متخصص زنان و زایمان مطرح كرد؛

خطرات افزایش سن باروری

خطرات افزایش سن باروری یک متخصص زنان و زایمان با اشاره به این که جوان نگه داشتن جامعه و سن حاملگی در زمان مناسب تضمین کننده سلامت مادر و نوزاد است، اظهار داشت: با افزایش سن باروری، سلامت مادر و نوزاد به خطر می افتد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، شهرزاد زاده مدرس، با اشاره به شیوع ۱۵ درصدی ناباروری در جهان اظهار نمود: این عدد در بعضی مناطق کشور حتی به ۲۰ درصد هم رسیده است. این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به اصلی ترین علل ناباروری اشاره نمود و اضافه کرد: علت های ناباروری در زنان و مردان متفاوت می باشد به این شکل که در بعضی موارد حتی هیچ علت مشخصی هم برای این مساله وجود ندارد. وی با اعلان اینکه در خیلی از موارد کم باروری می تواند تحت تأثیر سبک زندگی قرار گیرد اشاره کرد: در مواردی که با مشکلات ذخایر تخمدان روبرو می شویم، موارد ناباروری و درمان جدی تر، پیچیده تر و یا حتی نا ممکن می شود. این متخصص زنان و زایمان از انجام کارهای تحقیقاتی برای جوان سازی تخمدان ها آگاهی داد و اظهار داشت: این اقدامات هم اکنون فقط در مرحله تحقیق و پژوهش است. زاده مدرس با اشاره به ارتباط تنگاتنگ سن با باروری بیان کرد: توجه به سن باروری، ذخایر تخمدان ها و پیروی از سبک درست زندگی تضمین کننده باروری موفق است. وی افزود: بطور کلی بررسی علل ناباروری در زوج هایی انجام می شود یکسال بدون پیشگیری ارتباط زناشویی کافی داشته باشند و باوجود آن باروری رخ نداده باشد. این استاد دانشگاه با اعلان اینکه بین ۳۵ تا ۳۸ سال به تدریج ذخایر تخمدان کاهش پیدا می کند اضافه کرد: این سن می تواند تا ۴۰ یا ۴۵ سال نیز متغیر باشد چونکه ژنتیک افراد بر میزان باروری اثر مستقیم دارد بطور مثال فردی که از نظر تقویمی ۳۵ سال دارد می تواند از نظر ژنتیک ذخایر تخمدانی کمتر یا بیشتر از حد طبیعی سنی قرار گیرد. زاده مدرس با اعلان اینکه فاکتور سن با کاهش ذخایر تخمدان در ارتباط مستقیم است، افزود: ذخایر تخمدان عددی ثابت است بدین سبب با افزایش سن این عدد به مرور کاهش می باید. عضو هیئت علمی دانشگاه در ادامه با اعلان اینکه فاکتور سن همین طور می تواند عوارض باروری را افزایش دهد عنوان کرد: از عوارض سه ماهه اول تا اختتام باروی تحت تأثیر سن قرار دارد به گونه ای که عوارض حاملگی در زنان ۲۰ تا ۳۰ سال با عارضه هایی که مادر بالای ۳۵ و ۴۰ ساله تجربه می کند، قابل قیاس نیست. وی افزود: مرگ و میر در مادران حامله و یا نوزادان در مادران بالای ۴۰ سال بسیار بالاتر از ۲۳ تا ۳۰ ساله ها است. زاده مدرس به افرادی که در سن باروری هستند و قصد بچه دار شدن دارند سفارش کرد: اگر قصد حاملگی دارید اهتمام کنید این مساله را به تعویق نیندازید چونکه با افزایش سن هم سلامت مادر و هم سلامت نوزاد به خطر می افتد. ایشان سپس یکی از شایع ترین اختلالاتی که با افزایش سن مادر ارتباط دارد را اختلالات کرموزومی و یا اصطلاحاً متولد شدن نوزاد مبتلا به سندرم داون دانست. استاد دانشگاه با اشاره به این که به سبب شرایط موجود در دنیا سن فرزند آوری بالا رفته است اظهار داشت: در افرادی که باروری به دلیلهای مختلف تحت تأثیر است سفارش می شود با روش های فریز سلول های تخمک و در مواردی فریز جنین زمان طلایی باروری را از دست ندهند. ایشان سپس به عارضه های حاملگی در سنین بالا پرداخت و اشاره کرد: الگوهای حاملگی درحال تغییر است و میزان حاملگی های پرخطر به طرز شایان توجهی بالا رفته بدین سبب این مساله اهمیت مراقبت های حاملگی خصوصاً پیش از حاملگی را روشن تر می کند. توجه به لایف استایل، وزن مناسب، کاهش عوامل خطر ساز مثل کنترل مصرف الکل و سیگار در خانم ها و آقایان از دیگر مواردی بود که زاده مدرس به آن اشاره نمود و اضافه کرد: بی توجهی و پیروی نکردن از سبک صحیح زندگی می تواند عوارض خطرناکی برای مادر و نوزاد در پی داشته باشد. مصرف اسید فولیک سفارش دیگر این استاد دانشگاه به مادران قبل و حین حاملگی بود. وی ادامه داد: عارضه هایی که می تواند برای مادر و نوزاد در سه ماهه اول تا سوم خطرآفرین باشد باید خصوصاً در سنین بالاتر بصورت مداوم بررسی شود. زایمان زودرس، فشارخون بالا، عوارض جفتی و عروقی، دیابت حاملگی و کنده شدن زودرس جفت از دیگر عارضه های حاملگی در سنین بالا است که عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به آن اشاره نمود. این متخصص زنان و زایمان با اشاره به عارضه های تهدید کننده دیابت حاملگی در نوزادان توضیح داد: در هر دوره ای از حاملگی اگر چنانچه قند خون کنترل نشود این مساله می تواند صدمات جدی در نوزادان بوجود آورد. این استاد دانشگاه با اعلان اینکه تا به امروز کمتر به سن آقایان در حاملگی اشاره شده اضافه کرد: تحقیقات نشان می دهد که سن بالای پدر هم می تواند تأثیرات منفی بر نوزاد داشته باشد گواه این مساله این است که برخی بیماریها در کودکان مثل اوتیسم، ابتلاء به سرطان و یا اسکیزوفرنی با افزایش سن پدر ارتباط دارد. وی اشاره کرد: جوان نگه داشتن جامعه و حاملگی در زمان مناسب برای سلامت مادر و نوزاد اهمیت فراوانی دارد. بگفته عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، خطر شاخص منفی رشد جمعیت در سال های آتی جدی است و باید سیاست گذاران برای این مهم تدابیر ویژه را پیش بینی کنند.

1400/08/11
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پزشكی , درمان