عضو كمیته علمی كشوری كرونا؛

مصرف آزیترومایسین نگران کننده است

مصرف آزیترومایسین نگران کننده است به گزارش بیمارستان دی، عضو کمیته ی علمی کشوری کرونا، ضمن اشاره به افزایش ۴ برابری موارد آنفلوانزا در مقایسه با دوران کرونا، اظهار داشت: افزایش موارد آنفلوانزا، محدود به ایران نبوده و در اغلب کشورها گزارش شده است.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، سید احمد طباطبایی عنوان کرد: در دوران کرونا و شرایط کنونی با موج آنفلوانزا در کشور، شاهد مصرف بی رویه برخی آنتی بیوتیک ها بخصوص داروی آزیترومایسین هستیم. برخی خانواده ها بدون رفتن به پزشک، این دارو را مصرف می کنند. وی با اشاره به اینکه مصرف بالای آزیترومایسین سبب ایجاد مقاومت نسبت به مصرف سایر آنتی بیوتیک ها می شود، اضافه کرد: سفارش می شود که مردم به آزیترومایسین بعنوان یک داروی ضدویروسی، ضد کرونا و ضد آنفلوانزا نگاه نکنند. متأسفانه مساله جا افتاده در ذهن برخی افراد اینست که با آزیترومایسین حتی بیماری آنفلوانزای آنها هم درمان شده اما این گونه نیست. رئیس بخش ریه بیمارستان کودکان مفید تهران تصریح کرد: باید جلوی مصرف بی رویه برخی آنتی بیوتیک ها بخصوص آزیترومایسین گرفته شود. مردم اخیراً در مورد مصرف کورتون، به خاطر عوارض آن حساسیت بیشتری نسبت به قبل دارند و این حساسیت باید نسبت به آزیترومایسین هم ایجاد شود. طباطبایی با اشاره به اینکه یکی دو دهه قبل، آزیترومایسین به وفور در کشور وجود نداشت، اضافه کرد: در سالهای گذشته این دارو یکی از بهترین انتخاب پزشکان برای درمان خیلی از بیماری ها بود اما هم اکنون، این دارو امکان دارد تأثیری در بهبود وضعیت برخی بیماران نداشته باشد. این فوق تخصص ریه کودکان خاطرنشان کرد: تاثیر واقعی برخی داروهای ضد سرفه که وارداتی و یا مانند آویشن، شکر تیغال و آلوئه ورا داروی سنتی هستند، تا کنون اثبات نشده اما استفاده از عسل، مورد تأیید سازمان های بین المللی و مراجع علمی است. وی افزود: مصرف عسل به تنهایی و یا ترکیب آن با شیر، آب، چای و سایر آب میوه ها بعنوان داروی ضد سرفه می تواند مفید باشد. خانواده ها اگر مقرر است یک داروی سنتی و خانگی استفاده کنند، حتما مصرف عسل را در دستور کار خود قرار دهند. عضو کمیته ی علمی کشوری کرونا ضمن بی اثر دانستن اثرات برخی دودها مانند عنبرنسارا، عود، کندر و اسفند بعنوان آنتی بیوتیک، اظهار داشت: این دودها اثرات ثابت شده ای بعنوان آنتی بیوتیک برای مقابله با آنفلوانزا ندارند بلکه مصرف آنها بخصوص برای بیماران و کودکان دارای حساسیت و آسم منجر به تشدید مشکلاتشان می شود. وی با اشاره به اینکه تزریق واکسن آنفلوانزا فقط محدود به ماه های شهریور و مهر نیست، اظهار داشت: بر مبنای منابع علمی، تزریق واکسن آنفلوانزا از مرداد تا اردیبهشت، سفارش می شود البته از اردیبهشت تا مرداد هم میتوان واکسن آنفلوانزا را تزریق کرد اما میزان عفونت ها در فصول گرم، کاسته می شود و از طرفی، واکسن های جدید از مردادماه بر مبنای شایع ترین نوع آنفلوانزا در دسترس قرار می گیرد. عضو کمیته ی علمی کشوری کرونا خاطرنشان کرد: سال جاری شیوع نوع H۳N۲ و H۱N۱ در کشور بیشتر از سایر انواع آنفلوانزا بوده اما به نظر می آید میزان بیماری زایی نوع H۳N۲ بالاتر از H۱N۱ است. رئیس بخش ریه بیمارستان کودکان مفید تهران با اشاره به اینکه اوایل بیماری کرونا تصور بر این بود که کودکان، کرونا گریز هستند، اضافه کرد: هم اکنون باید ادعا نماییم که کودکان به کرونا بخصوص به سویه اومیکرون مبتلا می شوند که سال قبل با مشکل تخت های آی سی یو کودکان روبرو بودیم و وزارت بهداشت برای افزایش تعداد تخت های این بخش، اقدام نمود. طباطبایی تصریح کرد: در دو سه سال قبل که کرونا در کشور شیوع داشت، افراد از معرض تماس با دیگران، حضور در مجامع و مکانهای شلوغ پرهیز کردند، از طرفی مدارس، دانشگاه ها و مراکز آموزشی تعطیل بود، جلسات به صورت غیرحضوری برگزار می شد و بخش زیادی از مردم از ماسک و مواد ضدعفونی کننده استفاده می کردند که این اقدامات در کاهش ابتلاء به کرونا و عفونت های ویروسی و تنفسی بسیار مؤثر بود چون که راه انتقال در این بیماری ها، یکسان است. وی، یکی از علل افزایش موارد آنفلوانزا را کاهش ایمنی بدن افراد در دوران کرونا به علت عدم تزریق واکسن آنفلوانزا دانست و اظهار داشت: محدودیت های دوران کرونا برای خیلی از مردم، خسته کننده بود و برخی افراد نسبت به استفاده از ماسک و مواد ضدعفونی کننده، عکس العمل منفی داشتند و این سبب شد که رعایت شیوه نامه های بهداشتی هم به کمترین حد خود برسند. از طرفی، افزایش تماسهای افراد در محیط خانواده و مدارس به شیوع بیشتر ویروس های تنفسی کمک می نماید.

1401/09/23
تگهای خبر: آموزش , آنفلوانزا , بهداشت , بیمارستان