در نشست خبری عنوان شد؛

۲۷ درصد سرطان ها در ایران در ارتباط با دستگاه گوارش است

۲۷ درصد سرطان ها در ایران در ارتباط با دستگاه گوارش است به گزارش بیمارستان دی نشست خبری سی و هفتمین کنگره بین المللی رادیولوژی ایران، همزمان با مراسم افتتاحیه کنگره در برج میلاد تهران برگزار گردید.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، مرتضی صانعی طاهری رئیس انجمن رادیولوژی ایران، در ابتدای این نشست که پس از ظهر سه شنبه ۲۸ تیر ماه ۱۴۰۱ در برج میلاد تهران برگزار شد، اظهار داشت: کنگره رادیولوژی پس از دو سال، سال جاری به صورت حضوری انجام می شود. وی ادامه داد: جامعه رادیولوژی در دوران کرونا، خدمات ارزشمند ای در تشخیص بیماری عرضه دادند. صانعی افزود: آنچه که خیلی مهم می باشد، مبحث غربالگری های سرطان است. رئیس انجمن رادیولوژی ایران اضافه کرد: ما موارد ابتلاء به سرطان ها را دیرتر تشخیص می دهیم و علت آن نیز، عدم انجام غربالگری است. وی اظهار داشت: ایران در حیطه خدمات رادیولوژی جزو کشورهای برتر در دنیا است. امیر رضا رادمرد دبیر کنگره رادیولوژی ایران هم اضافه کرد: پس از گذشت سه سال، کنگره سی و هفتم به صورت حضوری انجام می شود. وی اظهار داشت: بر مبنای آمارهای رسمی، ۲۷ درصد بروز سرطان ها در کشور در ارتباط با سرطان های دستگاه گوارش است. رادمرد اضافه کرد: شایع ترین سرطان زنان، سرطان سینه است که به سبب عدم رجوع زودهنگام بیماران، دیر تشخیص داده می شود. از همین رو، لازم است فرهنگ سازی شود. وی افزود: یکی دیگر از مباحث کنگره سال جاری، رادیولوژی مداخله ای است که رادیولوژیست در چارچوب پزشک عمل می کند. حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، هم در این جلسه اظهار داشت: در سالهای اخیر هیچ رشته ای به اندازه رادیولوژی رشد نکرده است. بطوریکه تغییرات اساسی در رشته رادیولوژی، از ۲۵ سال پیش در بیمارستان امام خمینی، آغاز شد. وی ادامه داد: رادیولوژی تهاجمی، چهره طب را عوض کرده است، بطوریکه پایه چهارم درمان تلقی می شود. قناعتی اظهار داشت: تعرفه های اقدامات تشخیصی در رادیولوژی متناسب با هزینه ها نیست و صدمه آن متوجه رشته رادیولوژی خواهد بود و می تواند منجر به کاهش کیفیت خدمات و پدیده زیرمیزی شود. وی ادامه داد: روش های تشخیصی نوینی آمده که بتوانیم سرطان ها را در محلات، خیلی سریع و در مراحل اولیه تشخیص بدهیم. قناعتی اظهار داشت: به دنبال این هستیم که در ابتدا این تشخیص را از سرطان سینه آغاز نماییم و هزینه آنرا دولت باید پرداخت کند و برای مردم مجانی خواهد بود. وی با اشاره به هزینه های سنگین درمان سرطان ها و…، که ناشی از عدم رجوع زودهنگام بیماران به مراکز درمانی است، اضافه کرد: مطالعات نشان داده است که خروج یک فرد ۵۰ تا ۶۰ از مسیر فعالیت و یا فوت این افراد، ۵۰۰ هزار دلار خسارت به جامعه تحمیل می کند. در ادامه، عبدالرسول صداقت دبیر انجمن رادیولوژی ایران، اظهار داشت: اقتصاد سلامت زمانی بهبود پیدا می کند که سلامت اقتصادی حاکم باشد. عضو شورای عالی نظام پزشکی اضافه کرد: اگر امور سلامت به خوبی پیش نرود، امنیت هم به خطر می افتد. وی با عنوان این مطلب که هم اکنون هیچ تناسبی بین سرمایه گذاری و هزینه های تأسیس مراکز رادیولوژی وجود ندارد، اظهار داشت: متأسفانه هر روز شاهد مهاجرت تعداد زیادی از همکاران جامعه پزشکی هستیم. صداقت افزود: بیمه ها در تعیین تعرفه ها، نقش اساسی دارند و همواره این تعرفه ها به صورت غیر واقعی تعیین می شود. وی ادامه داد: اگر جامعه پزشکی خواستار تعرفه واقعی است، نمی خواهد مردم پول بیشتری بدهند، بلکه بیمه ها باید این هزینه ها را پرداخت کنند. محمدعلی کریمی عضو هیأت مدیره انجمن رادیولوژی ایران، اظهار داشت: مبحث چالش برانگیز در جامعه، غربالگری مادران آبستن است. وی ادامه داد: انجمن رادیولوژی حامی افزایش جمعیت است، اما مسیر علمی آن باید به درستی طی شود. کریمی اظهار داشت: روش غربالگری قبلی هم احتیاج به اصلاح دارد و ما هم این مساله را قبول داریم. وی ادامه داد: ما خواستار شیوه درست اجرای غربالگری در اجرای قانون جوانی جمعیت هستیم.

1401/05/02
تگهای خبر: بیمارستان , بیماری , بیمه , پزشك