محققان اتریشی پی بردند؛

عوارض مفید داروی ضدانعقاد خون برای بیماران کرونا

عوارض مفید داروی ضدانعقاد خون برای بیماران کرونا مشکلات لخته شدن خون و عوارض ناشی از آن در بیماران کووید 19 اتفاقی شایع است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، حالا پژوهشگران دانشگاه پزشکی وین اتریش نشان داده اند که یکی از اعضای گروه داروهای ضدانعقاد نه فقط تأثیر مفیدی بر بقای بیماران کرونائی دارد، بلکه بر مدت زمان عفونت فعال ناشی از کروناویروس نیز تأثیر می گذارد.
بیماری ناشی از کروناویروس موسوم به کووید ۱۹ یک بیماری عفونی چند وجهی است. در صورتیکه در شروع پاندمی جهانی، فرض بر این بود که کووید ۱۹ در درجه اول یک بیماری ریه است، حالا مشخص شده است که چندین سیستم عملکردی در بدن انسان به دنبال عفونت با پاتوژن کروناویروس تحت تأثیر قرار می گیرند.
یکی از این سیستم های عملکردی لخته شدن خون است. بیماران مبتلا به کووید ۱۹ با خطر افزایش ترومبوز و آمبولی مانند سکته مغزی، انفارکتوس ریوی یا میوکارد و حتی ترومبوز ورید عمقی روبرو هستند. استفاده از داروهایی که انعقاد خون را مهار می کنند از ژوئیه ۲۰۲۰ قسمتی از دستورالعمل های درمانی برای کووید ۱۹ بوده است.
«آلیس آسینگر»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه پزشکی وین، می گوید: «انعقاد مشاهده شده در بیماران کووید ۱۹ جدید است و از بسیاری جهات با مشکلات انعقادی شناخته شده قبلی متفاوت می باشد.»
در یک تجزیه و تحلیل چند مرکزی از بیماران کووید ۱۹ در چند شهر اتریش، این گروه مشاهده نمودند که انعقاد خون ناشی از کووید ۱۹ فقط در بیمارانی که نیاز به مراقبت های ویژه دارند یا در بیمارانی که در نتیجه کووید ۱۹ می میرند رخ می دهد. بااینکه داروهای ضدانعقاد بقای بیماران کرونائی را بهبود می بخشد، اما هیچ تأثیری بر فرآیندهای ایمنی در رابطه با انعقاد خون (ایمونوترومبوز) ندارند.
بررسی ها نشان داد که دوره عفونت فعال کروناویروس در بیماران تحت درمان با داروی "هپارین" با وزن مولکولی پایین، رایج ترین داروی ضد انعقاد، کاهش پیدا می کند.
محققان مشاهده نمودند در بیمارانی که این دارو را دریافت می کنند، زمان عفونت بطور متوسط ۴ روز کمتر از بیمارانی است که با هپارین درمان نمی شوند. بنظر می رسد هپارین با وزن مولکولی پایین تأثیر مستقیمی بر روی کروناویروس داشته باشد.
داده های تجربی نشان می دهند که هپارین می تواند توانایی کروناویروس را برای اتصال به سلول ها مهار کند و در نتیجه از آلوده شدن آنها جلوگیری نماید.

1400/08/27
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پزشكی , دارو