فوق تخصص بیماری های گوارشی تأكید كرد؛

جهش ویروس چگونه اتفاق می افتد

جهش ویروس چگونه اتفاق می افتد به گزارش بیمارستان دی فوق تخصص بیماری های گوارشی، با عنوان این مطلب که هیچ فردی حق ندارد به بهانه عرضه تحقیقات در زمینه کرونا جامعه را نگران کند، در مورد جهش های ویروسها توضیحاتی ارائه نمود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، مهران بابایی، با حضور در برنامه «طبیب» ضمن اشاره به انتشار بعضی از کلیپ ها در فضای مجازی در خصوص گسترش کرونا به واسطه جهش های مختلف در جهان و ناتوانی بشریت برای نابودی آن، اظهار داشت: هیچکس حتی اگر محقق باشد اجازه ندارد که به بهانه بیان دستاوردها و تحقیقات فردی خود آرامش جامعه و افراد را بر هم بزند و آنها را نگران کند و مردم هم نباید به این شایعات توجه نمایند. وی با تاکید بر این که وظیفه ما این است که بدون تنش، آگاهی و اطلاعات مردم را در مورد مسائل مختلف همچون ویروس کرونا افزایش دهیم، اظهار نمود: بنابراین در مورد این مباحثی که در زمینه جهش های ویروس مطرح می شود باید عرض کنم که جهش یک حقیقت تکامل است و از انسان تا حشره از باکتری تا ویروس همه برای بقا درحال جهش هستند که شناخته ترین آنها در حوزه پزشکی سرطان است، سرطان هم حاصل تغییرات و جهش های ژنتیکی است. بابایی در ادامه اظهار نمود: البته بدن هم سیستم حفاظتی دارد که جهش های ناجور را سرکوب می کند و از بین می برد وگرنه بسیاری از ما امروز گرفتار سرطان می شدیم، کرونا هم درحال جهش است و به واسطه این که می خواهد بقا پیدا کند جهش های بیشتری دارد این حقیقت تکامل است، همه ویروس شناسان و متخصصان از ابتدا هم این مورد را می دانستند و این اتفاق تازه ای نیست که با آن مردم را نگران نماییم. صدها بار ویروس کرونا در مملکت ما هم جهش پیدا کرده اما ما نمی دانستیم چون در مورد آن تحقیق صورت نگرفته و گزارشی هم عنوان نشده است. فوق تخصص گوارش و کبد خاطرنشان کرد: درست است که سوش های آن از آلفا و بتا از کشورهای دیگر گزارش شده اما بسیاری از آنها برای ما بوده و گزارش نشده، در واقع ما نمی توانیم جلوی تکثیر و جهش را بگیریم ولی ویروس اساسا برای تکثیر به میزبان نیاز دارد و این میزبان ما هستیم. بنابراین تنها دانستن و عمل کردن به همین چند نکته کافی است یکی این که ویروس احتیاج به میزبان دارد پس به جای نگرانی و ترس، تنها پروتکل ها را رعایت نماییم، آن کسی که مسافرت می رود یا در هر دورهمی شرکت می کند ویروس را میزبانی کرده و جهش را گسترش می دهد. بابایی ضمن اشاره به این که راهکار کلیدی دوم، گسترش واکسیناسیون است تا ۷۰ تا ۸۰ درصد جمعیت واکسینه شوند، اظهار داشت: در اصل ما یک مساله ای داریم بعنوان کرونا که در همه حوزه ها اثر گذاشته بنابراین از لحاظ عقلی باید تمام نیروهای کشور بسیج شوند تا واکسیناسیون کنترل شود، کاش به روزی برسیم که بتوانیم واکسیناسیون کرونا را خانه به خانه انجام دهیم، بنابراین پیشنهاد من این است که هر روز تعداد افراد واکسیناسیون شده را روزانه بعنوان نماد مقاومت و پیروزی ما در مقابل کرونا در برنامه طبیب اعلام نماییم. او همینطور اضافه کرد: وزارت بهداشت واکسیناسیون را انجام می دهد، مجلس نظارت می کند و برنامه طبیب آمار را روزانه اعلام می کند، قبول داریم تحریم هستیم و مشکلات داریم اما باید مشخص شود کوتاهی از مسؤلان ماست یا این که از جای دیگر است، نکته کلیدی سوم هم حفظ آرامش و تقویت سیستم ایمنی به وسیله بالا بردن روحیه و همینطور خوراکی هایی همچون سیر و ویتامین هاست، درست است که در مورد تاثیر قطعی آنها هنوز اختلاف نظر وجود دارد ولی همه می دانیم که تقویت سیستم ایمنی بی تاثیر نیست. فوق تخصص بیماری های گوارشی ضمن اشاره به این که به جای بالا بردن ترس بهتر است که آگاهی خویش را در زمینه های مختلف بالا ببریم تا به آرامش برسیم، خاطرنشان کرد: در واقع مساله ای که مشاهده شده این است که کسانی که بیشتر می ترسیدند بیشتر به بیماری مبتلا شدند، بنابراین هیچکس حتی اگر محقق باشد اجازه ندارد که به بهانه بیان دستاوردها و تحقیقات فردی خود آرامش جامعه و افراد را بر هم بزند و آنها را نگران کند. او در آخر خاطرنشان کرد: جامعه هم باید مراقب باشد، چون برخی پیش فرض شان این است که هر مطلبی در فضای مجازی می بینیم درست است، در صورتیکه برعکس باید پیش فرض این باشد که هر چیزی در فضای مجازی انتشار یافته اشتباه است مگر آنکه تحقیق کنید تا به شما ثابت شود، بنابراین اطلاعات را تنها از مبادی و مبانی رسمی قبول کنید.

1400/06/01
تگهای خبر: آرامش , باكتری , بهداشت , بیماری