معاون سازمان نظام پزشكی؛

پزشکان طرحی برای ماندن در مناطق محروم انگیزه ندارند

پزشکان طرحی برای ماندن در مناطق محروم انگیزه ندارند به گزارش بیمارستان دی معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی اظهار داشت: سال ها است از شرایط نامطلوب زندگی پزشکان متخصص طرحی در مناطق محروم صحبت می شود، اما هیچگاه به دنبال چرایی آن نبوده ایم.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، بابک شکارچی، با اشاره به اینکه پزشکان طرحی با تعهدنامه محضری و کمترین درآمد تن به طبابت در مناطق محروم می دهند، اظهار نمود: همکاران طرحی رنج ها و مشقت های زیادی را برای طبیب شدن متحمل می شوند اما در نهایت هیچ انگیزه ای برای ماندگاری در مناطق محروم و دورافتاده ندارند. وی ادامه داد: خیلی از پزشکان متخصص طرحی به علت نبود طرح های تشویقی، مالیات های سنگین که تناسبی با درآمد آنها ندارد، پرداخت دیرهنگام کارانه و شرایط سخت معیشتی و کمبود امکانات رفاهی هیچ تمایلی برای حضور در مناطق محروم ندارند. وی با اشاره به اینکه اگر وزارت بهداشت و دولت شرایط کار و زندگی را برای پزشکان در این مناطق فراهم نمایند، با کمبود پزشک در مناطق دورافتاده مواجه نخواهیم بود، افزود: اگر تسهیلات و امکانات رفاهی در اختیار پزشکان طرحی قرار داده شود و از نظر بحث های حقوقی جذابیت های لازم را ایجاد کنند، هیچ گاردی برای نرفتن به این مناطق وجود ندارد. معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکی در پاسخ به این سؤال که آیا با کمبود پزشک متخصص در نظام سلامت روبرو می باشیم، تصریح کرد: حضور متخصصان در مناطق محروم کمرنگ است و این بدان معنا نیست که پزشک متخصص به اندازه کافی نداریم بلکه تجمع آنها بیشتر در مراکز استان ها بخصوص پنج کلانشهر کشور است. شکارچی با بیان اینکه پزشکان بعد از گذراندن دوران طرح خود هیچ تعهدی برای ماندگاری در مناطق محروم و دورافتاده ندارند، اظهار داشت: برای ماندگاری همکاران در این مناطق باید زیرساخت های لازم همچون امکانات رفاهی و تفریحی، تجهیزات و ملزومات پزشکی، درآمد مکفی، بسته های تشویقی و…، فراهم گردد تا انگیزه لازم برای در مناطق محروم را داشته باشند. معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی ضمن اشاره به این که مقوله ای که پزشکان متخصص طرحی ناباورانه با آن دست و پنجه نرم می کنند مبحث "معیشت " است، خاطرنشان کرد: نبود شرایط مناسب اسکان و ساعات کاری بسیار زیاد و کشیک های خارج از طاقت و شرایط سخت سکونت در مناطق محروم کشور در کنار تنگی معیشت و اقتصاد یکی از صدمه های جدی است که همکاران طرحی با آن دست و پنجه نرم می کنند. وی درباره دریافتی پزشکان متخصص «طرحی ضریب k» اذعان کرد: دریافتی بستگی به رشته تخصصی و دانشگاه علوم پزشکی دارد و نظم و یکپارچگی بین دانشگاه های مختلف نیست، البته پرداختی حقوق ثابت است ولی کارانه ها طبق طرح پلکانی پرداخت می شود. شکارچی اظهار نمود: همواره از چرایی عدم ماندگاری پزشکان در مناطق محروم و نبود امکانات و زیرساخت های لازم سخن گفته شده اما طرح ماندگاری این همکاران در مناطق دورافتاده به یک معادله چند مجهولی تبدیل گشته است و هنوز راهکار اساسی برای رفع این معضل در نظام سلامت عرضه نشده و بحث و بررسی ها در حد یک پیشنهاد باقی مانده است. وی با گریزی به مبحث پاندمی کووید ۱۹ خاطرنشان کرد: بعد از انتشار کرونا در کشور بار درمانی بیماران در مناطق محروم را همکاران طرحی به دوش کشیدند و این در شرایطی است که تابحال سرمایه گذاری های لازم برای ماندگاری پزشکان و حتی عرضه خدمات مطلوب به بیماران در این مناطق در نظر گرفته نشده است و متأسفانه هر زمان سخن از درآمد و وضعیت معیشتی جامعه پزشکی می شود؛ همه نگاه ها به سمت درصد بسیار کمی از پزشکان می رود که طبعاً به علت شرایط زمانی حالا وضعیت مالی خوبی دارند در حالیکه این گروه درصد بسیار کمی از جامعه پزشکی را شامل می شوند.

1401/03/23
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , پزشك , پزشكی