اخطار رئیس بیمارستان علی اصغر در رابطه با شیوع عفونت میکروبی با پنوموکوک در کودکان به گزارش بیمارستان دی، رییس بیمارستان کودکان علی اصغر ضمن اشاره به علایم خطر بیماری های تنفسی در کودکان، اظهار داشت: به علت بد درمان شدن آنفلوآنزا و استفاده نابجا از آنتی بیوتیک ها و داروهای کورتونی برای کودکان، عفونت میکروبی با پنوموکوک در سطح جامعه درحال شیوع است که بسیار خطرناک بوده، روی آنفلوآنزا سوار می شود و ریه را درگیر می کند.

دکتر فرهاد چوبدار در گفتگو با ایسنا، درباره شایع ترین عفونت هایی که در شرایط سرمای هوا، کودکان را درگیر می کند و وضعیت فعلی مراجعات کودکان به مراکز درمانی و بیمارستان ها، اظهار داشت: هم اکنون با مجموعه ای از ویروس ها در اطفال مواجهیم. آنفلوآنزا یک اپیدمی را شروع کرده و حدودا پیکش را گذرانده و درحال کاهش است، اما هنوز کاملا از سطح جامعه جمع نشده است. در عین حال برخی افراد به صورت همزمان هم به ویروس آنفلوآنزا و هم به ویروس کرونا مبتلا شده اند. همینطور برخی ویروس های دیگر مانند ویروس سرماخوردگی ساده، اِنتروویروس ها و آدنوویروس هم هنوز در جامعه وجود دارند.
خطر شیوع عفونت میکروبی با پنوموکوک در کودکان
وی اضافه کرد: از طرفی در نوزادان سنین پایین، برونشیولیت هم دیده می شود که با ویروسی به نام RSV ایجاد می شود و خیلی هم شایع شده است. همینطور این ویروس عوارض آلودگی هوا را در ریه کودکان مبتلا تشدید می کند. همینطور باید توجه کرد که به علت بد درمان شدن آنفلوآنزا و بخصوص استفاده نابجا از آنتی بیوتیک ها و داروهای کورتونی برای این بیماران، عفونت میکروبی با پنوموکوک در سطح جامعه درحال شیوع است که بسیار خطرناک بوده و ریه را درگیر می کند و روی آنفلوآنزا سوار می شود و بیماران را بسیار بدحال می کند؛ به صورتی که گاهی اوقات کارشان به بستری در آی سی یو می کشد.

چوبدار با اشاره به اینکه در هفته های اخیر مراجعات اینچینی با حال بد به بیمارستان علی اصغر بسیار زیاد بوده است، اظهار داشت: از آنجاییکه ما یک بیمارستان ارجاعی هستیم، معمولاً بیماران بدحال به ما ارجاع می شود. حال شاید در مراکز دیگر وضعیت شیوع به این بالایی نباشد، اما در بیمارستان ما از آنجاییکه ارجاعی هستیم، شیوعش بالاست.
علائم عفونت میکروبی با پنوموکوک
وی افزود: این بیماری عفونت میکروبی با پنوموکوک که بر روی آنفلوآنزا سوار می شود، در کودکان از شش ماهگی تا ۱۵ سالگی دیده می شود و عمده علت بروز آن هم اینست که از داروهای آنتی بیوتیک و کورتون ها به صورت نادرست استفاده می شود. این عفونت ها به صورت ثانویه با آنفلوآنزا ایجاد می شوند.

رییس بیمارستان کودکان علی اصغر در رابطه با علایم این عفونت ها هم اظهار داشت: باید توجه کرد که علایم این عفونت ها خیلی یکدیگر را تقلید می کنند، اما در این مورد خاص یعنی در بیماری عفونت میکروبی با پنوموکوک که بر روی آنفلوآنزا سوار می شود، تب بالا، مشکلات تنفسی، سخت شدن یا تند شدن تنفس و تبی که به آنتی بیوتیک های معمولی پاسخ نمی دهد، بیشتر خودش را نشان داده است.
توصیه هایی برای زمان رجوع کودکان به پزشک
چوبدار تصریح کرد: باید توجه کرد که آنفلوآنزا با تب، سرفه و دردهای عضلانی خودش را نشان داده است. ازاین رو اگر هر یک از اعضای خانواده چنین علائمی را احساس کردند، باید بدانند که این آنفلوآنزاست و ویروس یا به سایر اعضای خانواده منتقل شده یا اگر هنوز منتقل نشده، بسیار مراقب باشند که به سایر اعضای خانواده منتقل نشود. چونکه آنفلوآنزا قدرت سرایت پذیری بالایی دارد. اگر کودک زیر شش ماهی داشتند که با ویروس های تنفسی شامل آنفلوآنزا یا کرونا چه RSV که برونشیولیت ایجاد می کند، مواجه بودند، حتما باید کودک ویزیت شود؛ چون که تعداد بسیار زیادی از آنها امکان دارد نیازمند بستری باشند. سایر سنین کودکان با مایعات زیاد، استراحت کافی و مراقبت معمولاً در عرض سه تا هفت روز بهبود می یابند، مگر این که به صورت نادرست آنتی بیوتیک مصرف کنند یا از کورتون ها استفاده نمایند که عفونت ثانویه میکروبی روی بیماری اولیه سوار شود و بیمار را باردیگر بدحال کند.
تاثیر آلودگی هوا بر بیماری های تنفسی
وی ضمن اشاره به تأثیر آلودگی هوا بر کودکانی که گرفتار بیماری های تنفسی می شوند، اظهار داشت: در تمام افرادی که زمینه آسم داشته یا به تحریک پذیری راه های هوایی مبتلا هستند، هم ویروس ها و هم آلودگی هوا این وضعیت را برایشان تشدید می کند. حال اگر آلودگی هوا با ویروس دست به دست هم دهند و روی ریه ای بنشیند که این ریه مستعد آسم و تحریک پذیری راه های هوایی است، معمولاً کار بیمار را به بستری می کشاند.

چوبدار در رابطه با نحوه جلوگیری از ابتلای کودکان به بیماری های ویروسی و همینطور عفونت های تنفسی، اظهار داشت: رعایت بهداشت دست ها سفارش می شود. در عین حال باید توجه کرد که تزریق واکسن آنفلوآنزا باید دو هفته با مبتلا شدن به هر نوع سرماخوردگی فاصله داشته باشد. اگر فردی به آنفلوآنزا مبتلا شده باشد، دیگر استفاده از واکسن بی فایده است. در کودکان هم افراد بالای شش ماه می توانند واکسن آنفلوآنزا تزریق کنند. در عین حال باید توجه کرد که کودکانی که به بیماری های زمینه ای مانند نقایص سیستم ایمنی، کودکان تحت شیمی درمانی، مبتلایان به نارسایی های کلیه و کودکانی که تحت دیالیز هستند، بیماری های زمینه ای ریوی، آسم، ناهنجاری های قلبی، فلج مغزی و... مبتلا هستند، اگر به بیماری های تنفسی مبتلا شوند، معمولاً کارشان به بستری به آی سی یو می رسد. ازاین رو باید مراقبت ها از آنها بیشتر باشد.

1401/08/27
تگهای خبر: بهداشت , بیمارستان , بیماری , پزشك