متخصص زنان و زایمان؛

کاهش ذخیره تخمدان از دلیلهای ناباروری در زنان است

کاهش ذخیره تخمدان از دلیلهای ناباروری در زنان است به گزارش بیمارستان دی یک متخصص زنان و زایمان، اظهار داشت: کاهش ذخیره تخمدان یکی از مهم ترین دلیلهای ناباروری در زنان است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، سیمین ظفردوست عضو هیأت علمی مرکز درمان ناباروری ابن سینا، اضافه کرد: تمامی خانم ها از دوران نوزادی با ذخیره ثابت تخمدانی متولد می شوند که با گذشت زمان این میزان ذخیره کاهش پیدا می کند و در سن ۴۷ تا ۵۰ سالگی بعد از اتمام این ذخیره به سن یائسگی می رسند. وی افزود: کاهش ذخیره تخمدان همچون مهم ترین دلیلهای ناباروری در زنان است. اغلب بانوانی که ذخیره تخمدان آنها کاهش یافته است جواب مطلوبی به درمان ها نمی دهند بدین سبب ۸۰ درصد این افراد به سبب کاهش تعداد و کیفیت تخمک هایشان باید از روش تخمک اهدایی استفاده کنند که اغلب علاقه ای به انجام این کار ندارند. این متخصص زنان و زایمان یادآورشد: هم اکنون روش های مختلف و استفاده از داروهای کمکی برای درمان این افراد مطرح است اما متأسفانه این روش های درمانی نتوانسته اند پاسخگو باشند. امروزه سلول درمانی از روش های نوین دنیاست که برای درمان ناباروری مطرح گردیده است. ظفردوست اظهارداشت: پژوهشگاه ابن سینا ۴ سال پیش برای نخستین بار در دنیا توانست با بهره گیری از سلول های بنیادی خون قاعدگی و با انتخاب ۱۵ تا ۲۰ بیماری مطالعاتی دراین زمینه انجام دهد. هدف از این مطالعه ایمن بودن و تأثیر میزان حاملگی بود. وی اظهار داشت: اکنون نتایج خیلی خوبی از این مطالعه به دست آورده ایم بطوریکه ۲۵ درصد این افراد بعد از تزریق سلول های بنیادی، حاملگی خود به خودی داشته اند. این روش عارضه کوتاه مدت و بلند مدتی نیز به همراه نداشت.

1400/05/14
تگهای خبر: بیماری , دارو , درمان , زایمان