یافته محقق ایرانی دانشگاه آمریكا؛

جراحی کاهش وزن ریسک بیماری کبد را در افراد چاق کم می کند

جراحی کاهش وزن ریسک بیماری کبد را در افراد چاق کم می کند بیمارستان دی: یک مطالعه جدید نشان میدهد که جراحی کاهش وزن خطر مبتلاشدن به بیماری شدید کبد یا سرطان کبد را در افراد چاق مبتلا به بیماری کبد چرب کم می کند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از هلث دی نیوز، این مطالعه شامل بیش از ۱۱۰۰ بیمار مبتلا به نوع تهاجمی بیماری کبد چرب بود. به گزارش پژوهشگران، بیمارانی که تحت عمل جراحی کاهش وزن قرار گرفتند، تقریباً ۹۰ درصد کمتر در معرض خطر ابتلاء به بیماری پیشرفته کبد، سرطان کبد یا مرگ در رابطه با آن در یک دهه آینده بودند.
بر اساس این مطالعه، این نتایج تنها در ۵ نفر از ۶۵۰ بیماری که جراحی چاقی انجام داده بودند مشاهده شد، در حالی که تنها در ۴۰ بیمار از ۵۰۸ بیمار که این جراحی را انجام ندادند مشاهده شد.
مطابق با تحقیقات قبلی، این مطالعه همین طور نشان داد بیمارانی که تحت عمل جراحی کاهش وزن قرار گرفته اند نیز ۷۰ درصد کمتر در معرض خطر حمله قلبی، سکته، نارسایی قلبی یا مرگ ناشی از بیماری قلبی هستند.
دکتر «علی امینیان»، مدیر مؤسسه متابولیک کلینیک کلیولند آمریکا، اظهار داشت: «چاقی عامل اصلی کبد چرب است؛ همه چیز با چاقی آغاز می شود. زمانی که چربی اضافی در کبد انباشته می شود، موجب کبد چرب می شود؛ سپس موجب بروز التهاب شده و تشدید می شود و سپس بافت اسکار تشکیل شده و منجر به سیروز می شود.»
امینیان اشاره کرد: «زمانی که بیمار وزن کم می کند، چربی از همه جا همچون کبد از بین می رود، التهاب فروکش می کند و قسمتی از بافت اسکار می تواند معکوس شده و بهتر شود. کاهش وزن تأثیر به سزایی دراین زمینه دارد.»
این یک مطالعه مشاهده ای بوده است که در آن پژوهشگران مواردی را در کلینیک کلیولند طی ۱۲ سال بررسی کردند، بدین سبب ثابت نمی کند که جراحی کاهش وزن مستقیماً خطر بیماریهای شدید کبدی یا قلبی را کم می کند.
با این حال، این جراحی بدون خطر نبود: ۶۲ بیمار از ۶۵۰ بیمار جراحی کاهش وزن در گروه مورد مطالعه بعد از عمل گرفتار عوارض جدی شدند و چهار نفر از آنها در عرض یک سال بعد از عمل جان خودرا از دست دادند.
محققان بر انجام تحقیقات بیشتر دراین زمینه تاکید دارند.

1400/08/24
تگهای خبر: التهاب , بیماری , جراحی , سرطان