رییس انستیتوپاستور ایران خبر داد

صادرات نخستین محموله واکسن های هپاتیت ب و ب ث ژ انستیتو پاستور ایران به ونزوئلا

صادرات نخستین محموله واکسن های هپاتیت ب و ب ث ژ انستیتو پاستور ایران به ونزوئلا بیمارستان دی: رئیس انستیتو پاستور ایران از نخستین صادرات واکسن های تولیدی انستیتو پاستور ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به کشور ونزوئلا، آگاهی داد.

دکتر رحیم سروری در گفت و گو با ایسنا، از نخستین صادرات واکسن های تولیدی انستیتو پاستور ایران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به کشور ونزوئلا، آگاهی داد و اظهار داشت: انستیتو پاستور ایران مؤسسه ای تحقیقاتی، تولیدی، خدماتی و آموزشی است که در سال ۱۲۹۹ تأسیس شد. در آن زمان ضرورت تأسیس مؤسسه ای که بتواند در حوزه پیشگیری و کنترل بیماریهای واگیر فعالیت داشته باشد و در عین حال قادر به تولید تعدادی از واکسن ها و موارد بیولوژیک لازم کشور باشد، احساس می شد.
وی اضافه کرد: این مؤسسه در طول تاریخ صد و چند ساله خود توانسته است در امتداد کنترل خیلی از بیماریهای عفونی در کشور و دنیا نقش های مهمی ایفا کند. این انستیتو از سالهای اولیه تاسیس، خودرا به عنوان یکی از پیشگامان و قطب های مهم تولید واکسن در منطقه و دنیا مطرح کرده است و اعتبار و وجهه قابل توجهی را با خدمات بهداشتی و تحقیقاتی خود در سطح ملی و بین المللی کسب کرده است.
سروری افزود: انستیتو پاستور ایران دهمین انستیتو پاستور در شبکه بین المللی انستیتو پاستورهای جهان از نظر سابقه، تأسیس شد. باید توجه کرد که هدف لوئی پاستور از تأسیس شعب انستیتو پاستور، مبارزه با بیماریهای عفونی در سراسر جهان بوده است. به همین دلیل انستیتو پاستور ایران در سالهای اولیه تأسیس شامل بخش های مایه کوبی، اپیدمیولوژی، آبله، ویروس شناسی، سل، شیمی، هاری، میکروب شناسی، واکسن سازی و ب ث ژ بوده و هر بخش و واحد متولی قسمتی از مشکلات بهداشتی کشور بود.
وی با اعلان اینکه با تأسیس انستیتو پاستور ایران، تهیه واکسن آبله و آبله کوبی در همان سالهای اول در کشور متداول شد، اظهار داشت: واکسن های تولیدی آبله انستیتو پاستور ایران، به کشورهای عراق، افغانستان و مصر هم صادر گردیده است. در عین حال پژوهشگران انستیتو پاستور در سالهای بعد نقش مهمی در ریشه کنی آبله در منطقه خاورمیانه شرقی ایفا کردند.
سروری اظهار نمود: انستیتو پاستور ایران در سالهای بعد با تولید واکسن های موثر، در کنترل بیماریهای دیگری نظیر وبا، حصبه، سل، هاری و هپاتیت هم نقش مهمی ایفا کرده است.
رئیس انستیتو پاستور ایران افزود: در عین حال واکسن های ب. ث. ژ جهت پیش گیری از بیماری سل و همین طور هپاتیت ب، جزء واکسن های مورد استفاده و الزامی برنامه واکسیناسیون همگانی (EPI) کشور هستند. تزریق این واکسن ها اقدامی بسیار مهم و با ارزش است که می توان بوسیله آن با هزینه کم، شیرخواران، کودکان و بالغین را از مبتلاشدن به بیماریهای سل و هپاتیت مصون نگه داشت. انستیتو پاستور ایران با تولید واکسن ب. ث. ژ از سال ۱۳۲۶، واکسن هپاتیت ب از سال ۱۳۸۵ و واکسن پاستوکووک به عنوان واکسن کووید ۱۹ از سال ۱۴۰۰، این خوشبختی را دارد که در داخل بدن هر کدام از هموطنانمان حداقل یک مولکول فرآورده بیولوژیک تولیدی این موسسه تزریق شده است و توانسته است در پیش گیری از ابتلای هموطنان مان به این بیماریها نقش مهمی ایفا کند.
سروری با اعلان اینکه صنعت داروسازی به عنوان یک صنعت راهبردی در دنیا شناخته می شود که توانسته سهم زیادی در کسب درآمد و رشد اقتصادی برخی کشورها داشته باشد، اظهار داشت: در این جهت صنعت داروسازی کشورمان خصوصاً تولیدکنندگان فرآورده های بیولوژیک با تکنولوژی بالا به شرط برطرف شدن مشکلات و چالش های موجود، در راه رشد و توسعه بوده و در وضعیت تحریم می توانند نقش مهمی را ایفا کنند. در عین حال علی رغم مشکلات فراوانی که در راه تامین داروها و واکسن های مورد نیاز همچون تخصیص ارز، روابط بین الملل و مبادلات بانکی وجود دارد، اما همیشه انستیتو پاستور ایران، با تلاش تمامی متخصصان خود اهتمام کرده است به همراه سیاست های زنجیره تامین سازمان غذا و دارو نیازهای اصلی مردم کشورمان را تامین کند.
وی درباره صادرات محصولات تولیدی انستیتو پاستور ایران، اظهار داشت: با وجود عوامل گوناگون و مختلفی که در راه صادرات مؤثر هستند، با توجه به این که تعاملات سیاسی بین کشورها تا حد زیادی بر این مساله تأثیرگذار است، انستیتو پاستور ایران تمامی تلاش خودرا صرف استفاده از فرصت های پیش آمده کرده است تا محصولات باکیفیت خودرا به سایر کشورها صادر کند. در این راستا، باتوجه به درخواست معاونت علمی فناوری، آموزش و بهداشت ریاست جمهوری کشور ونزوئلا و پیگیری های سفارت جمهوری اسلامی ایران در آن کشور و اداره کل همکاریهای بین الملل وزارت بهداشت در خصوص تامین حداقلی واکسن های ب. ث. ژ و هپاتیت ب تولیدی انستیتو پاستور ایران، نخستین گام های مؤثر صادراتی این واکسن ها برداشته شد و نخستین واکسن های صادراتی انستیتو پاستور ایران در پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در سال تولید دانش بنیان و اشتغال زایی و در امتداد منویات مقام معظم رهبری، به مقدار ۲۰۰ هزار دز واکسن ب. ث. ژ و ۲۰۰ هزار دز واکسن هپاتیت ب به کشور ونزوئلا صادر و به فروش رسید.
سروری اظهار داشت: باتوجه به آنچه که گفته شد و با توجه به این که صادرات دارو و واکسن در کشور ما در این سال ها نتوانسته تراز مثبتی داشته باشد، انستیتو پاستور ایران قسمتی از میزان توان و ظرفیت تولید خودرا به صادرات مختص کرده است. بدین جهت یکی از استراتژی های جدید انستیتو پاستور ایران علاوه بر تامین واکسن های مورد نیاز وزارت بهداشت، صادرات محصولات باکیفیت و راهبردی خود به سایر کشورها است که این مهم می تواند علاوه بر تامین نیازمندی های ایمن سازی مردم سایر کشورها، جایگاه بین المللی انستیتو پاستور ایران را بیش از پیش تقویت و توسعه دهد.
وی اظهار داشت: باتوجه به نقاط قوت انستیتو پاستور ایران همچون داشتن نیروی انسانی متخصص و برخورداری از حسن شهرت در سطح ملی و بین المللی، بمنظور توسعه بازار و افزایش فروش بین المللی باید از تمام فرصت های موجود همچون فراهم بودن زمینه های انتقال تکنولوژی و همکاری با شرکای خارجی نهایت استفاده را کرد و در آینده ان شاءالله خبرهای خوب بیشتری از این موسسه واکسن ساز شنیده خواهد شد.

1401/05/13
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماری , تكنولوژی