دكتر عین اللهی و جمال الدین عبدالله زاده دیدار كردند

آمادگی ایران و تاجیکستان برای توسعه دیپلماسی سلامت

آمادگی ایران و تاجیکستان برای توسعه دیپلماسی سلامت بیمارستان دی: وزیر بهداشت از آمادگی ایران برای توسعه همکاریهای مشترک با کشور تاجیکستان در زمینه سلامت آگاهی داد.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از وبدا، دکتر بهرام عین اللهی در دیدار جمال الدین عبد الله زاده، وزیر تندرستی کشور تاجیکستان و هیأت همراهش، با اعلان اینکه ایران و تاجیکستان کشورهای هم زبان و دوست و برادر هستند، اشاره کرد: نزدیکی دو کشور باید در عمل نیز به اثبات برسد تا همکاریهای بین دو کشور بیش از پیش گسترش یابد.
وی اضافه کرد: حوزه سلامت بسیار وسیع بوده و ابعاد گسترده ای را در برمی گیرد و امیدواریم بین دو کشور ایران و تاجیکستان در تمام زمینه های حوزه سلامت، این همکاری ها تقویت شود.

دکتر عین اللهی، هم زبان بودن ایران و تاجیکستان را فصل مشترکی در شکل گیری و تقویت ارتباطات سلامت محور بین دو کشور عنوان و اشاره کرد: گردشگری سلامت، تبادل استاد و دانشجو، همکاریهای تحقیقاتی و همکاریهای تجاری در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی، همچون مطالبی است که می تواند به گسترش روابط و توسعه همکاریهای دو کشور کمک نماید.

از دلِ تهدید و تحریم، فرصت ها متولد شد

وزیر بهداشت کشورمان در ادامه، کشور تاجیکستان را همچون کشورهای موفق در کنترل و مهار کووید ۱۹ توصیف کرد و اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که کشور ما با آن مواجه می باشد، تحریم های ظالمانه و غیرانسانی از طرف نظام استکبار است؛ البته این تحریم ها نه فقط برای ما محدودیت ایجاد نکرد، بلکه منجر به آن شد که از دلِ تهدید، فرصت ها
متولد شوند؛ برای اینکه خیلی از تجهیزات پزشکی که قبلا وارد کشور می شد، پس از تحریم ها دیگر به دستمان نرسید و الان با تلاش شبانه روزی دانشمندان مان، این تجهیزات در داخل کشور تولید شده و حتی صادر می شود.

وی افزود: این مساله در مورد واکسن کرونا نیز صدق می کند، همچنان که دانشمندان ما با تاکید بر دانش خود، موفق به تولید واکسن کرونا شدند و هم اکنون ۶ مرکز تولید واکسن در کشور داریم. همچنان که ۹۸ درصد نیازهای دارویی کشورمان نیز در داخل تولید و تامین می شود.

اهمیت رشد و تقویت شرکت های دانش بنیان

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: بر طبق تاکید و فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص پشتیبانی از شرکت های دانش بنیان، در کشورمان تاکید زیادی بر رشد دانش بنیان ها وجود دارد.

دکتر عین الهی با اشاره به ادغام آموزش عالی پزشکی در خدمات بهداشتی درمانی، بیان کرد: با این اقدام دانشگاه های علوم پزشکی در اختیار حوزه بهداشت و درمان کشور قرار گرفتند و توانستیم خیلی از نیازهای درمانی، بهداشتی و پژوهشی کشور را تامین کنیم؛ در حال حاضر ۶۶ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی، ۲۰ هزار عضو هیات علمی و ۲۷۰ هزار دانشجو در رشته های علوم پزشکی، داریم.

آمادگی ایران برای همکاری با مراکز تحقیقاتی سایر کشورها

دکتر عین اللهی اشاره کرد: در کشورما ۸۰۰ مرکز تحقیقاتی وجود دارد که آمادگی همکاری با مراکز تحقیقاتی سایر کشورها را دارند.

وزیر بهداشت ضمن تاکید بر تشکیل کارگروه مشترک برای پیگیری همکاری ها و تفاهم های طرفین اظهار داشت: سلامت مرز نمی شناسد و امیدواریم همکاری در زمینه سلامت با کشورهای منطقه هر چه بیشتر تسهیل شود.

گفتنی است، در این دیدار، تفاهمنامه همکاریهای مشترک حوزه سلامت بین دو کشور با حضور وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ایران و وزیر تندرستی جمهوری تاجیکستان به امضا رسید.

1401/08/03
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , پزشك , پزشكی