فوق تخصص گوارش و كبد عنوان كرد؛

بیماری هایی كه با چاقی بروز می كند

بیماری هایی كه با چاقی بروز می كند بیمارستان دی: یک فوق تخصص بیماریهای گوارش و کبد، توضیحاتی درباره تاثیر چاقی در مبتلاشدن به بیماریهای مختلف ارائه داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، فریبرز منصور قناعی استاد دانشگاه علوم پزشکی گیلان در آستانه برگزاری هفته سلامت گوارش درباره موضوع چاقی، گفت: چاقی یکی از مطالبی است که در امتداد زندگی صنعتی طی دو دهه گذشته تعداد زیادی را در کشور گرفتار کرده و سبب بروز مشکلاتی در سلامت افراد شده است. وی ادامه داد: خیلی از بیماریهای گوارش و کبد در رابطه با چاقی هستند و در حقیقت چاقی یکی از ریسک شاخصهای ابتلاء به بیماریهای مختلف گوارشی ازجمله ریفلاکس محتویات معده به مری شمرده می شود، بیشتر افراد چاق دارای این مشکل هستند و بی توجهی به این مساله می تواند سبب التهاب مزمن در بخش انتهایی مری شود حتی امروزه مشخص شده چاقی می تواند سبب بروز سرفه مزمن، گرفتگی گلو و حتی مشکلات لثه و دندان و گوش میانی در افراد شود. این فوق تخصص گوارش و کبد با اعلان اینکه ۶۰ درصد مردم گیلان گرفتار کبد چرب هستند، اظهار داشت: چاقی علت اصلی ابتلاء به کبد چرب است بیماریهای مزمن و بدون علامت مانند فشار خون بالا، دیابت و مشکلات قلبی و عروقی در رابطه با مسئله چاقی هستند بدین سبب توجه به این مساله بسیار اهمیت دارد. وی بیان داشت: همین طور امروزه مشخص شده چاقی ریسک ابتلاء به سرطان هایی مانند سرطان روده بزرگ و لوزالمعده را بیشتر می کند و به غیر از بیماریهای گوارشی افراد چاق در معرض ابتلاء به مشکلاتی مانند آرتروز و پوکی استخوان و ساییدگی مفاصل هستند. قناعی اشاره کرد: بدین سبب تحرک و ورزش همین طور تغییر سبک زندگی و استفاده از غذاهایی که فیبر بیشتری دارند در حفظ سلامت فرد و مقابله با چاقی و بطور کلی پیش گیری از بیماریهای مختلف بسیار حائز اهمیت می باشد. وی ادامه داد: بموقع خوردن وعده های غذایی، کم خوردن و ورزش و تحرک کافی می تواند از بروز این بیماریها جلوگیری نماید.

1400/02/30
تگهای خبر: التهاب , بیماری , پزشك , پزشكی