مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه عنوان كرد؛

بیماری های مزمن کلیوی یک تهدید جهانی است

بیماری های مزمن کلیوی یک تهدید جهانی است به گزارش بیمارستان دی مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور اظهار داشت: از هر ۱۰ نفر جمعیت بزرگسال جهان یک نفر به بیماری های مزمن کلیوی مبتلا می شود که در صورت عدم درمان می تواند منجر به مرگ شود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، مینا کاویانی، ضمن اشاره به نقش مهم کلیه ها در تصفیه مواد زائد بدن، اضافه کرد: کلیه ها وظیفه بسیار مهم تصفیه خون و دفع مواد زائد از راه ادرار را برعهده دارد و صدمه آنها خطر جدی و تهدید کننده سلامت به همراه دارد. به نقل از ایشان، از هر ۱۰ نفر جمعیت بزرگسال جهان یک نفر به بیماری های مزمن کلیوی مبتلا می شود که در صورت عدم درمان، می تواند منجر به مرگ شود. مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه تصریح کرد: تشخیص زودهنگام و مدیریت مناسب این بیماری ها در جلوگیری از عوارض و کاهش مرگ و میر مبتلایان بسیار مؤثر است و باعث بهبود اثربخشی هزینه و بقای بیمار می شود. کاویانی ضمن اشاره به افزایش مرگ و میر سالانه ناشی از بیماری های کلیوی، اظهار داشت: تا سال ۲۰۴۰ پیشبینی می شود بیماری های مزمن کلیوی پنجمین علت مرگ و میر در جهان باشد. مسئول آموزش همگانی انستیتو تغذیه ضمن اشاره به وجود یک شکاف آگاهی در مورد بیماری های مزمن کلیه و تشخیص و مدیریت آنها تصریح کرد که این شکاف آگاهی در تمام سطوح مراقبت های بهداشتی (جامع، مراقبان بهداشتی، سیاستگزاران) قابل مشاهده می باشد. کاویانی، موانع موجود برای درک بهتر اهمیت سلامت کلیه ها در سطح جامعه را شامل پیچیدگی اطلاعات، سطح پایین آگاهی پایه افراد، سواد بهداشتی محدود، دسترسی ناکافی به اطلاعات درباره بیماری های مزمن کلیه و عدم آمادگی برای یادگیری عنوان نمود. به نقل از ایشان، موانع موجود در سطح کارکنان مراقبت های بهداشتی هم شامل عدم اطمینان از ارتقای سطح آگاهی و آموزش مستمر و متمرکز پزشکان است. کاویانی در مورد موانع موجود در سطح سیاستگزاران بهداشت و سلامت عمومی اظهار داشت: با وجود این که بیماری های مزمن کلیوی یک تهدید جهانی برای بهداشت و سلامت عمومی به شمار می روند، اما معمولا به اندازه سایر بیماری های غیر واگیر مورد توجه قرار نمی گیرد. چونکه در برنامه های بهداشت و سلامت تمرکز دولت ها بیشتر بر چهار بیماری قلبی عروقی، سرطان، دیابت و بیماری های مزمن تنفسی تاکید گردیده است. وی با بیان این مطلب که شکاف آگاهی سبب خنثی شدن تلاش ها برای مقابله با بیماری های کلیوی و در نتیجه افزایش مرگ و میر ناشی از آنها می شود تصریح کرد: ارتقای سطح آگاهی از راه آموزش در همه سطوح راهکار مؤثری در جهت رفع این مشکل خواهد بود. کاویانی ضمن اشاره به شعار سال جاری روز جهانی کلیه در خصوص "سلامت کلیه برای همه برای مراقبت بهتر از کلیه ها، شکاف آگاهی را پُر کنید"، خاطرنشان کرد: این شعار دارد همه مردم جهان آگاهی کافی در مورد بیماری های کلیوی و اقدامات بهداشتی لازم جهت بررسی وضعیت سلامت کلیه ها را کسب کنند. به نقل از ایشان، این امر همه افراد را به شکلی در سرتاسر جهان دخیل می کند که شامل پزشکان، دانشمندان، پرستاران و سایر عرضه دهندگان خدمات بهداشتی، بیماران، مدیران، کارشناسان بهداشت و درمان، دولتمردان، سازمان های مرتبط و بنیادهای حمایتی می شود. مسئول آموزش انستیتو تغذیه آگاهی نسبت به روش هایی که می تواند باعث توجه بیشتر به امر بهداشت و سلامت کلیه ها و پیشگیری و درمان مناسب بیماری های کلیوی شود را ضروری دانست تا بتوانیم از نتایج آنها در تصمیم گیری های دولتمردان در جهت تأمین امکانات برای بیماران و تخصیص بودجه برای مراقبت های بهداشتی، بهره مند شویم. کاویانی تشویق مردم به داشتن رژیم غذایی و شیوه زندگی سالم، تأمین امکانات لازم، دسترسی به آب سالم بهداشتی، ورزش، مواد غذایی سالم و کنترل مصرف دخانیات، حفظ عملکرد طولانی تر کلیه ها در افراد مبتلا به بیماری های مزمن کلیوی و افزایش آگاهی عمومی را همچون این روش ها عنوان نمود. وی گسترش آموزش بیماران کلیوی، عرضه سفارش های لازم در مورد رژیم غذایی و سبک زندگی سالم، توانمندسازی بیماران، تأمین ساز و کارهای حمایتی از بیماران برای دستیابی به اهداف مهم زندگی و بازگشت آنها به اجتماع را از دیگر روش ها برشمرد. کاویانی به رسمیت شناختن حقوق بیماران و مراقبان آنها در مورد ارزیابی، در اولویت قرار دادن ادغام بیماری های مزمن کلیوی و برنامه جلوگیری از نارسایی کلیوی در برنامه های ملی را بعضی از روش های مذکور عنوان نمود. به نقل از ایشان، ادغام بیماری های مزمن کلیوی و برنامه جلوگیری از نارسایی کلیوی در برنامه های ملی بیماری های غیر واگیر و توجه به لزوم آن برای عرضه خدمات جامع و یکپارچه برای تشخیص به هنگام و پیگیری مراقبت های کلیوی در سطح کشور یکی دیگر از این روش ها است. کاویانی، اطلاع رسانی صحیح به دولتمردان در مورد تاثیر بیماری کلیوی بر سلامت افراد و بار هزینه های سنگین آن بر سیستم مراقبت های بهداشتی، تشویق آنان به اتخاذ تصمیم های صحیح، تخصیص منابع در جهت کاهش بار جهانی بیماری کلیوی و اطمینان از داشتن زندگی خوب با وجود بیماری کلیوی را از دیگر روش های مذکور برشمرد.

1400/12/25