قائم مقام واحد فراهم آوری اعضا دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی:

کاهش آمار رضایت به اهدای عضو به دنبال پخش برخی برنامه های تلویزیونی

کاهش آمار رضایت به اهدای عضو به دنبال پخش برخی برنامه های تلویزیونی به گزارش بیمارستان دی قائم مقام واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با ابراز نگرانی از کاهش آمار رضایت از خانواده های بیماران مرگ مغزی برای اهدای عضو، اظهار داشت: متاسفانه می بینیم که در ماه رمضان برنامه هایی در تلویزیون پخش می شود که سبب می شود تفاوت بین مرگ مغزی و کما اشتباه گرفته شود. بدین سبب به سبب این که رسانه نتوانسته این تفاوت را نشان دهد، آمار رضایت از موارد خانواده های مرگ مغزی کم شده است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، فریبا قربانی بامداد امروز با حضور در جلسه علنی شورای شهر، به مناسبت روز اهدای عضو، اظهار نمود: مهم ترین منبع تأمین کننده ارگان پیوندی در کشور، مرگ مغزی است و این در شرایطی است که متاسفانه در جامعه مرگ مغزی را با کما اشتباه می گیرند در حالیکه مرگ مغزی مساوی با مرگ است.
وی با بیان اینکه لازم است که تفاوت میان کما و مرگ مغزی توسط رسانه ها به مردم اطلاع رسانی شود، اضافه کرد: با این وجود متاسفانه می بینیم که در ماه رمضان برنامه هایی در تلویزیون پخش می شود که سبب می شود تفاوت بین مرگ مغزی و کما اشتباه گرفته شود و آمار رضایت از موارد خانواده های مرگ مغزی کاسته شده در حالیکه تلاشهای ما چهار برابر شده اما ارگان های اهدا کننده یک چهارم شده و هنگامی که ما این مورد را بررسی کردیم متوجه شدیم که این مسئله به علت این است که رسانه نتوانسته تفاوت مرگ مغزی و کما را نشان دهند.
قائم مقام واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه موارد زیادی داریم که با خانواده های دارای مرگ مغزی صحبت می نماییم اما به علت عدم تفاوت بین مرگ مغزی و کما و کژتابی رسانه ها رضایت به اهدای عضو نمی دهند، افزود: این در شرایطی است که تعداد زیادی از بیماران ما در صف انتظار پیوند هستند و لازم است که در این حوزه فرهنگ سازی لازم را انجام دهیم.
قربانی با بیان اینکه از سال 1384 سایت اهدای عضو فعال گشته است، اظهار داشت: با صدور کارت اهدای عضو فرد سالم اعلام می کند که در صورت بروز حادثه ای که منجر به مرگ مغزی اش شود، مایل است که اعضایش را اهدا کنند و دقت داشته باشید که کارت اهدای عضو ارزش قانونی ندارد بلکه امکان دارد در زمان بروز حادثه که خانواده در یک شرایط خاص هستند و برایشان دشوار می باشد که تصمیم گیری کنند با دیدن کارت اهدای عضو و اطلاع از تمایل فردی که گرفتار مرگ مغزی شده، رضایت به اهدای عضو دهند.
وی با بیان اینکه کارت اهدای عضو ارزش قانونی به این معنا که بتوانیم در صورت داشتن این کارت اعضای فرد گرفتار مغزی را اهدا نماییم، ندارد، اظهار نمود: در ایران رضایت اولیا واجب است و ما حتی پا را فراتر گذاشتیم و رضایت مادر که از نظر قانونی لازم نیست را کسب می نماییم و تمام مسائل روحی، معنوی و غیره را رعایت می نماییم.
قائم مقام واحد فراهم آوری اعضا و نسوج پیوندی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در خیلی از موارد افرادی که گرفتار مرگ مغزی می شوند و از افراد ضعیف جامعه هستند، اظهار داشت: اهدای عضو بدون چشمداشت است؛ بگونه ای که در بعضی موارد حتی اگر خانواده ای بگوید که برای متوفایش صلوات بفرستند چون نمی توانیم از سوی گیرنده قول بدهیم، آنرا نمی پذیریم و هرچند که مایل هستیم حمایت خوبی از خانواده اهداکنندگان داشته باشیم.
قربانی در انتها اضافه کرد: نامه ای را به نمایندگی از خانواده های اهدا کنندگان عضو تهیه کرده ایم که دغدغه های خویش را در آن نوشته اند که تقدیم رئیس شورای شهر می شود و چه خوب است که اعضای شورای شهر با رفتن به سایت اهدا و دریافت کارت اهدای عضو ما را در فرهنگ سازی این امر مهم کمک کنند.
به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، در انتها کارت اهدای عضو برای نادعلی سخنگوی شورا که پیشتر ثبت نام کرده بود صادر و به او تحویل داده شد و سوده نجفی در واکنش به این مهم گفت چه خوب بود در جهت فرهنگ سازی برای همه اعضای شورا کارت صادر می کردید.

1401/03/08
تگهای خبر: امداد , پزشك , پزشكی , ثبت نام