عین اللهی در صحن مجلس:

هدف طرح دارویار رفع وابستگی به ارز ترجیحی و توقف رانت ها بود

هدف طرح دارویار رفع وابستگی به ارز ترجیحی و توقف رانت ها بود به گزارش بیمارستان دی، وزیر بهداشت و درمان اظهار داشت: هدف طرح دارویار مرتفع ساختن وابستگی به ارز ترجیحی و رانت ناشی از تفاوت نرخ ارز ترجیحی بود، چونکه تخصیص ارز ترجیحی بی حساب و کتاب به تولیدکنندگان مشکل ساز شده بود.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور بامداد امروز (سه شنبه ۲۴ آبان ماه) در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد بررسی نحوه مدیریت زنجیره تأمین و توزیع دارو و دلایل کمبودهای اخیر در کشور، بعد از استماع گزارش این کمیسیون، اظهار داشت: نمایندگان در بودجه ۱۴۰۱، اختیار اجرای طرح دارویار را به وزارت بهداشت دادند. با حمایت نمایندگان مجلس در قانون بودجه ۱۴۰۱ اختیار به وزارت بهداشت برای اجرای طرح دارویاری داده شد؛ در طرح دارویاری مبحث سیاست های ارزی در تأمین دارو، ملزومات و تجهیزات پزشکی مدنظر بوده است. بر این اساس وزارت بهداشت طرح اصلاحات ارزی در تأمین دارو و تجهیزات پزشکی را داد که از اجرای آن ۴ ماه می گذرد.
وی بیان نمود: حالا در مرحله گذار از وضع موجود به وضعیت انقلابی هستیم و هدف این بود که وابستگی به ارز ترجیحی و رانت ناشی از تفاوت نرخ ارز ترجیحی از بین برود.
عین اللهی ضمن اشاره به این که تخصیص ارز ترجیحی به صورت بی حساب و کتاب به تولیدکنندگان دارو یکی از اشکالات مهم بود، تصریح کرد: گاهی اوقات پیش فاکتورها واقعی نبودند و برخی تولیدکنندگان بیش از اندازه نیاز ارز ترجیحی دریافت می کردند.
وزیر بهداشت و درمان به تشریح سایر اهداف طرح دارویار پرداخت و خاطرنشان کرد: یکی از اهداف دیگر، شکوفایی و خروج از انحصارطلبی بود. در این خصوص باید یارانه در پایان خط، مستقیماً به مصرف کننده نهایی می رسید که این مورد در طرح دارویار دیده شد.
وی پیشگیری از قاچاق دارو با اجرای طرح دارویار را از دیگر اهداف این طرح دانست و اظهار داشت: علاوه بر مصرف کنندگان داخلی، ۴۰۰ میلیون نفر از اطراف کشور هم از داروهای کشور، به صورت قاچاق استفاده می کردند که جلوی این مورد هم گرفته شد.
عین اللهی با تکیه بر این که اینکه طرح دارویار سبب اجرای ۹۸ درصدی نسخه الکترونیک شد، اظهار داشت: از راه نسخه الکترونیک، یارانه جدیدی تحت عنوان یارانه سلامت برای بیماران در نظر گرفته شد که اختلاف ارز ترجیحی و ارز نیمایی به خود بیمار تعلق می گرفت.
وزیر بهداشت و درمان افزود: طرح دارویار نتیجه همکاری میان همه دستگاه ها بود. تولید و تأمین دارو یک فرایند بین دستگاهی بوده و اگر همه سازمان ها هماهنگ باشند موفقیت حاصل می شود؛ وزارت بهداشت در این خصوص سیاست گذار، برنامه ریز و بهره بردار است.
عین اللهی ضمن اشاره به ایجاد قرارگاه تدابیر ویژه دارویی از جانب وزارت بهداشت، اظهار نمود: ما از سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی، بیمه گران و نهادهای نظارتی دعوت کردیم و مشارکتی به وجود آمد، همینطور مساله مهم دیگر تخصیص کامل و به هنگام اعتبارات در بودجه ۱۴۰۱ به میزان ۷۳ همت و ۵ همت برای بیماران خاص و ۶ همت برای پوشش کامل بیمه همگانی بود که این بیمه همگانی از موفقیت های ما به حساب می آید.
وزیر بهداشت و درمان با اشاره به اینکه هدف اصلی در وزارت بهداشت، پوشش کامل خدمات بهداشتی و درمانی با نگاه عدالت محور، مبارزه با فساد و رانت و تعارض منافع است، خاطرنشان کرد: تحریم های ناجوانمردانه در حوزه تأمین و ساخت داروهای مورد نیاز کشور سبب دشواری در تأمین دارو شده است.
وی اضافه کرد: شرکتهای دارویی دنیا علیرغم معافیت ارسال دارو به ایران همچنان از این کار خودداری می کنند، البته تلاش زیاد شرکتهای دارویی، دانشمندان و دانشگاه ها توانسته است در تأمین دارو به ما کمک نماید. علت دیگر کاهش داروهای آنفلوآنزا، عدم توانایی تأمین آن از جانب کشورهای دوست بود چون که آنها هم به دلیل شیوع شدید این بیماری برای خودشان هم با دشواری تأمین دارو روبرو بودند.
عین اللهی عنوان کرد: دو شرکت تولید دارو، تولیدات خویش را کاهش داده بودند که مراجع نظارتی درحال بررسی این مورد هستند اما اغلب شرکتهای تولیدکننده دارو کوشش زیادی در این عرصه داشته اند. در صورتیکه تولیدات داخلی نیاز کشور را برطرف نکند، مجبور به واردات هستیم که تا هفته پیش ۵۰ تن دارو و ۶ میلیون دوز هم در هفته جاری به کشور وارد می شود تا مشکلات تأمین سرم و آنتی بیوتیک برطرف شود. تقاضای ما اینست که در بودجه سال آینده نسبت به دریافت مالیات از سیگار اقدام گردد.

1401/08/28
تگهای خبر: آموزش , امداد , بهداشت , بیماری