رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت خبر داد؛

تولد سالانه ۵۰۰۰ نوزاد کم شنوا در ایران

تولد سالانه ۵۰۰۰ نوزاد کم شنوا در ایران به گزارش بیمارستان دی رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت و سرپرست مرکز همکارسازمان جهانی بهداشت از ترسیم نقشه شنوایی کشور، سلامت شنوایی در ایران و کشورهای منطقه اطلاع داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، سعید محمودیان، به برنامه عرضه خدمات پیشگیری و مراقبت از گوش و شنوایی نوزادان و کودکان در کشور اشاره نمود و اضافه کرد: ادغام این برنامه هم اکنون در سیستم سلامت کشور کلید خورده و از این پس جزو برنامه های بهداشتی کشور محسوب شده که استانداردهای خدمات آن تعریف شده و اجرا می شود. وی ادامه داد: سالانه شاهد تولد ۵ هزار نوزاد کم شنوا در ایران هستیم که ۶۰ درصد از این موارد در نوزادی قابل پیشگیری می باشند و میتوان جلوی معلولیت این افراد را در آینده گرفت. این متخصص اعصاب شنوایی و الکتروفیزیولوژی عضو هیأت علمی دانشگاه کم شنوایی را معلولیت خاموش نامید و عنوان کرد: در کشورهای پیشرفته زیر یکماه تمام کارهای درمان نوزادان کم شنوا شامل شناسایی و درمان آنان انجام می شود. محمودیان افزود: غربالگری نوزادان کم شنوا در زمینه درجه کم شنوایی، نوع و سمت کم شنوایی باید زیر یکماه صورت گیرد. تشخیص بموقع کم شنوایی و ناشنوایی یکطرفه یا دوطرفه باید قبل از سه ماهگی صورت گیرد. وی مداخله درمانی بموقع قبل از ۶ ماهگی را هدف دیگر برنامه دانست و اظهار داشت: در واقع قانون ۱۳۶ بر غربالگری قبل از یک ماهگی، سه ماهگی و ۶ ماهگی حاکم است. رئیس اداره سلامت گوش و شنوایی وزارت بهداشت، مقاطع غربالگری شنوایی را ارزیابی سلامت شنوایی کودک در دو نوبت نوزادی و ۳ تا ۵ سالگی اعلام نمود و بیان داشت: غربالگری همگانی شنوایی نوزادان در کشور الان انجام می شود و امسال غربالگری شنوایی دوره نوزادی در نظام مراقبت های اولیه بهداشتی (شبکه) ادغام شده است. محمودیان اضافه کرد: ۴۶۶ میلیون نفر در جهان با کم شنوایی معلولیت زا زندگی می کنند که ۶.۸ درصد بار کلی بیماری (BGD) جهان را ایجاد کرده و بر مبنای سالهای سپری شده با ناتوانی (YLD) سومین عامل است. وی با بیان اینکه دو سوم افراد کم شنوا در کشورهای درحال توسعه هستند، خاطرنشان کرد: بیشتر از ۵۰ درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی بزرگسالان و ۶۰ درصد از انواع کم شنوایی و ناشنوایی کودکان با اجرای برنامه های مراقبتی قابل پیشگیری می باشند. محمودیان، تولد روزانه ۳ تا ۵ نوزاد با کم شنوایی شدید در کشور را یاد شده قرار داد و اظهار داشت: بر مبنای مقالات سواد مردم در زمینه گوش و شنوایی بسیار پایین است به صورتی که ۹۷ درصد آنان احتیاج به آموزش در این حوزه دارند.

1400/11/04
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , بهداشت , بیماری