عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی تاكید كرد؛

چگونه به فرد قطع عضو شده کمک کنیم

چگونه به فرد قطع عضو شده کمک کنیم به گزارش بیمارستان دی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار داشت: اگر با فردی که گرفتار قطع عضو شده روبه رو شدید، نخستین سفارش اینست که آرامش خویش را حفظ نموده تا بتوانید به مصدوم کمک کنید.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، مسعود یاوری، به مهم ترین نکات اورژانسی در رویارویی با فردی که گرفتار قطع عضو شده پرداخت و عنوان کرد: به طور عمده ضایعات قطع عضو اندام ها توسط دستگاههای صنعتی و در کارخانه ها و یا تصادف و گاهی توسط اشیا تیز مثل شمشیر و یا چاقو اتفاق می افتد.
وی اضافه کرد: اگر با فردی که گرفتار قطع عضو شده روبه رو شدید، نخستین سفارش اینست که آرامش خویش را حفظ نموده تا بتوانید به مصدوم کمک کنید.
یاوری با تکیه بر این که نجات جان بیمار یا مصدوم، اولویت دارد، اظهار داشت: اگر از محل قطع عضو خونریزی واضحی می بیند، جلوی خونریزی را با هر مکانیسم ممکن بگیرید، مثلا دست خویش را روی محل گذاشته و فشار دهید یا با کمک دستمال و روسری تمیز عضو قطع شده را ببندید.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: اگر فردی گرفتار قطع عضو شد، فوراً با اورژانس تماس بگیرید، سپس تا وقتی که متخصصان اورژانس به محل حادثه می رسند، عضو قطع شده را داخل دستمال تمیزی که ترجیحاً با آب یا سرم مرطوب شده بگذارید، سپس عضو را داخل پلاستیکی که هوای آنرا تخلیه کرده ایم قرار دهید و آنرا گره بزنید یا با کمک نخ محکم ببندید.
یاوری افزود: پلاستیک را داخل ظرفی که عضو قطع شده به خوبی در آن جای بگیرد قرار دهید، ظرف را حاوی آب کرده و مقداری یخ داخل آن بریزید.
وی اظهار داشت: عضو قطع شده باید داخل پلاستیک محکم بسته شده و شناور در آب و یخ باشد، بهتر است تاریخ و ساعت قرار دادن عضو در ظرف حاوی آب و یخ قید شود.

1401/09/09
تگهای خبر: آرامش , پزشك , پزشكی , دستگاه