تحقیقات نشان می دهد؛

مصرف طولانی مدت داروهای فشارخون به کلیه ها لطمه می رسانند

مصرف طولانی مدت داروهای فشارخون به کلیه ها لطمه می رسانند بیمارستان دی: تحقیقات جدید نشان میدهد که استفاده طولانی مدت از مهارکننده های ACE و سایر داروهایی که به طور معمول برای درمان فشار خون بالا و نارسایی قلبی تجویز می شوند، می تواند منجر به لطمه کلیه شود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از ساینس دیلی، «ماریا لویزا سکویرا لوپز»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه ویرجینیا، در این زمینه می گوید: «مطالعات ما نشان میدهد که سلول های تولیدکننده رنین مسئول این لطمه هستند. ما حالا بر روی درک این مساله تمرکز می نماییم که چگونه این سلول ها، که برای دفاع از ما در مقابل اُفت فشار خون و حفظ سلامت ما بسیار مهم هستند، تحت چنین تغییری قرار گرفته و کلیه را تحریک می کنند.»
یک میلیارد نفر در جهان مبتلا به فشار خون بالا مزمن هستند. پژوهشگران درصدد درک این مساله برآمدند که چرا اشکال شدید این بیماری اغلب با ضخیم شدن شریان ها و رگ های خونی کوچک در کلیه همراه بوده و منجر به لطمه به این عضو می شوند.
آنها دریافتند که برخی سلول های کلیه موسوم به سلول های رنین نقش مهمی دراین زمینه ایفا می کنند. این سلول ها بطور معمول رنین، هورمونی حیاتی که به بدن در تنظیم فشار خون کمک می نماید، تولید می کنند. اما تغییرات مضر در سلول های رنین می تواند موجب حمله سلول ها به دیواره های رگ های خونی کلیه شود. سپس سلول های رنین موجب ایجاد یک نوع سلول دیگر موسوم به سلول های ماهیچه صاف می شوند که موجب ضخیم شدن و سفت شدن عروق می شود. نتیجه این که خون نمی تواند آنطور که باید از کلیه ها عبور کند.
علاوه بر این، پژوهشگران دریافتند استفاده طولانی مدت از داروهایی که سیستم رنین-آنژیوتانسین را مهار می کنند، مانند مهارکننده های ACE یا مسدود کننده های گیرنده آنژیوتانسین، اثر مشابهی دارند.
این داروها به شکل گسترده برای اهداف خیلی از جمله درمان فشار خون بالا، نارسایی احتقانی قلب و حملات قلبی و همین طور برای جلوگیری از مشکلات عمده قلبی استفاده می شوند. اما دانشمندان دریافتند که استفاده طولانی مدت از این داروها با سخت شدن عروق کلیه هم در موش های آزمایشگاهی و هم در انسان مرتبط می باشد.
محققان خاطرنشان می کنند که این داروها می تواند برای بیماران نجات بخش باشد، بدین سبب آنها بر اهمیت ادامه مصرف آنها تاکید می کنند. اما اذعان دارند که مطالعات بیشتری برای درک بهتر اثرات طولانی مدت این داروها بر کلیه ها مورد نیاز است.

1400/10/30
تگهای خبر: بیماری , حیات , دارو , درمان