یك متخصص بیماری های عفونی؛

سالک یک بیماری عفونی است

سالک یک بیماری عفونی است به گزارش بیمارستان دی یک متخصص بیماریهای عفونی اظهار داشت: از بین بردن سگ های آلوده، رعایت بهداشت عمومی، جمع آوری زباله ها در مناطق شهری و روستایی و...، موجب ریشه کن شدن بیماری سالک می شود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، علی لک، سالک یا لشمانیوز را نوعی بیماری عفونی و مسری عنوان نمود که در اثر گزش پشه خاکی آلوده ایجاد می شود.
وی اضافه کرد: سالک دارای دو شکل جلدی و احشایی است که در صورت استقرار انگل لشمانیوز در احشا نوع احشایی و در صورت استقرار انگل در پوست نوع جلدی آن بروز می کند که در نوع جلدی موجب ایجاد زخمی مزمن می شود که عموم از آن بعنوان زخم سالک نام می برند.
لک، راه انتقال سالک به انسان را بوسیله گزش پشه خاکی آلوده و سگ و جوندگان عنوان نمود.

این متخصص بیماریهای عفونی درباب علایم سالک اظهار داشت: فرد بعد از گزش توسط پشه آلوده در ناحیه گزیدگی گرفتار یک جوش یا پاپول خارش دار می شود که به تدریج بزرگ و زخمی می شود. این زخم حالت آتشفشانی پیدا می کند و دارای یک حاشیه فعال همراه با ترشح است.
سالک قابل درمان است
لک تصریح کرد: زخم سالک نیاز به درمان اختصاصی بوسیله تزریق های مکرر زیر جلدی دارد. در صورت عدم تشخیص زخم عمقی شده و موجب درگیری عروق پوست می شود که در نتیجه اسکار یا جای زخم بر روی پوست فرد باقی می ماند اما اگر بیمار بموقع به پزشک مراجعه کند زخم با تزریق موضعی قابل درمان است.
وی با اشاره به وجود بیماری سالک در بعضی مناطق ایران تصریح کرد: در بعضی مناطق و استانهای کشور سالک بصورت آندمیک وجود دارد و در مناطقی نظیر اصفهان بیشتر دیده می شود.
لک، رعایت بهداشت عمومی و حفاظت فردی را از راهکارهای جلوگیری از شیوع این بیماری برشمرد و اظهار داشت: از بین بردن سگ های آلوده، رعایت بهداشت عمومی، جمع آوری زباله ها در مناطق شهری و روستایی، شست و شوی مرتب سطل های زباله و از بین بردن مخازن بیماری موجب ریشه کن شدن سالک می شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی سفارش کرد: انتقال سالک بوسیله گزش پشه آلوده است و از فردی به فرد دیگر منتقل نمی گردد. بدین سبب رعایت بهداشت عمومی و مراجعه به موقع به پزشک و استفاده از پشه بند و توری در منازل و راهکارهای دور کردن پشه ها بهترین راه حل مقابله با این بیماری در مناطق آندمیک است.

1400/10/25
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , پزشكی