موادی که خطر زایمان زودرس را می افزایند

موادی که خطر زایمان زودرس را می افزایند بیمارستان دی: خراسان رضوی فتالات ها، مواد شیمیایی در میلیونها محصول مورد استفاده روزانه مردم که بطور معمول برای تقویت پلاستیک استفاده می شوند، برمبنای تحلیل جدید با خطر بیشتر زایمان زودرس مرتبط هستند.

به نقل از هلث، بزرگترین مطالعه در این عرصه، داده های بیش از ۶۰۰۰ زن حامله در ایالات متحده است که برای درک بهتر ارتباط بین قرار گرفتن در معرض فتالات و حاملگی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت. این مطالعه نشان داد در زنان با غلظت فتالات های بالاتر در ادرار احتمال تولد نوزادان نارس بیشتر است.
شایان ذکر است، نوزادان نارس سه هفته یا بیشتر پیش از موعد مقرر به دنیا می آیند.
کلی فرگوسن، محقق ارشد این تحقیق، اپیدمیولوژیست در موسسه ملی علوم بهداشت محیطی ایالات متحده (NIEHS) می گوید: «زایمان زودرس می تواند هم برای نوزاد و هم برای مادر خطرناک باشد بدین سبب شناسایی عوامل خطری که می توانند از آن جلوگیری نمایند، مهمست.
برای این مطالعه، پژوهشگران آمار ۱۶ مطالعه انجام شده در سراسر ایالات متحده را که شامل داده های مربوط به سطوح فتالات فردی همین طور زمان زایمان مادران بود، با داده های مربوط به سالهای ۱۹۸۳ تا ۲۰۱۸ جمع آوری کردند. حدودا ۹ درصد (یا ۵۳۹) از زنان، نوزادان نارس به دنیا آوردند که در بیش از ۹۶ درصد از نمونه های ادرار آنان، محصولات جانبی فتالات مشاهده شد.
پژوهشگران ۱۱ فتالات مختلف موجود در زنان حامله را مورد بررسی قرار دادند و کشف کردند که چهار مورد از آنها با احتمال ۱۴ تا ۱۶ درصدی بیشتر برای تولد نوزاد نارس مرتبط می باشد. ثابت ترین آنها تماس با فتالاتی بود که بطور معمول در لاک ناخن و سایر لوازم آرایش یافت می شود.
بارت ولش، محقق ارشد این تحقیق اظهار نمود: برای مردم دشوار است که قرار گرفتن در معرض این مواد شیمیایی را در زندگی روزمره بطور کامل از بین ببرند اما نتایج ما نشان میدهد که حتی کاهش های کوچک در یک جمعیت بزرگ می تواند تاثیرات مثبتی بر مادران و فرزندان آنان داشته باشد.
بگفته پژوهشگران، کاهش سطح قرار گرفتن در معرض فتالات ها تا ۵۰ درصد، می تواند بطور متوسط ۱۲ درصد از زایمان زودرس پیشگیری کند. این مداخلات بر تغییرات خاصی مانند انتخاب محصولات مراقبت شخصی بدون فتالات متمرکز است همین طور شرکت هایی که تعداد فتالات ها در محصولات خودرا کم می کنند یا تغییر مقرراتی که قرار گرفتن در معرض این مواد شیمیایی را می کاهد.
در این بین، پژوهشگران پیشنهاد کردند از غذاهای فرآوری شده یا غذاهای بسته بندی شده در پلاستیک اجتناب کنند و بجای آن از غذاهای تازه و خانگی استفاده کنند.
آنان همین طور انتخاب محصولات بدون عطر را سفارش کردند که دارای فتالات کمتری هستند. محدود کردن مقدار محصول استفاده شده نیز می تواند قرار گرفتن در معرض آنرا کم کند.
نتایج این تحقیق بصورت آنلاین در JAMA Pediatrics انتشار یافته است.

1401/04/24
تگهای خبر: بهداشت , زایمان , محصولات