رئیس مركز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت؛

65 هزار ایرانی با پیوند عضو به زندگی بازگشته اند

65 هزار ایرانی با پیوند عضو به زندگی بازگشته اند به گزارش بیمارستان دی رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت اظهار داشت: واحدهای شناسایی و فراهم آوری اعضای دانشگاه ها باید پویاتر از همیشه کار کنند تا هیچ عضو پیوندی از دست نرود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، امیرحسام علیرضایی، در اولین جشنواره ملی اهدای عضو با محوریت نقش هماهنگ کننده پیوند اعضا، اضافه کرد: تابحال ۶۵ هزار پیوند عضو در کشور انجام شده است، یعنی ۶۵ هزار بیمار از رنج بیماری نجات پیدا کرده و ۶۵ هزار خانواده از درد و دغدغه عزیزشان آسوده شده اند و این مورد بسیار مهمی است چونکه ۶۵ هزار ایرانی به زندگی بازگشته اند. وی اظهار نمود: به علت این که در ایران اعمال جراحی پیوند عضو انجام می شود در این حوزه صرفه جویی مالی خوبی داشته ایم چون که بیماران برای پیوند عضو به سایر کشورها نرفته اند. وی با اشاره به اینکه رضایت دادن خانواده ها برای اهدای عضوِ عزیزشان ایثار به حساب می آید، تصریح کرد: پارسال ۹۲۵ مورد اهدای عضو انجام شده است. ایران در زمینه اهدای عضو در دنیا رتبه ۳۶ و در منطقه رتبه اول را دارد. رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت به نقش رسانه ها در زمینه فرهنگ سازی اهدای عضو اشاره و بیان نمود: هم اکنون ۲۵ هزار بیمار در فهرست پیوند اعضا قرار دارند و میانگین روزانه ۷ تا ۱۰ بیمار نیازمند عضو فوت می کند. علیرضایی با اشاره به اینکه به صورت میانگین سالانه ۳ هزار مرگ مغزی قابل اهدا در کشور اتفاق می افتد، خاطرنشان کرد: از این تعداد تنها هزار مرگ مغزی به اهدا رسیده و اعضای قابل اهدای ۲ هزار بیمار مرگ مغزی به خاک سپرده می شود. درصورتیکه از هر بیمار مرگ مغزی ۳ عضو اهدا شود، حدوداً ۶ هزار عضو قابل پیوند به اهدا نمی رسد. وی ضمن تاکید بر فعال تر و پویاتر شدن امر شناسایی اعضا، بیان نمود: واحدهای شناسایی و فراهم آوری اعضای دانشگاه ها باید پویاتر از همیشه کار کنند تا هیچ عضوی از دست نرود. هر عضو اهدایی، یک زندگی را نجات می بخشد.

1401/04/09
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , جراحی , درمان