متخصص گوش و حلق و بینی؛

گلودرد در کودکان شایع تر است

گلودرد در کودکان شایع تر است به گزارش بیمارستان دی یک متخصص گوش و حلق و بینی، در ارتباط با این که چرا گلودرد در میان کودکان شایع تر است، نکاتی را توضیح داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، مهدی خواجوی، ضمن اشاره به این که گلو درد تنها یکی از علائم ابتلاء به کرونا است، اظهار نمود: این عارضه به تنهایی نمی تواند به صورت قطعی نشانه ابتلاء به کرونا باشد. وی با بیان این مورد که گلودرد یکی از عفونت های شایع خصوصاً در فصول سرد سال به حساب می آید، اضافه کرد: با عنایت به این که راه ورود هوا و غذا از راه بینی انجام می شود ازاین رو نخستین نقطه ای که در معرض مواد خارجی مثل ویروس و باکتری قرار می گیرد حلق و گلو است. باکتری و ویروس ها از راه بینی و یا دهان با نخستین کانونی که برخورد دارند، گلو است. این متخصص گوش و حلق و بینی اظهار داشت: به صورت کلی تمام ویروس ها و عوامل بیماری زایی که از راه هوا منتقل می شوند در قسمت های مختلف مخاط بینی قرار می گیرند و فرد را گرفتار عارضه می کنند. خواجوی با بیان این مورد که عفونت های دستگاه تنفسی در قسمت های مخاط بینی و سینوس ها مثل گرفتگی بینی، آبریزش و احساس پری سرو صورت نمایان می شود، تصریح کرد: در بخش هایی از گلو نیز، نشانه های بیماری با علامت هایی همچون درد گلو، تورم، قرمزی و التهاب است بشکلی که نتیجه این التهاب احساس سوزش، درد و یا احساس ناخوشایند در بلع باشد. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تکیه بر این که گلو درد در کودکان شایع تر از بزرگسالان است، توضیح داد: انسان از روزی که پا به عرصه وجود می گذارد در معرض عوامل بیماری زای مختلف است و این در شرایطی است که بدن در مقابل تمام این ویروس ها از خود واکنش نشان می دهد، و در عین حال خیلی از این عفونت ها بدون هیچ مداخله درمانی از بین می رود. وی افزود: سیستم دفاعی بدن کودکان آمادگی لازم برای مقابله با خیلی از ویروس ها و باکتری ها را ندارد ازاین رو سیستم ایمنی بدن کودکان بمحض مواجه شدن با عوامل بیماری زا به سرعت از خود واکنش نشان داده است و معمولا این روند تا زمانیکه بدن ویروس ها و باکتری ها را شناسایی کند ادامه دارد. این جراح سر و گردن، در ادامه درباره سیستم ایمنی کودکان شیرخوار هم توضیح داد: معمولا نوزادان شیرخوار تا زمانیکه از شیر مادر تغذیه می کنند به مقدار زیادی پادتن را از راه شیر مادر دریافت می کنند بنابراین نوزادانی که شیر مادر استفاده می نمایند کمتر به عفونت های دستگاه تنفس مبتلا می شوند. وی، یکی دیگر از علل عمده شیوع بیشتر عفونت های گلوی کودکان در مقایسه با بزرگسالان را ارتباط چهره به چهره و بوسیدن کودکان توسط بزرگسالان دانست و افزود: تماس نزدیک و در آغوش کشیدن می تواند به سادگی کودکان را به انواع بیماری های ویروسی، میکروبی و عفونی دستگاه تنفس مبتلا کند. این متخصص گوش و حلق و بینی ضمن اشاره به این مورد که مدرسه و مهد کودک و حضور در مکان های مسقف هم می توانند به میزان قابل توجهی سبب سرایت ویروس از فردی به فرد دیگر شود، افزود: کودکان در محیط های سربسته می توانند به سادگی به انواع ویروس ها مبتلا شوند ولی باید به این مورد توجه داشته باشیم که بالاخره دیر یا زود باید بدن به صورت طبیعی با خیلی از بیماری های ویروسی روبرو شود. این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با تکیه بر این مورد که در تمام قسمت های بدن بافت های لنفاوی وجود دارد توضیح داد: به صورت مثال در سرو گردن بافت های لنفاوی فراوان دیده می شود که کار آنها ساخت سلول های گلبول سفید هستند ولی بافت لنفاوی خاص در حلق دیده می شود که لوزه نامیده می شود. وی ادامه داد: بافت لنفاوی لوزه ها مستقیماً تمام عوامل بیماری زا را دریافت و نخستین کانونی است که به سیستم دفاعی بدن کمک می نماید، این بافت دقیقاً همانند حلقه است، این بافت ها به طور عمده در انتهای زبان و در بخشی از بینی قرار دارد و از گسترش بیماری پیشگیری می کند. خواجوی در ادامه به عفونت های لوزه‎ ها بعنوان یکی از عفونت های شایع کودکان اشاره نمود و اظهار داشت: لوزه ها دو گره ی لنفی واقع در دو طرف پشت حلق هستند، این گره های لنفی، بعنوان مکانیسمی دفاعی جهت کمک به بدن در جلوگیری از ابتلاء به عفونت عمل می کنند، به عفونی شدن لوزه ها، التهاب لوزه گفته می شود. وی با تکیه بر این که لوزه ها همانند سد دفاعی بدن در مقابل تهاجم ویروس ها و باکتری ها عمل می کنند اظهار داشت: غالباً در کودکان بزرگی غدد لنفاوی که پشت بینی قرار می گیرد که به لوزه سوم مشهور است می تواند مشکلاتی را ایجاد نماید. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توضیح داد: لوزه سوم با بستن راه های هوایی بینی (خصوصاً در کودکان تا سن ۷ سالگی) فرد را مجبور به تنفس از طریق دهان می کند و این در شرایطی است که تنفس از طریق دهان می تواند میزان اکسیژن خون را کم کند چون که راه های تنفس از راه بینی تنظیم می شود ازاین رو بزرگ شدن لوزه سوم می تواند منجر به ایجاد مشکلات تنفسی و افت سطح اکسیژن خون شود. خروپف و وقفه های تنفسی در خواب یکی از شایع ترین نشانه های وجود لوزه سوم بود که این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به آن اشاره نمود و افزود: تنفس از دهان برای کودکانی که لوزه ها سوم متورم دارند می تواند عملکرد رشد، شکل گیری طبیعی فرم فک، اسکلت صورت و یادگیری کودک را با اختلال مواجه کند. وی تصریح کرد: در شرایط پیشرفت و بزرگ شدن لوزه ها، در کودکان یا بزرگسالان ناچاریم لوزه های کامی را برداشته تا راه هوایی باز و زجر تنفسی از بین برود. خواجوی، مراقبت از سیستم تنفسی مثل استفاده از ماسک در مواردی که بیماری شایع و یا تبدیل به اپیدمی شده، شست و شوی مرتب دست ها ضمن اینکه زمانیکه دست ها آلوده است با دهان و بینی تماس نداشته باشد و استفاده از تهویه مناسب در فضاهای سرپوشیده را از مهم ترین راه های جلوگیری از ابتلاء به عفونت های شایع دستگاه گوارش ذکر کرد. این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این مورد که اصلی ترین راه انتقال ویروس ها در فضاهای سربسته، بدون تهویه و تراکم بالای افراد رخ می دهد نسبت به فصول سرد و تمایل بیشتر افراد در فضاهای مسقف و در نهایت احتمال بیشتر ویروس ها اخطار داد.

1400/07/17
تگهای خبر: التهاب , باكتری , بیماری , پزشك