دبیر انجمن رادیوانكولوژی ایران مطرح كرد؛

راه های پیش گیری از سرطان شایع زنان

راه های پیش گیری از سرطان شایع زنان بیمارستان دی: دبیر انجمن رادیوانکولوژی ایران، بر اهمیت بهداشت دوران قاعدگی بمنظور پیش گیری از مبتلاشدن به سرطان دهانه رحم در زنان تاکید نمود.

علی قنبری مطلق، در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: آموزش بهداشت قاعدگی می تواند از نتایج نامطلوب سلامت زنان مبتلا به سرطان پیشگیری کند. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به روز جهانی بهداشت قاعدگی (۲۸ می)، اضافه کرد: این روز برای افزایش آگاهی درباره بهداشت دوران قاعدگی، کمک به بهبود شرایط و از بین بردن تابوی قاعدگی، نامگذاری شده است. این انکولوژیست، با عنوان این مطلب که عوامل مختلفی در زمان شروع و الگوی قاعدگی تاثیرگذارند، افزود: همچون نژاد، سابقه خانوادگی، نوع زندگی، رژیم غذایی و نوع تغذیه، فعالیت بدنی، منطقه جغرافیایی محل رشد، وضعیت بهداشت و…، همچون این عوامل هستند. وی ادامه داد: عمدتا مدت زمان خونریزی قاعدگی بین دو تا هشت روز متغیر است و هر سیکل قاعدگی بطور متوسط ۲۸ روز طول می کشد که از روز اول پریود تا روز اول پریود بعدی است که البته باز در افراد مختلف متفاوت می باشد و بین ۲۶ تا ۳۵ روز، متغیر است. قنبری مطلق با عنوان این مطلب که هر فرد در طول مدت پریود بصورت متوسط حدود ۳۵ میلی لیتر خونریزی خواهد داشت، اظهار داشت: عوامل زیادی سبب تغییر زمان قاعدگی و حجم و الگوی خونریزی می شوند که شایع ترین آنها حاملگی است. اما ورزش سنگین، رژیم های غذایی، کاهش وزن زیاد، مسافرت، استرس روحی و جسمی، کیست های تخمدان، بلوغ زودرس، فیبروم (میوم) رحم و سرطان می تواند این زمان را تغییر دهند. دبیر انجمن رادیوانکولوژی ایران اشاره کرد: در صورت تغییر در روند معمول قاعدگی باید حتما به پزشک رجوع کرد. وی ادامه داد: از طرف دیگر عدم رعایت بهداشت قاعدگی می تواند منجر به عفونت ادراری یا دستگاه تناسلی شود و بر سلامت زنان به ویژه افرادی که دارای بیماری زمینه ای هستند، تأثیر بگذارد. حتی این نظریه وجود دارد که بهداشت ضعیف قاعدگی منجر به افزایش سرطان دهانه رحم می شود. قنبری مطلق افزود: پیامد عدم رعایت بهداشت قاعدگی می تواند عفونت های دستگاه ادراری، درماتیت، تغییر در تعادل ترشحات واژن، واژینوز باکتریایی و عفونت دستگاه تناسلی باشد که همگی می توانند استعداد زنان را به سرطان دهانه رحم بالا برند. وی ادامه داد: سرطان دهانه رحم، چهارمین سرطان شایع زنان در جهان و دومین سرطان شایع در ایران است. عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: انتخاب پد بهداشتی مناسب، عدم استفاده از پارچه بجای پد بهداشتی، دفع صحیح زباله های بهداشتی و تشویق زنان به انجام غربالگری منظم که به تشخیص عفونت ها و سرطان ها در مراحل اولیه کمک می نماید، ضرورت دارد. از طرف دیگر هم مردان و هم زنان باید در مورد فعالیت جنسی ایمن و سالم مشاوره شوند. قنبری مطلق به موضوع رژیم غذایی و بهداشت زنان اشاره نمود و اضافه کرد: رعایت رژیم غذایی مناسب برای جلوگیری از یبوست، فعالیت بدنی سبک، شستشوی ناحیه تناسلی و بیرون واژن حداقل روزی یک تا دو بار، تعویض مرتب پد بهداشتی، استفاده از از لباس های زیر نخی و پنبه ای، شستن و خشک کردن ناحیه واژن، از مواردی است که باید در زمان قاعدگی و حتی شرایط عادی مورد توجه زنان و بانوان قرار گیرد. دبیر انجمن رادیوانکولوژی ایران در آخر اظهار داشت: استفاده از آب گرم یا ولرم هنگام شستشو در دوره قاعدگی، می تواند علاوه بر ایجاد آرامش فرد، به کاهش دردهای ناحیه زیر شکم هم کمک نماید. ضمن اینکه، در صورت مواجهه با ترشحات و یا بوی تند غیرعادی در دوران قاعدگی باید به پزشک متخصص زنان رجوع کرد. همین طور آموزش درباب بهداشت قاعدگی از زمان مدرسه و کودکی باید انجام گیرد.

1401/03/14
تگهای خبر: آرامش , آموزش , استرس , باكتری