متخصص ارتوپدی هشدار داد؛

بروز لطمه های خطرناک در ورزش های تخصصی

بروز لطمه های خطرناک در ورزش های تخصصی متخصص ارتوپدی با اشاره به این که ورزش های تخصصی هیچ گاه نباید بدون نظارت مربی و یا آنلاین صورت گیرد، نسبت به لطمه های جدی این حرکات ورزشی به عضلات هشدار داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، حسن براتی، با اشاره به این که رگ به رگ شدن، پیچ خوردگی، کشیده شدن بیش از اندازه یا پارگی رباط ها از شایع ترین لطمه های است که ممکنست حین ورزش کردن ایجاد شود، اظهار نمود: اگر چنانچه حرکات ورزشی زیر نظر مربی و فرد متخصص انجام نشود، احتمال ایجاد لطمه های ورزشی بمراتب بالاتر خواهد رفت.
وی اضافه کرد: انجام حرکات ورزشی غیر اصولی می تواند موجب کشیدگی، التهاب و پارگی تاندون ها و یا در بعضی موارد ایجاد شکستگی شود.
براتی با تاکید بر این که گرم نکردن بدن پیش از انجام حرکات ورزشی به بافت ها لطمه جدی وارد میکند افزود: استفاده از وزنه های سنگین و یا وزنه هایی که با آمادگی بدن تناسبی ندارد هم بسیار خطرساز است.
وی با با اعلان اینکه این روزها به سبب شیوع ویروس کرونا خیلی از افراد تمایل دارند از خدمات ورزشی آنلاین استفاده کنند اشاره کرد: کلاس های ورزشی آنلاین اگر چنانچه فقط در حد گرم کردن بدن و یا حرکات سبک باشد هیچ منعی ندارد ضمن اینکه برای بدن بسیار مفید هم هست، اما انجام ورزش های حرفه ای که به تقویت و افزایش حجم عضلات منجر می شود چنانچه زیر نظر مربی نباشد می تواند بسیار خطرناک تلقی شود.
ترابی اضافه کرد: معایب انجام حرکات ورزشی غیر اصولی از مزایای آن بمراتب بیشتر است.
وی با تاکید بر این که ورزش کردن بدون نظر مربی فقط در حد نرمش های سبک و با هدف حفظ آمادگی جسمانی باید صورت گیرد اشاره کرد: حرکات تخصصی باید زیر نظر مربی آشنا به حرکات فیزیولوژی صورت گیرد.
براتی با اعلان اینکه ورزش های تخصصی هیچ گاه نباید بصورت فردی و یا آنلاین صورت گیرد، نسبت به لطمه های جدی این حرکات ورزشی به عضلات هشدار داد و اظهار داشت: این نوع ورزش های سنگین می تواند لطمه های جدی به همراه داشته باشد به حدی که فرد حتی با مداخلات درمانی به شرایط قبلی بازنگردد و یا حتی نیاز به عمل جراحی داشته باشد.
این متخصص ارتوپدی با تاکید بر این مساله که لطمه های درجه پایین به سبب التهابات ورزش های غیر اصولی ایجاد می شود سفارش کرد: اگر بیش از یک هفته تا ده روز بدن درد و التهاب بدن ادامه داشته باشد، قاعدتاً می تواند نشانه مشکل جدی باشد و باید به مراکز درمانی مراجعه شود.
وی افزود: بهترین راه برای جلوگیری از لطمه های ناشی از ورزش آنست که بطور مناسب و به اندازه کافی، بدن تان را گرم کنید و حرکات کششی انجام دهید، ماهیچه های سرد، در معرض کشیدگی بیش از اندازه و پارگی قرار دارند؛ اما ماهیچه های گرم، انعطاف پذیرتر هستند.
براتی افزود: هرچه سریعتر لطمه هایی که حین ورزش کردن ایجاد می شود تشخیص داده شده و درمان گردد، زودتر سلامتی تان را به دست خواهید آورد بدین سبب پس از انجام حرکات ورزشی در صورت داشتن علایم و نشانه ها به آن بی توجهی نکنید.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره مزایای ورزش کردن نیز اظهار داشت: بدون شک فردی که ورزش اصولی و زیر نظر مربی انجام می دهد، بدن آماده تری دارد و کمتر گرفتار لطمه های مفصلی می شود.
کاهش دردهای کمری یکی دیگر از مزیت های ورزش کردن است که براتی به آن اشاره نمود و اضافه کرد: این دردها ناشی از ضعف ستون فقرات است که فرد می تواند با کمک ورزش کردن با روش های علمی و اصولی این دردها را کم کند.
این متخصص ارتوپدی، خطر ورزش کردن کودکان بدون مربی را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: کودکان در بیشتر اوقات، از محدودیت های فیزیکی اطلاعی ندارند، این امر بدان معنا است که بچه ها نسبت به افراد بالغ و جوانان، بسیار آسان تر خودرا در معرض لطمه قرار می دهند.

1400/12/10
تگهای خبر: التهاب , پزشك , پزشكی , جراحی