یافته جدید محققان؛

داروهای سوزش معده برای بیماری لثه مفیدست

داروهای سوزش معده برای بیماری لثه مفیدست برمبنای مطالعه اخیر دانشگاه بوفالو نیویورک، استفاده از داروهای سوزش معده با کاهش شدت بیماری لثه ارتباط دارد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، تحقیقات جدید نشان داد بیمارانی که از داروهای تجویز شده برای درمان سوزش معده، رفلاکس اسید معده و زخم معده موسوم به مهارکننده های پمپ پروتون (PPI) استفاده می کردند، عمق کمتری در لثه (فاصله بین دندان ها و لثه) داشتند.
وقتی لثه ها سالم هستند، محکم در مقابل دندان ها قرار می گیرند. اما با وجود باکتری های مضر، شکاف عمیق تر می شود و منجر به التهاب، از دست دادن استخوان و پریودنتیت که به بیماری لثه نیز مشهور است، می شود.
«لیزا یرک»، سرپرست تیم تحقیق، در این زمینه می گوید: «یافته ها حاکی از آنست که این فایده ممکنست از عوارض جانبی PPI باشد که شامل تغییرات متابولیسم استخوان و میکروبیوم روده می شود.»
وی در ادامه می افزاید: «PPI ها بطور بالقوه می توانند در ترکیب با سایر درمان های پریودنتال مورد استفاده قرار گیرند؛ با این وجود، ابتدا باید مطالعات بیشتری صورت گیرد تا مکانیسم های اساسی نقش PPI ها در کاهش شدت پریودنتیت مشخص شود.»
این مطالعه به دنبال تعیین ارتباط بین استفاده از PPI ها و بیماری لثه بود. پژوهشگران داده های بالینی بیش از ۱۰۰۰ بیمار مبتلا به پریودنتیت را که از PPI استفاده می کردند یا استفاده نمی کردند، تجزیه و تحلیل کردند. عمق شکاف بعنوان شاخص شدت پریودنتیت استفاده شد.
تنها ۱۴ درصد از دندانهای بیمارانی که از PPI استفاده می کردند دارای عمق شکاف ۶ میلی متر یا بیشتر بود، درحالیکه در افرادی که این داروها را مصرف نمی کردند این رقم ۲۴ درصد بود.
محققان این نظریه را مطرح نمودند که توانایی PPIها در تغییر متابولیسم استخوان یا میکروبیوم روده و همین طور تأثیر میکروارگانیسم های پریودنتال، ممکنست به کاهش شدت بیماری لثه کمک نماید.

1400/07/29
تگهای خبر: التهاب , باكتری , بیماری , دارو