نتایج مطالعات بالینی نشان می دهد؛

ناکامی داروهای فلووکسامین و ایورمکتین در بهبود کووید ۱۹

ناکامی داروهای فلووکسامین و ایورمکتین در بهبود کووید ۱۹ به گزارش بیمارستان دی، نتایج یک تحقیق بالینی جدید نشان داده است دو داروی ایورمکتین و فلووکسامین که بعنوان درمان های بالقوه کووید ۱۹ معرفی می گردند، در بهبود سطح اکسیژن بیماران و جلوگیری از مرگ آنها موثر نیستند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، بر مبنای نتایج انتشار یافته، هیچیک از دو داروی مورد استفاده در بین بیماران دارای اضافه وزن یا چاق که طی ۷ روز بعد از شروع علایم داروها را دریافت نمودند، در مقابل کووید مؤثر نبودند.
دکتر «کارولین برامانت»، محقق ارشد از دانشگاه مینه سوتا، اظهار داشت: «داروی سوم مورد مطالعه «متفورمین»، به هدف اولیه بهبود سطح اکسیژن نرسید، اما کمی احتمال ابتلای بیمار به کووید شدید را کم کرد.»
برامانت اظهار داشت: «متفورمین در صورت تجویز زودهنگام، احتمال رفتن به بخش اورژانس، بستری شدن در بیمارستان یا مرگ را تا بیشتر از ۴۰ درصد کم کرد. با این وجود، این یک نتیجه ثانویه است، از اینرو نمی توان آنرا قطعی دانست.»
ایورمکتین، فلووکسامین (لووکس) و متفورمین همگی از جانب سازمان غذا و داروی ایالات متحده برای مقاصد دیگر تأیید شده اند و در اوایل پاندمی همه بعنوان درمان های ممکن برای کووید معرفی گشتند.
ایورمکتین، یک ضدانگل، فلووکسامین یک داروی ضد افسردگی و متفورمین داروی دیابت است.
برامانت در اینباره اظهار داشت: «شکست این سه دارو در رسیدن به هدف اولیه کارآزمایی بالینی حیرت انگیز نیست، چونکه درمان ضدویروسی چیزی است که معمولا بسیار خاص و هدفمند است. داروهای خاص معمولا باید جدید باشند و برای درمان ویروس های خاص ساخته شوند.»
در این کارآزمایی بالینی، بیشتر از ۱۳۰۰ بیمار مبتلا به کووید به صورت تصادفی انتخاب شدند تا با یکی از این سه دارو به صورت جداگانه؛ یک قرص دارونما؛ یا تلفیقی از متفورمین و فلووکسامین یا متفورمین و ایورمکتین درمان شوند.
محققان مشاهده نمودند هیچیک از این سه دارو به حفظ نرمال سطح اکسیژن خون بیماران کمک نکرد. اما متفورمین به کاهش خطر ابتلاء به کووید و مرگ کمک کرد.

1401/06/04
تگهای خبر: بیمارستان , دارو , درمان , سازمان غذا و دارو