رئیس سازمان انرژی اتمی ایران

اسلامی: امروز دانشمندان ما در زمینه آب سنگین حرف هایی برای گفتن دارند

اسلامی: امروز دانشمندان ما در زمینه آب سنگین حرف هایی برای گفتن دارند بیمارستان دی: سمینار نقش رادیوداروها در تشخیص و درمان سرطان روز پنج شنبه با حضور معاون رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران، مدیرعامل شرکت پارس ایزوتوپ و تعدادی از مدیران و متخصصان حوزه سلامت کشور در سالن همایش بیمارستان قلب شهید رجایی تهران اجرا شد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، محمد اسلامی معاون رئیس جمهور در سمینار تخصصی «نقش رادیوداروها در تشخیص و درمان سرطان» ضمن اشاره به نقش فناوری هسته ای در تأمین سلامت مردم اظهار داشت: وظیفه سازمان انرژی اتمی در گستره نامحدود برای حرکت علمی و پژوهشی در حوزه سلامت، امروز پررنگ تر از گذشته می باشد و سلامت عموم مردم یکی از مهم ترین محورهای فعالیت این سازمان در راه تحقق اهداف صنعت هسته ای است.
وی ادامه داد: در مورد فعالیت این سازمان در حوزه پزشکی هسته ای گام های روبه جلو و مثبتی برداشته ایم که یکی از این اقدامات راه اندازی مرکز کیت غربالگری نوزادان بود؛ دشمنان در بحث آب سنگین هجمه سنگینی ضد فعالیتهای صلح آمیز ایران ایجاد کردند و می خواستند که ایران در این عرصه فعالیتی نداشته باشد.
وی ادامه داد: خوشبختانه توانستیم بدون توجه به فشار غربی ها، حرکت روبه جلو در راه دستیابی به آب سنگین و مشتقات آنرا ادامه دهیم و امروز در حوزه آب سنگین دانشمندان ما حرف هایی برای گفتن دارند.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران درباره بهره برداری از آب سنگین در کشور اظهار داشت: آب سنگین یک دروازه ورودی بسیار بزرگ و مهم در فرآیند مهندسی مولکولی و اتمی است که مشتقات آن می تواند دستاوردهای بزرگی در بخش سلامت و صنعت داخلی فراهم آورد. آنها نمی خواهند کشور ما با ایجاد ظرفیت های علمی و فنی راهبردی در جمع قدرت های جهان قرار بگیرد.

اسلامی درباره فعالیتهای دانشمندان صنعت هسته ای در حوزه های سلامت، صنعت، کشاورزی و کاربرد پرتوها تصریح کرد: ما امکانات کامل چرخه سوخت هسته ای را در اختیار داریم و با ظرفیت های علمی، پژوهشی و صنعتی که ایجاد کردیم در خدمت سلامت بشریت و مردم حرکت می نماییم. ما 50 نوع رادیو دارو را در بخش تشخیص، تسکین و درمان در اختیار مراکز درمانی قرار داده ایم.
معاون رئیس جمهور اضافه کرد: هدف ما این است در حوزه های راهبردی به دستاوردهای مهمی برسیم که دشمنان مخالف آن هستند و بر تراز علمی و اقتدار ایران اسلامی بیفزاییم.
وی ضمن اشاره به حرکت پرشتاب و تحقیقات علمی و نتیجه گرا پژوهشگران صنعت هسته ای در بخش های مختلف خاطرنشان کرد: امروز چه از راه راکتور یا از راه شتاب دهنده ها، ایزوتوپ هایی که باید به آنها برسیم و ظرفیت های صنعتی که لازم است داشته باشیم را باید ایجاد نماییم. ما باید بیشترین سهم را از تولیدات رادیودارویی که بتواند مستقیم بر سلول سرطانی تاثیر بگذارد، داشته باشیم.
معاون رئیس جمهور در ادامه سخنان خود به رنج بیماران سرطانی و اقدامات سازمان انرژی اتمی در کاهش درد و عذاب این بیماران پرداخت و عنوان کرد: ما در بخش درمانی به سمتی حرکت می نماییم که بتوانیم با رادیوداروها و درمان سلول های درگیر عوارض جانبی را به حداقل برسانیم. 210 مرکز پزشکی از محصولات و رادیوداروهای ما استفاده می نمایند و تعدادی دیگر از رادیوداروهای جدید را در دست پژوهش و اقدام داریم.
مهندس اسلامی در انتهای سخنان خود به مبحث اقدامات سازمان در حوزه جت پلاسمای سرد که در درمان سرطان استفاده می شود اشاره نمود و اظهار داشت: اقدام مهمی دیگری که شروع کردیم و مردم ما اثرات مثبت آنرا در آینده نزدیک خواهند دید، مبحث جت پلاسمای سرد است. این فنّاوری و دستاورد بزرگ که برای قسمت های مختلف بدن بخصوص گردن به بالا استفاده می شود؛ مستقیماً سلول سرطانی را مورد هدف قرار داده و رنج سنگین بیماران سرطانی را به شکل قابل توجهی می کاهد. همینطور نخستین کلینیک درمان زخم بیماران دیابتی با استفاده از پلاسماتراپی را راه اندازی می نماییم.
گفتنی است؛ سمینار تخصصی «نقش رادیوداروها در تشخیص و درمان سرطان» با همکاری پژوهشکده هماتولوژی، آنکولوژی و سل تراپی و شرکت پارس ایزوتوپ با حضور تعدادی از متخصصین پزشکی هسته ای و آنکولوژیست های مطرح ایران برگزار گردید. هدف از برگزاری این سمینار آشنایی آنکولوژیست ها با رادیوداروها و استفاده از آنها در تشخیص و درمان سرطان بود تا از کاربرد آنها در تشخیص و درمان انواع سرطان بهره مند شوند.

1401/02/22
تگهای خبر: بیمارستان , پزشك , پزشكی , دارو