رییس پژوهشگاه ابن سینا مطرح كرد

ناباروری حدود 20 درصد زوج های ایرانی

ناباروری حدود 20 درصد زوج های ایرانی به گزارش بیمارستان دی رئیس پژوهشگاه ابن سینا با اشاره به اینکه درمان ناباروری نیازمند تکرار به دفعات است و امکان دارد زوجین توانایی تأمین آنرا نداشته باشند، بر ضرورت حمایت های بیمه ای تصریح کرد و اظهار داشت: گاهی زمان پرداخت های بیمه ای به ما یک سال به طول می انجامد، این درحالیست که در شرایط تغییر قیمت ها، مراکز باید روزانه خدمات ارائه دهند و اگر تعاملی بین شرکتهای بیمه با مراکز درمان ناباروری وجود نداشته باشد، این مراکز به سمت تعطیلی می روند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دکتر محمدرضا صادقی_رئیس پژوهشگاه ابن سینا در نشست خبری کمپین پشتیبانی از زوجین نابارور به مناسبت روز جمعیت، اظهار داشت: امروزه درباره خیلی از کشورهای حوزه اروپا و آسیایی بحران جمعیت را شاهد می باشیم. ما پس از وقوع انقلاب اسلامی با عنایت به بحث جمعیت و افرایش نرخ رشد، این افراد حالا در سنین باروری هستند، اما به علل گوناگونی نرخ زاد و ولد در کشور کاسته شده است و تمام دغدغه برنامه ریزان رفع این موضوعی است که در آینده می تواند مشکل آفرین باشد.
وی اضافه کرد: ما تمرکز بر حوزه درمان ناباروری داریم که می تواند به افزایش جمعیت هم کمک نماید، اما همواره افزایش جمعیت از راه درمان ناباروری یک روند گران قیمت است و هیچ گاه سفارش نمی نماییم که این تنها راه است چونکه مولفه های موثر دیگری هم برای افزایش جمعیت وجود دارد که دولت و مجلس باید درمورد آن تصمیم گیری و برنامه ریزی کنند. در این حوزه رفع مشکلات اشتغال، مسکن و... اثرگذار است.
او تصریح کرد: بخشی از جامعه ما یعنی حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد زوجین به فراخور استانهای مختلف درگیر مشکلات ناباروری هستند و امروزه پیشرفت تکنولوژی در ایران همسو با دنیا شرایطی را فراهم نموده است که زوجین بتوانند به خدمات به روز دسترسی داشته باشند.
وی اضافه کرد: جهاد دانشگاهی یکی از بخش های پیش رو در زمینه درمان ناباروری بوده است. اکنون از ۱۱۰ مرکز درمان ناباروری موجود در سطح کشور ۱۱ مرکز متعلق به جهاد دانشگاهی است که از نظر کمیت ۱۰ درصد از مراکز را پوشش می دهند. ولی در گزارش وزارت بهداشت مشخص شد که ۲۵ تا ۳۰ درصد سیکل های درمان ناباروری در مراکز جهاد دانشگاهی است. دو مرکز شاخص تهران مرکز درمان ابن سینا و رویان است که از مراکز شلوغ کشور است؛ چونکه جامع ترین مراکز از نظر طیف خدمات عرضه شده هستند. بیمارانی که در خیلی از مراکز نتیجه نمی گیرند، محل امید انتهایی آنها همین مراکز درمان ناباروری جهاددانشگاهی است.
وی افزود: از برنامه های جهاددانشگاهی این است که در توسعه درمان ناباروری در استان ها و شهرهایی که بخش خصوصی و دولتیِ فعال ندارند، مراکز درمان ناباروری در مشارکت با ابن سینا و رویان ایجاد شود تا خدمات قابل قبول به رجوع کنندگان عرضه نماید. این مراکز علاوه بر بیماران داخلی، محل رجوع بیماران بین المللی است؛ بعنوان مثال در مرکز درمان ناباروری در قفقاز بیمارانی از آذربایجان و در مراکز تهران بیمارانی از کشورهای حاشیه خلیج فارس برای درمان به ما رجوع می کنند.
او درباره بیمه در درمان ناباروری، اظهار نمود: هزینه های درمان افزایش پیدا کرده و این مورد همخوانی با سطح درآمدی ندارد؛ البته این درحالی است که کمترین افزایش قیمت ها در زمینه درمان و درمان ناباروری اتفاق افتاده است. ولی درمان ناباروری نیازمند تکرار به دفعات است و امکان دارد زوجین توانایی تأمین آنرا نداشته باشند. پس لازم است بیمه ها به درستی به مبحث ورود کنند. مراکز درمان ناباروری هم بسیار راغب هستند که ارتباط مستقیم با خود بیماران نداشته باشند و تنها خدمات باکیفیت به آنها عرضه دهیم. بنابرابن لازم است بیمه ها به درستی به مبحث وارد شوند.
وی افزود: تمام تقاضای ما و مردم از بیمه و وزارت بهداشت است. حدود ۵۵ مرکز درمان ناباروری وابسته به وزارت بهداشت داریم، مراکز جهاد دانشگاهی راغب هستند که بیماران بتوانند از بیمه خود استفاده کنند. هزینه تأمین اقلام دارویی و مواد مصرفی در مراکز درمانی سنگین است و این نشان داده است احتیاج به حمایت داریم. گاهی زمان پرداخت های بیمه ای به ما یک سال به طول می انجامد این درحالیست که با وجود شرایط تغییر قیمت، روزانه بایستی به رجوع کننده خدمت دهیم. هم اکنون با قراردادی که با نیروهای مسلح داریم، این بیمه شدگان خدمت می گیرند بدون این که وجهی بپردازند و این هزینه را ما از بیمه ها دریافت می نماییم. اگر تعاملی بین شرکتهای بیمه با مراکز درمان ناباروری وجود نداشته باشد، به سمت تعطیلی می روند و یا پس از مدتی مراکز مجبور می شوند بگویند خدمات بیمه ای را نمی پذیرند. مجلس شورای اسلامی می گوید مراکز درمان ناباروری باید خدمات بیمه ای بدهند اما این مستلزم پرداخت بموقع مطالبات ما از جانب بیمه است.
ادامه دارد

1401/02/24