یك متخصص بیماری های عفونی خبر داد:

استفاده از شاخص DNI برای شدت بیماری کووید در کودکان

استفاده از شاخص DNI برای شدت بیماری کووید در کودکان بیمارستان دی: لرستان یک متخصص بیماریهای عفونی بر استفاده از شاخص DNI برای شدت بیماری کووید در کودکان آگاهی داد.

دکتر محمدرضا ناظر در گفت و گو با ایسنا با اعلان اینکه افت حساسیت مارکرهای معمول التهابی که در کودکان طراحی شده، سندرم التهابی چند سیستمی در کودکان (MIS-C) یک سندرم التهابی بسیار خطرناکست که بعد از COVID-۱۹ ظاهر می شود، اضافه کرد: شاخص نوتروفیل دلتا سرم (DNI) کسری از گرانولوسیت های نابالغ در گردش را منعکس می کند و در عفونت و التهاب ارزیابی می شود.
وی افزود: سودمندی DNI بعنوان یک نشانگر تشخیصی در بیماران مبتلا به MIS-C و ارزیابی نقش آن در تعیین شدت MIS-C لازم است.
ناظر با اعلان اینکه در مطالعه گذشته نگر و مشاهده ای شامل ۸۳ بیمار مبتلا به MIS-C و ۱۱۳ بیمار مبتلا به COVID-۱۹ و ۱۰۲ فرد سالم بود، اضافه کرد: پروتئین واکنشی C (CRP)، تعداد مطلق نوتروفیل (ANC)، تعداد مطلق لنفوسیت ها (ALC)، DNI و تعداد پلاکت ها ثبت گردید که سطوح DNI در گروه MIS C ۴.۶۰ ± ۵.۷۰ درصد، در گروه COVID ۰.۳۰ ± ۰.۹۹ درصد و در گروه شاهد ۰.۲۰ ± ۰.۵۶ درصد بود (۰۰۱/۰p<).
وی افزود: باتوجه به شدت MIS-C، سطح DNI در MIS-C خفیف ۱.۲۲٪، در MIS-C متوسط ۴.۳٪ و در MIS-C شدید ۵.۷٪ بود. بین سطوح DNI و شدت MIS-C ارتباط آماری مدلول داری وجود داشت.
این متخصص بیماریهای عفونی اضافه کرد: بر این اساس مقدار برش DNI برای پیش بینی MIS-C ۰.۴۵ درصد بود و در تجزیه و تحلیل عملکرد تشخیصی DNI در مقایسه با CRP، ANC، ALC و تعداد پلاکت، حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و ارزش اخباری منفی به ترتیب ۷۹.۵٪، ۹۷.۱٪، ۹۵.۷٪ و ۸۵.۳٪ بود.
ناظر اشاره کرد: شاخص دلتا نوتروفیل بعنوان یک نشانگر تشخیصی برای MIS-C مانند ANC، ALC، تعداد پلاکت ها و CRP شناسایی شد و سطوح DNI در تجزیه وتحلیل هموگرام ممکنست پزشکان را در تعیین تشخیص و شدت MIS-C راهنمایی کند.
وی اظهار داشت: آنچه شناخته شده است این است که بااینکه CRP، رسوب، ALC، ANC، شمارش پلاکت ها، سدیم و آلبومین بعنوان آزمایش های مرحله اول استفاده می شود، هیچ نشانگر آزمایشگاهی خاصی در تشخیص MIS C استفاده نمی گردد.
این متخصص بیان کرد: شاخص نوتروفیل دلتا سرم (DNI) کسری از گرانولوسیت های نابالغ درحال گردش را منعکس می کند و در عفونت و التهاب افزایش می یابد.
وی اظهار داشت: دی آن آی یک نشانگر امیدوارکننده و به آسانی قابل دسترسی است که می تواند با مارکرهای دیگر در تشخیص استفاده گردد و شدت MIS C را تعیین کرده و پزشکان را در تعیین تشخیص و شدت در MIS C راهنمایی می کند.

1400/11/25
تگهای خبر: التهاب , بیماری , پزشك , دسترسی