در گزارش بیمارستان دی مطرح شد؛

دولت به مشكل كمبود پزشك ورود كند

دولت به مشكل كمبود پزشك ورود كند به گزارش بیمارستان دی نماینده مردم اراک در مجلس، خواهان ورود دولت به مبحث کمبود پزشک در مناطق مختلف کشور شد و اظهار داشت: قوانینی که برای استمرار خدمت پزشکان در مناطق محروم است، مانند پزشکان تعهدی، اجرا نمی شوند.

محمدحسن آصفری، در گفتگو با خبرنگار مهر، عنوان کرد: در استان مرکزی و شهرستان اراک، شهرهای کوچک تر و روستاها متأسفانه در بحث دسترسی به پزشک با مشکل اساسی روبرو می باشیم.
وی اضافه کرد: ساعات خیلی از شبانه روز درمانگاه ها به علت نبود پزشک تعطیل می باشد. بیماران اورژانسی برای ویزیت اولیه باید با معطلی به شهرهای دیگر اعزام شوند. پزشک عمومی هم یک روز در درمانگاه مستقر است، روز دیگر باید برای سرکشی به مناطق بدون پزشک سفر کنند. در مورد دسترسی به پزشک متخصص باید اظهار داشت که پزشک متخصص نیست.
آصفری ضمن اشاره به دسترسی محدود مردم به پزشک صرفا در ساعات اداری، افزود: اتاق عمل بیمارستان ها با وجود تجهیزات به علت نبود متخصص جراحی یا متخصص بیهوشی تعطیل هستند، حتی عمل های جزئی و بسیار متداول مانند آپاندیس هم به علت نبود پزشک متخصص صورت نمی گیرد و بیماران مجبورند به شهرهای دیگر بروند.
وی تصریح کرد: دولت باید مستقیماً وارد رفع مشکل کمبود پزشک در مناطق مختلف کشور شود. تأمین پزشک امری نیست که بتوان آنرا به بخش خصوصی سپرد. شاید بخش خصوص با عنایت به درآمد بالا در مناطق مرکزی مثل تهران جوابگو باشد، اما در شهرستان های دیگر به علت کاهش درآمد پزشکان حاضر به طبابت نیستند و معمولا راهی پایتخت می شوند. وظیفه این ساماندهی و توزیع مناسب پزشک در کشور با دولت می باشد.
آصفری ضمن اشاره به ذکر ضرورت خدمات بهداشتی مجانی در قانون اساسی، اظهار داشت: دسترسی مجانی پزشک و خدمات بهداشتی و درمانی به صراحت در قانون اساسی کشور ذکر شده است. اما شاهد آن هستیم که تنها مردم دسترسی مجانی به پزشک ندارند، بلکه دسترسی به پزشکان خصوصی و با پرداخت هزینه هم ندارند.
نماینده مردم اراک ضمن اشاره به عدم تغییر ظرفیت پذیرش رشته پزشکی در کنکور سال جاری، اضافه کرد: بهتر است معاون آموزش وزارت بهداشت کمی از تهران فاصله بگیرد. کمی شهرهای دیگر و مشکلات مردم برای دسترسی ابتدایی به پزشک را ببینند.
آصفری افزود: قوانینی که برای استمرار خدمت پزشکان در مناطق محروم است، مانند پزشکان تعهدی، اجرا نمی شوند. دانشجویانی که تعهد دارند پس از تحصیل در مناطقی مستقر باشند و خدمت کنند، بعد از فارغ التحصیلی راهی مناطق پردرآمد می شوند.
وی در مورد کیفیت اجرای قانون پزشکان تعهدی اظهار داشت: این قانون به درستی اجرا نمی گردد. در مراکز شهرستان های استان حتی یک پزشک ارتوپد و یا جراح حضور ندارد. حتی در عرضه خدمات اولیه و مقدماتی مانند تزریقات، به علت عدم حضور پزشک امکان پذیر نیست.
نماینده مردم اراک ضمن اشاره به تعارض منافع در حوزه بهداشت و درمان، تصریح کرد: کمیسیون بهداشت و درمان مجلس باید در مساله کمبود پزشک وارد شود و برنامه ریزی مناسب برای معضل کمبود پزشک داشته باشد. البته حضور پزشکان در کمیسیون بهداشت و درمان و در وزارت بهداشت سبب به وجود آمدن تعارض منافع در این عرصه قانون گذاری و اجرا شده است و توقع بر این نیست که پزشکان در این عرصه ها مصوبه یا نظارتی برای عدم حضور پزشک در مناطق محروم داشته باشد.

1400/04/20
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمارستان , پزشك