دبیر كمیته علمی كشوری كرونا اعلام كرد

اخطار اپیدمی آنفلوآنزا در کشور

اخطار اپیدمی آنفلوآنزا در کشور به گزارش بیمارستان دی، دبیر کمیته ی علمی کشوری کرونا ضمن اعلام واریانت های جدید شناسایی شده از کووید ۱۹ در بعضی کشورها و روند شیوع آن، در عین حال نسبت به روند افزایشی آنفلوآنزا در کشور و احتمال اپیدمی این بیماری طی ماه های آتی اخطار داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، دکتر حمیدرضا جماعتی ضمن اشاره به برگزاری هفتاد و هفتمین جلسه کمیته ی علمی کشوری کرونا، عنوان کرد: در این جلسه، آخرین وضعیت کرونا در جهان و ایران بررسی گردید. در بعضی کشورها مانند آمریکا، آلمان، سنگاپور، بنگلادش و هند، موارد مبتلا شدن به کرونا مقداری درحال افزایش و برخی واریانت های جدید، درحال شیوع است.
وی اضافه کرد: قبلا در بعضی از کشورها مانند آمریکا و آلمان، سویه BA۴ شایع بود که امروزه در خیلی از کشورها، BA۵ جایگزین آن شده است. واریانت جدید BA۴.۶ در آمریکا افزایش پیدا کرده و حدود ۱۳.۶ موارد شناسایی شده در ارتباط با این زیرسویه جدید بوده است.
دبیر کمیته ی علمی کشوری کرونا تصریح کرد: واریانت های جدید BF۷ و XBB اخیرا شناسایی شده بگونه ای که BF۷ در آمریکا و XBB در سنگاپور، بنگلادش و هند درحال افزایش است و برخی صاحب نظران معتقدند که با شناسایی این زیرسویه ها، کرونا به سمت SARS COVID تیپ یک یا سه می رود.
جماعتی ضمن اشاره به شناسایی زیرسویه های جدید کرونا، خاطرنشان کرد: خوشبختانه به علت واکسیناسیون گسترده در اغلب کشورها بخصوص کشورهای آمریکا، سنگاپور، بنگلادش و هند باوجود افزایش موارد اُمیکرون، هنوز هم میزان مرگ و میر، کم است. بعنوان نمونه در سنگاپور، موارد جدید مبتلا شدن به کرونا، ۹ هزار نفر در یک روز بوده و میزان فوتی، ۲ نفر بوده است.
وی خاطرنشان کرد: میزان وحشی گری و افزایش مرگ و میر واریانت ها و زیرسویه های جدید به علت سرایت زایی بالا، کاسته شده و از طرفی به علت ایمنی بدن مردم با مبتلا شدن به بیماری و واکسیناسیون، هم مرگ و میر بیماران کووید۱۹، کمتر شده است.
دبیر کمیته ی علمی کشوری کرونا اظهار داشت: باتوجه به مطالعات و پیشبینی ها، امکان شیوع واریانت هایی مانند BQ۱، BQ۱.۱، BQ۱.۳ و XBB که به سرعت جهش پیدا می کنند، در فصل سرما و زمستان وجود دارد. این واریانت ها سرایت زایی بالا اما مرگ و میر بسیار کمی دارند. یکی از خصوصیت های این زیرسویه ها اینست که علیرغم علایم کم و حتی بدون علامت بودن آنها، امکان دارد عوارض و مشکلات قلبی، عروقی، گوارشی و استخوانی، عضلانی و دیابت پس از مبتلا شدن به وجود آید.
جماعتی با اشاره به اینکه استقبال از واکسیناسیون در کشور مناسب بوده است، اظهار داشت: میزان تزریق نوبت سوم و یادآور واکسن کرونا در کشور ما در هفته های اخیر نسبت به روند جهانی، بهتر بوده است.
وی ضمن اشاره به شروع فصل پاییز و بازگشایی مدارس، اظهار داشت: روند مبتلا شدن به آنفلوآنزا در حال افزایش می باشد. در ایام گذشته، در بررسی ساده ای که بر روی ۱۰۰ نمونه آزمایشگاهی از بخش مراقبت های ویژه انجام شده بود، ۳۹ مورد مبتلا شدن به آنفلوآنزا گزارش شده که این می تواند هشداری برای اپیدمی آنفلوآنزا در هفته ها و ماههای آینده باشد.
دبیر کمیته ی علمی کشوری کرونا تصریح کرد: سفارش ما در شرایط کنونی، تداوم رعایت پروتکلهای بهداشتی بخصوص در فضاهای مسقف، مکانهای شلوغ، مراکز آموزشی و بخش حمل و نقل عمومی برای جلوگیری از مبتلا شدن به آنفلوآنزا است. مهم ترین پروتکل بهداشتی هم اکنون، استفاده از ماسک است اما شستشوی مداوم دستها و رعایت فاصله فیزیکی هم مهم می باشد.
جماعتی با اشاره به اینکه تزریق واکسن آنفلوآنزا تأثیر زیادی در کاهش بستری شدن در بیمارستان ها و مرگ و میر دارد، اضافه کرد: سفارش ما اینست که کودکان، افراد با بیماری های زمینه ای، سالمندان و افراد بالاتر از ۶۵ سال و هم نیروهای بهداشتی و درمانی، واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی به تشابه علایم آنفلوآنزا و کرونا در بیماران اشاره و تصریح کرد: سفارش ما اینست که همکاران کادر درمانی بعد از مشاهده علایم و برای تشخیص دقیق، حتما تست های تشخیصی را تجویز و مشخص کنند که بیماری فرد، آنفلوآنزا است یا کرونا؛ چونکه درمان این دو بیماری، کاملا با یکدیگر متفاوت می باشد و در صورت گرفتاری شدید، احتیاج به درمان های اختصاصی دارد.
دبیر کمیته ی علمی کشوری کرونا خاطرنشان کرد: پزشکان و متخصصان توجه داشته باشند که از تجویز بی رویه آنتی بیوتیک ها بخصوص آزیترومایسین باتوجه به فصل سرما و شیوع عفونت های ویروسی همچون آنفلوآنزا، خودداری کنند؛ چون آنتی بیوتیک ها تأثیر بسزایی در بهبود شرایط این بیماران ندارند و از طرفی، این تجویز و مصرف بی رویه سبب ایجاد مقاومت های آنتی بیوتیکی و عوارض در بعضی بیماران می شود.

1401/07/27
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیمارستان , بیماری