مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران مطرح كرد؛

اعلام جزییات بسته خدمات توانبخشی بیمه سلامت برای بیماران خاص

اعلام جزییات بسته خدمات توانبخشی بیمه سلامت برای بیماران خاص بیمارستان دی: مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران، به تشریح خدمات توانبخشی برای بیماران خاص پرداخت.

به گزارش بیمارستان دی به نقل از مهر، محمد مهدی ناصحی، درباب همکاری سازمان بیمه سلامت با سازمان بهزیستی با هدف ارائه خدمات مورد نیاز درمانی به معلولان، اظهار داشت: بیمه سلامت در کنار سازمان بهزیستی است تا بتواند خدمات را به قشر عظیم معلولان ارائه نماید. بیمه سلامت پیگیری می شود، بحث پیشگیری، همین طور شناسایی و مداخله درمان افراد دارای معلولیت است و ان شاءالله در این پروسه خدمات مناسبی به افراد دارای معلولیت در سطح کشور ارائه خواهد شد. وی اشاره کرد: خوشبختانه تعامل میان سازمان بیمه سلامت و سازمان بهزیستی در سطح قابل قبولی است، بطوریکه ارائه ۸ کد خدمتی به ۵۹ کد خدمت به معلولان بالا رفته و امیدواریم این خدمات را بتوانیم در آینده در سطح گسترده تری ارائه دهیم، البته علاوه بر پوشش خدمات در بخش دولتی، پرداخت در بخش عمومی غیر دولتی و خصوصی نیز در تعهد سازمان بیمه سلامت قرار گرفته است. ناصحی اشاره کرد: در تفاهم نامه جدید سازمان بیمه سلامت و سازمان بهزیستی ارائه ۵۹ کد خدمتی به معلولان در حیطه وظایف سازمان بهزیستی قرار گرفته که می توان به ۶ کد خدمتی در زمینه کار درمانی، ۱۱ کد خدمتی در گفتار درمانی، ۷ کد خدمتی در بخش بینایی سنجی، ۹ کد خدمتی در شنوایی سنجی، ۱۵ کد در پروتز و ارتز و پنج کد در زمینه فیزیوتراپی اشاره کرد؛ ضمن این که علاوه بر این خدمات، ۶ کد خدمتی هم توسط پزشکان متخصص مختلف ارائه می شود. مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: هزینه کار درمانی و گفتار درمانی معلولان در بخش خصوصی بسیار بالاست و در بخش دولتی نیز این خدمات یا کم ارائه می شود یا با درخواست های بالا و در نتیجه ازدحام مواجهند که برای مساعدت با این افراد ۷۰ درصد هزینه بخش خصوصی توسط بیمه سلامت پرداخت می شود. ناصحی با اعلان اینکه یکی از گروههای افراد نیازمند توجه در بحث توان بخشی بیماران مبتلا به طیف اوتیسم است اظهار داشت: تا کنون باتوجه به تفاهم نامه بین سازمان بیمه سلامت و سازمان بهزیستی، فقط مبتلایان به اوتیسم تحت پوشش سازمان بهزیستی می توانستند از خدمات کار درمانی و گفتار درمانی شامل ۵ کدخدمتی در تعهد سازمان بیمه سلامت بهره مند شوند. با ابلاغ بسته خدمات توانبخشی بیماران طیف اوتیسم شامل ۶ کد خدمتی در حیطه مداخلات کار درمانی، مداخلات گفتار درمانی، مداخلات رفتاری آموزشی و مداخلات مشاوره ای حمایتی تحت پوشش سازمان بیمه سلامت قرار گرفته و کلیه افراد اوتیسم تا پایان سن ۶ سالگی از این خدمات بهره مند خواهند شد. مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران اضافه کرد: اختلالات اوتیسم در سه سطح خفیف، متوسط و شدید دسته بندی می شوند که هم اکنون اوتیسم مطابق کتاب ارزش نسبی خدمات سلامت، خدمات تشخیصی درمانی همچون آزمایش ها، تصویر برداری، دارویی و ویزیت های تخصصی و فوق تخصصی تحت پوشش بیمه هستند. وی اشاره کرد: برمبنای شدت علایم مبتلایان به اوتیسم به ۳ سطح ۱، ۲ و۳ تقسیم می شوند که عمده خدمات مؤثر برای این بیماران در سطح یک و دو به انجام می رسد.
ناصحی با اشاره به این که خدمات بهداشتی درمانی در سه بخش شناسایی به هنگام و غربالگری، ارجاع موارد غربالگری شده و تشخیص نهایی و مداخلات درمانی و توانبخشی طبقه بندی می شوند اشاره کرد: در موارد اول و دوم، در پایگاه های سلامت طبق برنامه تنظیمی در ارزیابی رشدی در سنین ۹ ماهگی به بالا شناسایی می شوند و جهت تشخیص نهایی به مراکز ذی صلاح و تأیید شده توسط معاونت درمان ارجاع خواهند شد. مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران، در پاسخ به این پرسش که این سازمان در زمینه توانبخشی چه خدماتی را به بیماران خاص ارائه می دهد اظهار داشت: یکی از بیماریهای خاص مبتلایان به بال پروانه ای هستند که سازمان بیمه سلامت برای آنها پکیج خدمات توان بخشی در نظر گرفته است، این خدمات شامل فیزیوتراپی، کاردرمانی، بینایی سنجی و شنوایی سنجی است، همین طور برای بیماران SMA فیزیوتراپی، کاردرمانی و گفتار درمانی در نظر گرفته شده است. وی درباب ارائه خدمات به بیماران مبتلا به سرطان اشاره کرد: در پکیج خدمات توانبخشی مورد نیاز بیماران سرطانی نیز فیزیوتراپی، ماساژدرمانی، کاردرمانی و گفتار درمانی وجود دارد، البته برای این گروه از بیماران علاوه بر خدمات توان بخشی خدمات تشخیصی برای متاستازها نیز در نظر گرفته شده است. ناصحی با اشاره به این که بیماران سکته مغزی در دوره های مختلف نیازمند خدمات توانبخشی هستند، اشاره کرد: برای این گروه از بیماران نیز پکیج درمانی ۶ ماه اول و دوم در نظر گرفته شده است. از طرف دیگر بیمه سلامت برای بیماران استفاده کننده از انواع پیوندها نیز خدماتی دارد.

1401/10/02
تگهای خبر: آموزش , بهداشت , بیماری , بیمه