در كمیته بهزیستی و توانبخشی تأكید شد

پوشش خدمات پایه ای برای معلولان افزایش پیدا کند

پوشش خدمات پایه ای برای معلولان افزایش پیدا کند بیمارستان دی: رییس کمیته بهزیستی و توانبخشی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت که در جلسه امروز این کمیته بر لزوم افزایش پوشش خدمات پایه ای برای افراد دارای معلولیت تاکید شد.

محمدعلی محسنی بندپی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به جلسه امروز کمیته بهزیستی و توانبخشی اظهار داشت: این جلسه با حضور نمایندگانی از مرکز پژوهش ها، معاونت قوانین، شورای عالی بیمه سلامت، انجمن های توانبخشی و وزارت بهداشت تشکیل شد و اعضای کمیته بر لزوم افزایش پوشش خدمات پایه ای و توانبخشی تاکید کردند.
وی توضیح داد: خدمات پایه ای تحت پوشش بیمه ها بسیار قدیمی است بطوریکه اگر یک فرد احتیاج به فیزیوتراپی داشته باشد تنها دو، سه قلم آن تحت پوشش بیمه قرار گرفته و مابقی آزاد حساب می شود پس بر این مساله تاکید شد که سازمان های بیمه گر خصوصاً شورای عالی بیمه سلامت و وزارت بهداشت متعهد شوند که خدمات پایه ای بیمه ای برای افراد دارای معلولیت و همین طور خدمات توانبخشی افزایش پیدا کند.
محسنی بندپی اضافه کرد: در صورتیکه بیمه ها کمبود منابع برای پوشش این خدمات داشته باشند می توان به سراغ خلق منابع در لایحه بودجه ۱۴۰۱ و برنامه هفتم توسعه رفت.
این عضو کمیسیون بهداشت درمان مجلس اضافه کرد: علاوه بر این در این نشست تاکید شد که شورای عالی بیمه سلامت و وزارت بهداشت راهکارهای حذف فرانشیز از خدمات توانبخشی در افراد دارای معلولیت و سالمندان را به کمیته ارایه کنند. هم اکنون ۳۰ درصد خدمات بصورت فرانشیز توسط مردم پرداخت می شود حال این که بطور معمول این افراد از اقشار کم درآمد و دارای مضیقه مالی هستند. تاکید بر این است که پرداختی افراد دارای معلولیت، سالمندان و بازنشستگان از جیب شان کمتر شود پس سازمان های بیمه گر مأمور شدند که راهکارهای کاهش و حذف فرانشیز را به کمیته بهزیستی و توانبخشی ارائه کرده تا در نهایت در کمیسیون بهداشت بررسی و بصورت مصوبه به صحن علنی ارائه شود.
بندپی با اعلان اینکه ۹۹.۵ درصد از منابع سازمان های بیمه گر صرف ارائه خدمات درمانی و تشخیص می شود، اظهار داشت: تنها نیم درصد از این منابع برای خدمات توانبخشی است بنا بر این باید بررسی شود که چطور از این نیم درصد می توان سهم پرداختی معلولان و سالمندان برای درمان شان را کم کرد.
او در آخر اظهار داشت: با وجود اینکه سهم سیستم سلامت و درآمد ناخالص ملی ۸.۱ درصد است میزان رضایتمندی مردم از وضعیت سیستم سلامت کم است بنا بر این تاکید شد که با کمک انجمن های علمی این مساله مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد تا بتوان با مدیریت منابع بازبینی هایی را انجام داد.

1400/11/04
تگهای خبر: بهداشت , بیمه , خدمات , درمان