استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشكی تهران؛

واکسن گریزی سویه های جدید اومیکرون بیشتر است

واکسن گریزی سویه های جدید اومیکرون بیشتر است بیمارستان دی: استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، به تحلیل وضعیت بیماری کرونا در کشور پرداخت.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، مسعود یونسیان در ارتباط تلفنی با شبکه خبر سیما، اظهار داشت: در همه جای دنیا پس از موج اصلی، اومیکرون حدود ۲۳ میلیون نفر را مبتلا کرد در مقایسه با دلتا که هفته ای ۴ میلیون نفر را مبتلا می کرد، در اومیکرون از ۴ میلیون به ۲۳ میلیون نفر یعنی ۶ برابر می رسد، اما تعداد مرگ ها تقریباً ثابت می ماند که این امر نشان میدهد که کشندگی اومیکرون هم به سبب خفیف تر بودن ذاتی نسبی این ویروس و هم به سبب واکسیناسیون بهتری که داشتیم، کمتر بوده است. وی به مقایسه کشورمان با کشورهای همسایه پرداخت و اضافه کرد: باید توجه داشته باشیم در برخی از کشورها همچون خاورمیانه و اروپا، پس از فروکش بیماری، یک موج رو به افزایش داریم. یونسیان اظهار داشت: واقعیت این است که همزمانی این افزایش ها با قالب شدن زیرگونه BA4 و BA5 که دو زیرگونه از اومیکرون هستند، در همه جای دنیا ما یک افزایشی را می بینیم که به نسبت اومیکرون B2 که غالب بود، واکسن گریزی بیشتری دارند. یعنی ما اگر پیش تر با دو دوز واکسن می توانستیم با BA1 و BA2 مقابله نماییم برای مقابله با زیرگونه های جدید، یا باید واکسن هایی داشته باشیم که بطور اختصاصی برای این زیرگونه ساخته شدند که هنوز در دنیا واکسنی نداریم یا باید تعداد دوزها را افزایش دهیم. یونسیان اضافه کرد: یکی از مهم ترین شواهدی که ما داریم اختلافی است که بین قاره آفریقا و آمریکا می بینیم، قاره آفریقا به واکسن دسترسی نداشته و اختلاف شدیدی که بین مرگ و میر اومیکرون و دلتا می بینیم در قاره آفریقا پررنگ نیست که ناشی ازا ین است که واکسیناسیون خودرا با تأخیر انجام دادند. وی اظهار داشت: خواهش من از مردم این است که کسانی که اگر هنوز واکسن نزده اند، بزنند. در حقیقت اگر هر کدام از ما یک قدم به جلو بگذاریم، سلامت خود و دیگران را به مخاطره نمی اندازیم.

1401/04/19
تگهای خبر: بیماری , پزشك , پزشكی , دسترسی