استاد دانشگاه علوم پزشكی ایران مطرح كرد؛

شایع ترین بیماری های چشمی در ایران

شایع ترین بیماری های چشمی در ایران دبیر علمی پنجمین همایش بهاره چشم پزشکی، درباره شایع ترین بیماری ها و درمان های چشمی در کشور، توضیحاتی عرضه داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، احد صداقت در مورد شایع ترین بیماری های چشمی در ایران، اظهار داشت: جراحی کاتارکت برای آب مروارید یکی از شایع ترین عمل های چشم پزشکی است که خوشبختانه در کشور ما مراکز چشم پزشکی مجهز به تجهیزات مدرن و به روز هستند. وی با عنوان این مطلب که کیفیت جراحی و نتایج عمل در کشور ما به دلیل وجود چشم پزشکان متبحر که در سیستم های آموزشی تربیت می شوند، خیلی خوب است، اضافه کرد: عمل های رفراکتیو و برداشتن عینک (از بین بردن نزدیک بینی، دوربینی و آستیگماتیسم) از دیگر عمل های شایع چشمی است که باکیفیت بسیار بالایی در کشور انجام می شود. صداقت افزود: شایع ترین بیماری های شبکیه در ارتباط با دیابت و قند خون است. همینطور از بین رفتن و فرسوده شدن شبکیه وابسته به سن، از دیگر بیماری های شبکیه است که خوشبختانه امکانات لازم برای پیشگیری و درمان آنها در ایران وجود دارد. در زمینه دیابت، مهم ترین کاری که میتوان انجام داد کنترل قند خون، بخصوص قند خون سه ماهه این بیماران است که می تواند از پیشرفت بیماری جلوگیری نماید. دبیر علمی پنجمین همایش بهاره چشم پزشکی عنوان کرد: عدم کنترل قند خون، منجر به دیابتیک رتینوپاتی و خونریزی شبکیه و زجاجیه می شود که برای درمان آن باید از لیزردرمانی داخل چشم و یا تزریق مواد داخل چشمی که نورگ زایی و خونریزی را متوقف می کنند استفاده نمود. در مرحله آخر هم اعمال شبکیه برای این بیماران انجام می شود. صداقت تصریح کرد: در مورد بیماری ماکولار دژنراسیون و بیماری شبکیه وابسته به سن نشان داده شده که در مراحل اولیه نقش تغذیه و مکمل ها مهم می باشد. در صورت ابتلاء تزریق داخل زجاجیه را میتوان انجام داد و بیماری را تا حدودی کنترل نمود، ولی مهم ترین کار جلوگیری از بروز و تشخیص در مراحل اولیه بیماری است. ایشان در ادامه به مشکلات بیمه ای برای پوشش خدمات سلامت اشاره نمود و افزود: تا وقتی که نگرش بنگاه داری اقتصادی در سازمان های بیمه گر وجود دارد، مشکل بیمه ها حل شدنی نیست. دولت باید در این حوزه ورود کند تا مشکلات حل شود. بیمه ها باید پشتیبان سلامت و درمان باشند. یک انقلاب و تحول در زمینه بیمه ها لازم داریم اگر این تحول اتفاق نیفتد مشکلاتی خواهیم داشت که در نهایت بیماران متضرر می شوند.. صداقت در مورد هوش مصنوعی بیان داشت: در تشخیص و درمان بیماری های چشمی از هوش مصنوعی میتوان استفاده نمود. در دنیا این اتفاق شروع شده و کارهای زیادی در حال انجام می باشد و ما در ابتدای راه هستیم و اساسا در آینده پیشرفت های شگرفی روی خواهد داد. استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران اظهار داشت: عدم تشخیص و درمان رتینوپاتی نوزادان نارس سبب نابینانی آنها می شود، هوش مصنوعی تحول بزرگی در غربالگری این بیماران به وجود می آورد. در بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص)، کارهای تحقیقاتی در زمینه هوش مصنوعی در تومورهای داخلی چشمی مخصوصاً در کودکان آغاز گردیده و اساسا مراکز دیگر هم در زمینه بیماری های چشمی کار می کنند تا مانند کشورهای دیگر در این حوزه پیشرفت نماییم.

1401/03/24
تگهای خبر: آموزش , بیمارستان , بیماری , بیمه