سخنگوی ستاد ملی مقابله با كرونا اعلام كرد

نحوه واكسیناسیون كرونا برای ایرانیان فاقد كارت ملی

نحوه واكسیناسیون كرونا برای ایرانیان فاقد كارت ملی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ضمن تشریح برنامه وزارت بهداشت جهت واکسیناسیون کرونا برای ایرانیان فاقد شناسنامه و کارت ملی، اظهار داشت: دراین زمینه قرار شد از طرف وزارت کشور به این افراد یک کد تعلق بگیرد که ما بتوانیم این کد را بعنوان کد فرد میهمان در سیستم سیستم سلامت مان ثبت نماییم.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دکتر علیرضا رئیسی در نشستی مجازی در پاسخ به سوال ایسنا، درباره وضعیت واکسیناسیون ایرانیان فاقد شناسنامه یا کارت ملی، اظهار داشت: در زمینه افراد فاقد کد ملی، بحث اتباع خارجی مطرح می شود که موضوعی متفاوت بوده و سیاست های دنیا هم در قبال اتباع خارجی کاملا متفاوت می باشد. ما در زمینه واکسیناسیون اتباعی که در ایران هستند، درخواستی به مجامع بین المللی ارایه داده ایم. بدین سان که بعنوان مثال اگر مقرر است سهمیه واکسنی فرضا از طرف کووکس، در اختیاری کشوری قرار گیرد که تعدادی از اتباعش در ایران زندگی می کنند، مقداری از سهمیه را به ما تحویل دهند و ما در این صورت می توانیم تمام خدمات تزریق واکسن، مراقبت و... را بصورت رایگان برای این افراد انجام دهیم. دراین زمینه منتظر پاسخ این مجامع هستیم.
نحوه واکسیناسیون ایرانیان فاقد کارت ملی و شناسنامهمعاون بهداشت وزارت بهداشت اضافه کرد: درباره ایرانیان فاقد شناسنامه و کارت ملی که البته تعدادشان خیلی زیاد نیست، قرار شد با هماهنگی وزارت کشور اقدام نماییم. بطوریکه از طرف وزارت کشور به این افراد یک کد تعلق بگیرد که ما بتوانیم این کد را بعنوان کد فرد میهمان در سیستم سیستم سلامت مان ثبت نماییم و هیچ مشکلی دراین زمینه برای ایرانیان فاقد کارت ملی وجود ندارد.
ماجرای تزریق واکسن کرونا برای کاروان المپیکی و پاراالمپیکی ایرانوی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا، درباره تزریق واکسن کرونا به برخی از کادر اجرائی و ورزشکاران عازم مسابقات المپیک با وجود اعلام کمیته بین المللی المپیک در خصوص الزامی نبودن واکسیناسیون برای حضور در این مسابقات، اظهار داشت: ذیل سند ملی واکسیناسیون، کمیته ای وجود دارد که موارد بسیار بسیار استثنائی و اورژانس کشور را بررسی می کند. بعنوان مثال در بحث پاراالمپیک، خیلی از کشورها به ورزشکاران پاراالمپیک شان واکسن تزریق کرده اند و وقتی ورزشکار پاراالمپیکی ایرانی ما که به آنجا می رود، اگر واکسینه نشده باشد، او را به سبب عدم واکسیناسیون ایزوله می کنند. حال ممکنست ورزشکاری که یکسال زحمت کشیده و می خواهد برای کشور افتخار کسب کند، جایی کرونا بگیرد و تستش هم مثبت شود، که در این صورت او را برمی گردانند. ضمن اینکه تعداد همه اینها بیش از ۱۲۰ نفر بود که به آنها واکسن زدند و عده ای هم بعنوان مراقب با این افراد می روند که برخی از آنها هم واکسینه شدند که فکر می کنم که همه اینها زیر ۲۰۰ نفر بودند که به آنها واکسن کرونا تزریق شد. به هر حال در سند ملی استثنائات هم پیش بینی شده است.
رییسی اظهار داشت: بدین سبب هم به برخی از ورزشکاران المپیک و هم پاراالمپیک واکسن کرونا بر این اساس تزریق شد. ان شاءالله آنقدر واکسن به دست مان می رسد که بتوانیم به همه افراد واکسن تزریق نماییم.
فعلا برنامه ای برای واکسیناسیون سنین زیر ۱۸ سال نداریموی در بخش دیگری از صحبت هایش درباره واکسیناسیون افراد زیر ۱۸ سال، اظهار داشت: فعلا هیچ برنامه ای برای واکسیناسیون افراد زیر ۱۸ سال نداریم. برای اینکه فعلا واکسن تایید شده ای برای زیر ۱۸ سال ها وجود ندارد. البته باید توجه کرد که زمانیکه شما ۷۰ درصد جمعیت را واکسینه کنید، به ایمنی جمعی خواهیم رسید. بدین سبب در این صورت حتی اگر افراد زیر ۱۸ سال را هم واکسینه نکنیم به آن ۷۰ درصد خواهیم رسید.
رییسی درباره تزریق واکسن به برخی افراد در تماس با بیمارستان ها، اضافه کرد: در فاز یک تعریف شده بود که افرادی که مستقیما با بیمارستان سروکار دارند و همچون بحث پسماندهای بیمارستانی، آنها را باید واکسینه می کردیم.
وی همین طور درباره تزریق واکسن کرونا به دانشجویان بالینی نیز اظهار داشت: برای دانشجویان بالینی هم باردیگر واکسن توزیع کردیم تا واکسیناسیون شان صورت گیرد.
رییسی درباره صدور کارت واکسن کرونا برای افرادی که این واکسن را تزریق کرده اند، اظهار داشت: هر فردی که واکسن تزریق کرده، ما در سامانه مان گواهی الکترونیک آنرا داریم. برنامه آینده مان هم این است که هر فردی هم از ما استعلام بگیرد، بصورت الکترونیک پاسخ را می دهیم. اگر هم کسی گواهی کاغذی بخواهد، باید بعد از آن که دوز دوم را زد و به سطح ایمنی رسید، اقدام نماید و ما هم باید جاهایی را معرفی نماییم تا بتوانیم آن گواهی را بصورت پرینت با مهر برجسته یا هولوگرام به او تحویل دهیم.
تامین ماهانه ۹ میلیون دُز واکسن از مردادماه به بعدوی همین طور اظهار نمود: ما از تیر ماه به بعد حدود هفت میلیون واکسن خواهیم داشت. بر این اساس از مرداد هفت میلیون واکسن کرونا از برکت خواهیم داشت و ۱.۵ تا دو میلیون هم از سایر واکسن ها. بدین سان از مرداد ماه ماهیانه حدود ۹ میلیون واکسن به دست ما خواهد رسید که بر این اساس از مرداد ماه تا آخر سال حدود ۵۵ تا ۵۶ میلیون دوز واکسن تامین خواهد شد که حداقل گروه های هدف مان دوز اول واکسن را تزریق خواهند کرد و و ۱۰ تا ۱۵ میلیون هم دوز دوم را خواهند گرفت.
افزایش سرعت واکسیناسیون در کشور از تیرماهرییسی اظهار داشت: بدین سبب گرچه ما مقداری دیر واکسیناسیون را شروع کردیم آن هم به سبب اینکه واکسن دیر به دست مان رسید، اما با سرعت خوبی واکسیناسیون را از اواخر تیر ماه ۱۴۰۰ ادامه خواهیم داد.
پیشنهاد وزارت بهداشت برای محدودیت ها و تعطیلی های کروناییرییسی همین طور در پاسخ به سوالی درباره تعطیلی ادارات نیز اظهار داشت: یکی از پیشنهادات اصلی ما که مقرر است در جلسه با رئیس جمهور مطرح شود، این است که بجای اینکه گاها چهار هفته تعطیلی نیم بند نماییم، یک هفته تا ۱۰ روز با شرایطی که وزارت بهداشت پیشنهاد می دهد، همه جا را تعطیل نماییم به جز موارد ضروری که اعلام کردیم.

1400/02/16
تگهای خبر: بهداشت , بیمارستان , خدمات , سلامت