره به تعرفه های مراکز در رابطه با معاونت توانبخشی اظهار داشت: مراجعه کنندگان نیازمند به مراکز استانی تا ۳۰ درصد و در مراکز شهرستانی نیز تا ۵۰ درصد می توانند از تخفیف مراکز برخوردار شوند. نیازمندانی که شرایط سخت تری را تحمل می کنند نیز می توانند بوسیله سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر با ارائه درخواست، مساعدت های بیشتری دریافت نمایند تا ارائه خدمات به آنها رایگان شود. قابل ذکر است که تعرفه های مجموعه های هلال احمر از تعرفه های دولتی نیز کمتر است. معاون بهداشت، درمان و توانبخشی جمعیت هلال احمر در آخر اشاره کرد: تلاش ما این است با علم و تکنولوژی روز همراه بوده و امکانات و مواد اولیه خوب در امتداد خدمت رسانی بهتر به مردم آماده نماییم. امروز یکی از مهم ترین چالش های ما مقوله نیروی انسانی است که به سبب بازنشستگی نیروها با کمبود در این حوزه مواجه هستیم و نیاز است تا در این حوزه تدابیری اندیشیده شود که خدمت رسانی ما با اختلال مواجه نشود.

1400/02/08
تگهای خبر: بهداشت , بیمارستان , پزشك , پزشكی