نكاتی درباره استفاده طولانی از ماسك

نكاتی درباره استفاده طولانی از ماسك به گزارش بیمارستان دی ضرورت استفاده از ماسک بعنوان روشی برای جلوگیری از مبتلا شدن به کووید-۱۹ موضوعی تایید شده است اما استفاده طولانی مدت از آن در عین حال در بعضی اشخاص و شرایط می تواند باعث خشکی و بوی بد دهان شود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، استفاده طولانی مدت از ماسک امکان دارد باعث از دست رفتن آب بدن شود که پوسیدگی دندان و متورم شدن لثه ها را به همراه دارد. همینطور استفاده طولانی مدت از ماسک می تواند نحوه تنفس را تغییر دهد. از آنجائیکه ماسک بینی و دهان را می پوشاند تا حدی مسیر عبور هوا از بینی مسدود می شود. بنابراین، برای پیشگیری از تنگی نفس فرد از راه دهان نفس می کشد. این شرایط به خشکی دهان منجر شده و باعث تشکیل باکتریهای بیشتر در دهان و در نتیجه بوی بد دهان می شود.
نوشیدن آب می تواند به کاهش خشکی دهان و از بین بردن باکتری های مضر و مواد قندی در دهان کمک نماید اما هنگام استفاده از ماسک شرایط کافی برای نوشیدن آب وجود ندارد.
به گزارش thehealthsite، راهکارهایی وجود دارد که با کمک آنها میتوان از بروز بوی بد دهان در این شرایط جلوگیری کرد که در ادامه به بعضی از آنها اشاره شده است:
- ضرورت رعایت بهداشت دهان: این احتمال وجود دارد که نحوه مسواک زدن به درستی انجام نشود. مسواک زدن دوبار در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید و استفاده از نخ دندان به صورت منظم به کاهش بار باکتریایی در دهان کمک می نماید. همینطور استفاده از دهان شویه های ضد باکتری تا حدودی موثر است هرچند استفاده مداوم از آنها سفارش نمی گردد.
- توجه به نوع مواد غذایی مصرفی: مواد غذایی مانند ماهی، تخم مرغ، سیر، پیاز، قهوه یا غذای پرادویه باعث می شود تا ترکیب گوگرد آزاد شود که بوی نامطبوع دارد. بعضی از این سولفیدها تا ۷۲ ساعت در جریان خون باقی می ماند و سبب بوی بد دهان می شود. ازاین رو سفارش می شود این غذاها با لیمو، جعفری، سیب و هویج جایگزین شود.
- از دهان نفس نکشید: بیشتر افراد شب ها از طریق دهان تنفس می کنند که سبب می شود نیمه شب تشنه از خواب بیدار شوند. خشکی دهان نه تنها ناخوشایند است بلکه به صورت بالقوه مضر است. امکان دارد فرد گرفتار گلو درد، گرفتگی صدا، بروز اشکال در گفتار و بلع و حتی تغییر حس چشایی شود. ازاین رو سفارش می شود تنفس از طریق بینی را تمرین کنید.
- تأثیر برخی داروها بر بوی بد دهان: داروهای مورد استفاده در درمان اضطراب، افسردگی، فشار خون بالا، درد و گرفتگی عضلانی منجر به کاهش تولید بزاق می شود که خشکی دهان و بوی بد را به دنبال دارد و با رعایت نکات بهداشتی فوق میتوان آنرا کم کرد.
مصرف دخانیات: در افراد سیگاری، حرارت دود سیگار دهان را خشک می کند و همینطور بزاق را می کاهد که به نوبه خود سبب ایجاد بوی بد دهان می شود.
- مبتلا شدن به برخی بیماریها: مبتلا شدن به بیماری رفلاکس معده (GERD) باعث برگشت مقداری از مواد غذایی مصرفی یا اسید به دهان می شود که می تواند به سادگی ایجاد بوی بد دهان را به همراه داشته باشد. همینطور در افرادی که گرفتار نارسایی شدید و مزمن کلیه هستند، امکان دارد نفس فرد، بویی شبیه آمونیاک داشته باشد. در این موارد درمانِ علت اصلیِ بوی دهان که بیماری مزبور است با تشخیص و تجویز پزشک سفارش می شود.

1400/03/31
تگهای خبر: باكتری , بهداشت , بیماری , پزشك