گفتگوی مهر با معاون مركز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت؛

شایع ترین عامل مرگ و میر در کشور

شایع ترین عامل مرگ و میر در کشور به گزارش بیمارستان دی، معاون مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت، به تشریح وضعیت بیماری های قلبی عروقی در کشور پرداخت.

علیرضا مهدوی، در گفتگو با خبرنگار مهر، از بیماری های قلبی عروقی بعنوان شایع ترین علت مرگ و میر در اکثر جوامع نام برد و اظهار داشت: بیماری های قلبی، در رده نخست بار بیماری ها قرار دارد. وی با عنوان این مطلب که عروق کرونر منجر به سکته قلبی و مغزی می شود، اضافه کرد: حدود ۴۳ درصد مرگ ها در کشور ناشی از بیماری های قلبی عروقی است. مهدوی افزود: افزایش جمعیت سالمندی و تغییر سبک زندگی، سبب افزایش شیوع بیماری های قلبی عروقی شده است. وی، فشارخون بالا را در رأس دلایل ابتلاء به بیماری های قلبی عروقی دانست و اضافه کرد: فشارخون بالا، یکی از دلایل وقوع سکته های مغزی و قلبی است. معاون مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت، در ادامه به برنامه "ایراپن" که از سال ۹۵ شروع شده است، اشاره نمود و اظهار داشت: از سال ها قبل برنامه هایی برای کنترل فشارخون و دیابت در سطح یک، دنبال می شود و از سال ۹۵ هم برنامه "ایراپن" در وزارت بهداشت طراحی شده که خطرسنجی بیماری های قلبی عروقی را در افراد بالای ۳۰ سال دنبال می کند. مهدوی به بررسی عوامل خطر بروز بیماری های قلبی در افراد بالای ۳۰ سال اشاره نمود و اضافه کرد: با مطالعه و بررسی وضعیت کلسترول، فشارخون، دخانیات و..، در این افراد، می خواهیم بدانیم در طول ۱۰ سال آینده، چقدر احتمال دارد که بیماری های قلبی عروقی برای این افراد، حادثه کُشنده یا غیر کُشنده رخ بدهد. لذا، بر مبنای میزان خطر، یک سری مداخلات برای آنها صورت می گیرد و تحت مراقبت های دارویی قرار می گیرند. به نقل از ایشان، افراد بالای ۳۰ سال در شهرها هر سه ماه یکبار به پزشک رجوع می کنند و در روستاها، هر ماه به مراقبین سلامت و بهورزان رجوع می کنند. مهدوی با عنوان این مطلب که این پیمایش هر ۵ سال صورت می گیرد، افزود: بر طبق این مطالعه، عوامل خطر بیماری های غیر واگیر شامل فشارخون، چربی خون، قند خون و…، را چک می نماییم.

1401/08/19
تگهای خبر: بهداشت , بیماری , پزشك , دارو