معاون علوم پزشكی اردبیل:

فشار خون اردبیلی ها بالاست

فشار خون اردبیلی ها بالاست به گزارش بیمارستان دی معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اظهار داشت: فشار خون اردبیلی ها در سنین جوانی چهار درصد بالاتر از میانگین کشوری است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، محمد جعفرزاده پس از ظهر سه شنبه در گرامیداشت هفته جوانی جمعیت در اردبیل اظهار نمود: برمبنای نتایج پیمایش ملی بیماریهای غیر واگیر در سال گذشته، ۳۶ درصد از جمعیت بالای ۱۸ سال استان اردبیل مبتلا به درجاتی از فشار خون بالا هستند.
وی میانگین فشار خون بالا در جمعیت بالای ۱۸ سال کشور را حدود ۳۲ درصد اعلام نمود و اظهار داشت: برمبنای نتایج این پیمایش ملی انجام شده، میزان فشار خون جمعیت بالای ۱۸ سال در استان اردبیل چهار درصد بیشتر از میانگین کشوری است.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اشاره کرد: برمبنای نتایج همین پیمایش ۶۱.۶ درصد از افراد دارای فشار خون در استان اردبیل از فشار خون خود اطلاع داشته اند.
جعفرزاده فشار خون بالا را قاتل خاموش خواند و اضافه کرد: بدون علامت بودن بیماری فشار خون، عدم اطلاع افراد مبتلا به فشار خون از بیماری خود و نیز عدم درمان صحیح و کنترل بیماری با اهمیت ترین نکته در پیشگیری و کنترل این بیماری است.
وی بی اطلاعی مردم از میزان فشار خون خودرا یکی از موانع مهم در کنترل مؤثر فشار خون بالا دانست و اشاره کرد: فشار خون می تواند بسادگی در منزل یا در مراکز بهداشتی و درمانی شناسایی و کنترل شود.
جعفرزاده در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در دوران پاندومی کووید -۱۹ بیماران مبتلا به فشار خون بالا با تهدید بیشتری مواجهند چونکه در صورت ابتلاء به کرونا، گرفتار عوارض شدیدتری می شوند.
وی با اشاره به نامگذاری روز ۱۷ ماه می برابر با ۲۷ اردیبهشت ماه بعنوان روز جهانی فشار خون، هدف از این بسیج سالانه را ارتقا آگاهی و درک مفهوم فشار خون بالا عنوان نمود و افزود: امسال روز جهانی فشار خون تحت عنوان «با اندازه گیری دقیق فشار خون و کنترل مطلوب آن، زندگی باکیفیت و عمر طولانی تری داشته باشید»، نامگذاری شده است.
جعفرزاده خواهان توجه ویژه به ارتقا آگاهی عمومی و تشویق بیماران دارای فشار خون به اندازه گیری مستمر، دقیق، اطلاع از میزان فشار خون خود و دریافت درمان مؤثر برای کنترل مطلوب آن شد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با اشاره به ابتلای حدود ۱.۲ میلیارد نفر در سطح جهان به بیماری فشار خون بیان کرد: بیماری فشار خون بالا اصلی ترین عامل خطر قابل تغییر برای ناتوانی و مرگ و میر زودرس ناشی از بیماریهای قلبی، بیماریهای مزمن کلیه و سکته مغزی در جهان و ایران است.

1401/02/28
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , پزشكی