ممنوعیت سفر از ۱۲ کشور به ایران و یک درخواست

ممنوعیت سفر از ۱۲ کشور به ایران و یک درخواست به گزارش بیمارستان دی به دنبال ممنوعیت ورود مسافر از هشت کشور آفریقایی و چهار کشور اروپایی به مدت ۱۵ روز، جامعه گردشگری از سه وزارت خانه کشور، گردشگری و خارجه درخواست نمود برای توریستهای خارجی که ویزای توریستی گرفته اند و در راه و یا در آستانه سفر به ایران هستند، تدبیر کنند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، با عنایت به شیوع «اُمیکرون»، سویه جدید کرونا، برای کنترل مسافران در مبادی ورودی کشور، وزارت کشور در دستورالعملی مطابق با مصوبات جلسه فوق العاده ستاد ملی مدیریت کرونا در ۲۸ آذرماه ۱۴۰۰، ابلاغ نمود که ورود مستقیم و غیرمستقیم مسافر از هشت کشور آفریقایی همچون بوتسوانا، نامیبیا، اسواتینی، لسوتو، زیمبابوه، مالاوی و آفریقای جنوبی به مدت ۱۵ روز ممنوع می باشد.
همینطور ورود مسافران غیرایرانی از کشورهای انگلیس، فرانسه، نروژ و دانمارک به صورت مستقیم و غیرمستقیم به مدت ۱۵ روز ممنوع می باشد. این ممنوعیت شامل دیپلمات های خارجی نمی گردد.
همینطور ورود اتباع خارجی (غیر از کشورهای با خطر بالا) از راه مرزهای زمینی، هوایی و دریایی از روز شنبه چهارم دیماه ۱۴۰۰ فقط برای دارندگان پروانه اقامت معتبر جمهوری اسلامی، روادید تحصیلی، روادید ورود (شامل بازرگانان و تجار)، روادید با حق کار، روادید درمانی (گردشگری سلامت)، روادید سرمایه گذاری و دارندگان مُهر خروج و مراجعت از پلیس مهاجرت و گذرنامه مجاز است.
ورود اتباع ایرانی حاضر در کشورهای همسایه به داخل کشور از مرزهای زمینی با رعایت الزامات بهداشتی، همچون کارت واکسن دو دُز، عرضه تست PCR منفی و انجام باردیگر تست کووید در مبادی مرزی، امکان پذیر شده است.
خروج اتباع خارجی حاضر در کشور، از مرزهای زمینی بدون مانع است.
همینطور اتباع و مسافران مجاز به ورود، باید گواهی دو دُز واکسن کووید و گواهی منفی تست PCR را در فاصله ۴۸ تا ۷۲ ساعت مانده به ورود، عرضه کنند.
همینطور برای تشدید کنترل ها اعلام شده است از مسافران در مبادی ورودی مرزهای هوایی به هزینه خودشان، باردیگر تست PCR گرفته می شود. افرادی که نتیجه این تست آنها مثبت شود باید قرنطینه خانگی شوند و شبکه های بهداشت شهری مسؤول نظارت بر مقررات قرنطینه خواهند بود.
از استانداران هم خواسته شده در هماهنگی با قرارگاه عملیاتی مبارزه با کرونا، هیأت نظارت تشکیل داده و ارزیابی میدانی کنترل روند مراقبت بهداشتی مرزی و اعمال مقررات قرنطینه برابر دستورالعمل مصوب ستاد ملی کرونا در مرزهای پرتردد را انجام دهند.
همینطور از وزارت بهداشت هم خواسته شده تجهیزات تشخیصی سویه اُمیکرون را به تعداد کافی در اختیار استان ها قرار دهند تا امکان شناسایی و رهگیری مبتلایان به سویه جدید فراهم گردد.
از وزارت خارجه و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم خواسته شده که این مقررات اطلاع رسانی شود تا از بروز مشکل در مرزها جلوگیری شود.
اجرای این محدودیت ها در آستانه سفر شماری از توریستهای خارجی به ایران با این احتمال که در مبادی ورودی کشور گرفتار سرگردانی و بلاتکلیفی شوند، نگرانی های فعالان گردشگری در کشور را تشدید کرده است و خواهان تدبیر وزارت کشور، خارجه و گردشگری در وضع موجود شده اند.
محدودیت و ممنوعیت سفر به ایران در شرایطی باردیگر به اجرا گذاشته شده که صدور ویزای توریستی و سفر توریستهای خارجی حدود دو ماه است از سرگرفته شده. صدور این ویزا نزدیک به ۲۰ ماه با دستور ستاد ملی کرونا متوقف بود که به اعتقاد تورگردان ها سبب از دست رفتن بخشی از بازار گردشگری ایران شد. ویزای گردشگری ایران از پنجم آبان ماه ۱۴۰۰ با دستور رئیس جمهور باردیگر صادر شد که اینک، برپایه تصمیم ستاد ملی کرونا به مدت ۱۵ روز متوقف شده است.
صنعت توریسم ایران از سال ۱۳۹۸ نخست تحت تأثیر بحران های سیاسی و بعد، متأثر از عالم گیری کرونا با رکود مواجه و متحمل خسارت سنگینی شده است. پیشبینی ها بر این بود که با از سرگیری سفرها تا بهار و پاییز سال ۲۰۲۲ جان تازه ای به صنعت توریسم ایران دمیده شود.

1400/10/03
تگهای خبر: بهداشت , تحصیل , درمان , سلامت