بررسی عملكرد دستگاه ها در اجرای قانون حمایت از خانواده

فروتن: وزارت ارشاد روی شعار فرزند بیشتر، زندگی بهتر کار کند

فروتن: وزارت ارشاد روی شعار فرزند بیشتر، زندگی بهتر کار کند بیمارستان دی: دبیر ستاد ملی جمعیت با تأکید بر این که باید مشاوره ازدواج تحت پوشش بیمه قرار گیرد، اظهار داشت که دستگاه های اجرائی نیز باید برای موضوع خانواده ردیف اختصاصی درنظر گیرند.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از ایسنا، کاظم فروتن در جلسه علنی امروز (سه شنبه) مجلس و در جریان بررسی گزارش مشترک کمیسیون های فرهنگی، اجتماعی و بهداشت در مورد عملکرد دستگاهها در اجرای قانون پشتیبانی از خانواده به عرضه توضیحاتی از اقدامات ستاد ملی جمعیت پرداخت.
وی با اشاره به اینکه ستاد ملی جمعیت تابحال سه جلسه با ۳۲ مصوبه داشته است، اظهار داشت: باید علاوه بر توجه به قانون، به فرهنگ سازی توجه شود؛ فرهنگ سازی موضوعی نیست که یک شبه بتوان به آن دست یافت. در فرهنگ سازی غفلت شده است.
فروتن افزود: در سال ۱۳۹۰ تعداد ازدواج ۸۷۴ هزار بود که این در سال ۱۴۰۰ به ۵۷۰ هزار کاهش پیدا کرد. تعداد طلاق در سال ۹۹ حدود ۱۴۳ هزار بود که در سال ۱۴۰۰ به ۲۰۰ هزار افزایش یافت. نرخ باروری در سال ۱۳۹۰، ۱.۷۹ بود که در سال ۱۴۰۰ نرخ باروری به ۱.۶۵ رسید. همینطور نرخ سالمندی ۸.۳ بود و الان به ۱۰.۵ رسیده است. این اعداد نشان داده است که ما بحرانی را در حوزه ازدواج، طلاق و سالمندی پیش رو داریم که باید به آن دقت کنیم.
وی با اشاره به اینکه پس از گذشت یک سال از تصویب قانون جوانی جمعیت هنوز تبلیغات لازم در مراکز دیده نمی گردد، اظهار داشت: قبلا این شعار بود که « فرزند کمتر زندگی بهتر» اما هم اکنون چرا این شعار نیست که «فرزند بیشتر، زندگی بهتر»؟ باید وزارت ارشاد و رسانه ملی روی آن کار کنند.
فروتن تصریح کرد: همه دستگاه ها قرارگاهی را بوجود آورده و برخی دستگاه ها مانند وزارت بهداشت بالاترین قرارگاه و جلسات را داشتند و رسانه ملی در این حوزه ضعیف عمل کرد.
فروتن افزود: باید نگرش تغییر کند چون شاید با افزایش آگاهی فرزندآوری هم محقق نشود؛ اگر روی استقامت خانواده کار شود فرزند صالح متولد می شود. در این بین هزینه مشاوره خانواده از جیب افراد پرداخت می شود که حتما باید این مورد زیر پوشش بیمه قرار گیرد. همینطور دستگاه ها برای بودجه خانواده ها ردیف اختصاصی در نظر گیرند.

1401/09/22
تگهای خبر: بهداشت , بیمه , دستگاه , مشاوره